fbpx

V mandatu Donalda Trumpa rekordnih sedem milijonov novih delovnih mest

Gospodarska politika ameriškega predsednika Donalda Trumpa beleži še naprej izvrstne rezultate. V mesecu decembru je ameriško gospodarstvo ustvarilo novih 145 tisoč delovnih mest. V svojem mandatu pa je Trumpova administracija tako poskrbela za ugodne poslovne pogoje, posledica pa je sedem milijonov novih delovnih mest.

Združene države Amerike beležijo najnižjo brezposelnost po letu 1969. Brezposelnih Američanov je le 3,5 odstotka. Med drugim se je povišala tudi minimalna plača. Vodilni delniški indeks DowJones se je v času predsedovanja Donalda Trumpa dvignil kar za 11 tisoč odstotnih točk in se približuje številki 29 tisoč odstotnih točk. To pomeni, da je vrednost 30 največjih ameriških podjetij vredna 12,3 bilijonov ameriških dolarjev.

Predsednik Trump kljub vsakodnevnim kritikam levih medijev in demokratov žanje vidne gospodarske uspehe. V času njegovega mandata so se plače dvignile najvišje v zadnjih desetih letih. Zaposlitev žensk v ameriškem gospodarstvu je narasla na 74,5 odstotkov celotne ženske populacije. Gre za najvišjo zaposlenost žensk po letu 2000.

Ameriški predsednik Trump izpolnjuje predvolilne obljube
Ameriški predsednik Donald Trump je v svoji predvolilni kampanji v letu 2016 velikokrat povedal, da se bo zavzemal za odpiranje novih delovnih mest. Svojo obljubo več kot odlično izpolnjuje, saj država beleži najmanjšo brezposelnost v zadnjih 50. letih.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1215741427461869573

Luka Perš