fbpx

Drama na letalu: Agresivna potnica napadla pilota

Foto: epa

Ženska potnica, ki so jo odstranili iz letala zaradi nezavesti, je pri zbujanju udarila pilota družbe EasyJet. Pilot letala tudi sicer opaža, da je nasilno vedenje potnikov vse pogostejše. 

Nicola Nyamanhindi je napadla pilota, medtem ko so jo prosili, naj zapusti letalo, ki je bilo namenjeno iz Manchestra v Papos. Preden so jo nezavestno uspeli pospremiti z letala, je pilota udarila v obraz. Zaradi incidenta so morali let prestaviti za dve uri in pripeljati novega pilota.

Nyamanhindijevo je osebje letala našlo negibno sedeti na sedežu, misleč, da je pod vplivom alkohola ali drog. Ko so poklicali pilota na pomoč, jo je ta našel ležati z zaprtimi očmi in odprtimi usti. Kljub trepljanju po ramenih mu je ni uspelo zbuditi, poroča Daily Mail.

Odvetnik agresivne potnice je v zagovoru dejal, da je bila v tistem času zelo utrujena in ne najboljše volje, ko so jo zbudili.

Potniki so čedalje bolj problematični
Pilot letala je omenil, da je tovrstno vedenje potnikov čedalje pogostejše, saj se dogaja nasilje in čudno obnašanje, kar je sprožilo spremembo politike letalskega podjetja. Zaradi takih dogodkov se je varnost osebja na letalu občutno zmanjšala.

Posadka letala, na katerem so našli nezavestno potnico, je glasovala proti njenemu nadaljevanju poti. Ko jo je glavni pilot obvestil o načrtu, je proti njemu ‘izstrelila’ nekaj sočnih besed in ga z obema rokama udarila po obrazu. Obvladal jo je šele drugi pilot s posebnim prijemom, a je še naprej grozila osebju, nato pa so jo aretirali.

Že naslednji dan kršila kazen
Agresivno potnico je sodišče spoznalo za krivo napada, za kazen pa ji je prepovedalo potovanje v tujino. Že naslednji dan so jo prijeli in aretirali, ko se je skušala vkrcati na letalo v Birminghamu. Njena odvetnica je v zagovoru dejala, da je imela njena klientka psihične težave in je bila nekoč žrtev družinskega nasilja. Prav tako naj bi bila brezdomka. Sodišče jo je ponovno obsodilo na 12 tednov zapora, dve leti pa bo zaradi svojega obnašanja pod nadzorom.

M. P.