fbpx

Drugi načrt Georga Sorosa za škodovanje Evropi: tokrat bi rad izkoristil pretečo gospodarsko krizo in EU čimbolj zadolžil

George Soros (Foto: Twitter)

Viktor Orban opozarja na drugi načrt Georga Sorosa, ki je prav tako škodljiv kot tisti, po katerem so evropski kontinent preplavile množice ilegalnih migrantov. Medtem ko se evropski voditelji ubadajo s tem kako EU finančno pomagati v prihajajočih letih po koncu krize, pa že omenjeni Američan madžarskega rodu Stari celini ponuja posojila z visokimi obrestmi, ki bi jih odplačevali še dolga desetletja. Njegov namen je Staro celino finančno čimbolj izžeti. 

Če je kdo mislil, da ameriški multimilijarder madžarskega rodu George Soros v času krize zaradi koronavirusa počiva, se hudo moti. Na nesreči Evropejcev želi namreč mastno zaslužiti, opozarja madžarski predsednik Viktor Orban. Prvi načrt zloglasnega bogataša je bil Evropo zaliti s čim večjim številom ilegalnih migrantov, njegov drugi načrt pa prihaja prav sedaj, ko se evropski voditelji dogovarjajo glede tega kako Zvezi finančno pomagati, da si bo v prihajajočih letih čimbolj opomogla. Soros ob tej priložnosti ponuja posojila, ki bi zaradi visokih obresti po žepih udarila celo naše zanamce, poroča v4 Agency.

Včeraj je potekal vrh evropskih voditeljev. Ob tem je Orban poudaril, da so se udeleženci strinjali glede nekaterih ključnih točk, ki predstavljajo odgovor na krizo pandemije koronavirusa, vendar pa je obenem poudaril, da glede nekaterih ključnih zadev še ni dogovora. Med drugim so se dogovorili za spremembo proračuna za prihajajočih sedem let. V teh letih se namerava v proračun vlagati več finančnih sredstev, zato da jih bodo lahko porabili v obdobju prvih dveh let, ki bosta predvidoma najtežji zaradi nastajajočih težav na gospodarskem področju.

Viktor Orban (Foto: epa)

Obenem so se strinjali za bolj fleksibilno porabo teh sredstev, vsaka izmed držav članic pa naj bi v skupni proračun prispevala več. Vendar pa se ob tem niso strinjali glede tega ali naj bi šlo za posojila, ali pa za nepovratna sredstva. Glede tega so že imeli precej vročo debato, kar je po Orbanovem mnenju povsem razumljivo. Poleg tega je glede napadov na Madžarsko dejal, da obstajata dve vrsti le-teh. Ena prihaja iz posameznih evropskih prestolnic, druga pa iz samega Bruslja. Prve vrste napadov niso tako škodljive, mnogo bolj pa so nevarne tiste, ki prihajajo iz središča Evropske unije.

Soros je objavil članek v katerem EU ponuja neomejena posojila za oderuške obresti
Prav Bruselj je namreč središče evropske moči, vendar pa ob tem apelira na novo predsednico Evropske komisije, ki po njegovem prepričanju prinaša določene pozitivne spremembe, toda obenem poudarja pomembnost zavedanja, da je Soros vselej tam prisoten. Ljudem je že nekaj časa poznam t. i. Sorošev “migracijski načrt” za Staro celino, ameriški multimilijarder pa je nedavno objavil članek o obvladovanju gospodarskih posledic zaradi krize koronavirusa. Gre za njegov drugi načrt. V članku je predstavil prepričanje, da Evropska unija potrebuje poseben finančni paket. Po njegovem mnenju bi morala EU vzeti čim večja posojila. Glavnine teh posojil ne bi bilo potrebno vrniti, vendar pa obresti ne bi zapadle. Po tem scenariju bi morali plačevati obresti vse do svoje smrti. Drugi načrt je potemtakem skoraj tako nevaren kot Sorošev prvi načrt, ki se je nanašal na obvezne migrantske kvote. Ob tem je še poudaril, da v EU ves čas potekajo boji glede tega kdo lahko zasluži denar, predvsem pa koliko denarja lahko zaslužijo na naš račun.

George Soros je glavni protagonist priseljevanja ilegalcev v Evropo
Leta 2005, ko migracije še niso bile tako obsežne, je ameriški multimilijarder George Soros s svojim Skladom za odprto družbo, angleško Open Society Foundations, v sodelovanju z dvanajstimi drugimi fundacijami, ustanovil program, ki se imenuje European Programme for Integration and Migration (EPIM). V Nemčiji ga vodi Robert Bosch. Ob tem gre navesti, da je preiskovalna novinarka Friederike Beck v svojem delu z naslovom Das Netzwerk für Migration, slovensko Omrežje za preseljevanje zapisala, da so brezmejni viri finančnih sredstev od takrat naprej omogočali, da je Evropa postala kontinent priseljevanja oziroma migracij.

Domen Mezeg