Donald Trump slavi odstop vrha novičarske mreže CNN: “Konec je lažnih novic!”

Nekdanji predsednik CNN, Jeff Zucker in nekdanji predsednik ZDA, Donald Trump (foto: printscreen)

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je nekdanjega predsednika upravnega odbora CNN-a Jeffa Zuckerja označil za “bedaka svetovnega kova” in zasmehoval padec ocen novičarske mreže takoj po odstopu Zuckerja. 

Jeff Zucker je v sredo napovedal nenaden odstop z mesta predsednika upravnega odbora CNN, potem ko je priznal dolgoletno romantično razmerje s starejšo kolegico, izvršno podpredsednico CNN Allison Gollust. Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump, ki je bil med svojim predsedovanjem deležen ostrih kritik s strani CNN-a, je večkrat dejal, da omenjen medij prireja resnico in da so njihove novice lažne.

Novica o Zuckerjevem odhodu je eksplodirala na družbenih omrežjih in širšem medijskem svetu, ravnodušnega pa ni pustila niti Trumpa, ki je v svoji izjavi, ki jo je na Twitterju objavila njegova glavna tiskovna predstavnica, Liz Harrington, pozdravil odstop predsednika CNN, čestital vsem in zapisal: “Jeff Zucker, bedak svetovnega razreda, ki je predolgo vodil gledanost in CNN, ki izpodbija resnične novice, je bil ukinjen iz številnih razlogov, predvsem pa zato, ker je CNN izgubil pot do gledalcev in vseh drugih. Zdaj je priložnost, da lažne novice postavimo na zadnji sedež.”

Donald Trump (foto: epa)

Trumpov odnos s Zuckerjem in CNN-om je postajal vse bolj sovražen med njegovim predsedovanjem, stopnjevalo pa se je, ko je mreža poročala o številnih “ognjenih nevihtah”, ki so zajele Trumpovo Belo hišo. Nekdanji predsednik je prevzel zasluge za dvig gledanosti CNN-a in ga večkrat označil za “sovražnika ameriškega ljudstva”.

Gledanost CNN-a je padla, odkar je Trump zapustil funkcijo, v začetku tega meseca pa se je gledanost zmanjšala za 90 odstotkov v primerjavi z enakim časom lani, ko je poročanje o napadu na Kapitol, naklonjenem Trumpu, dalo omrežju začasno okrepitev. Omrežje se je pred kratkim znašlo tudi pod kritikami, potem ko je desna preiskovalna agencija Project Veritas odkrila obtožbe o pedofiliji proti dvema producentoma CNN.

Tanja Brkić