fbpx

Družina Clinton v boju za Belo hišo za seboj pušča številne žrtve

Srečna družina Clinton (Foto: epa).

Wikileaks je predstavil elektronsko komunikacijo o nevzdržnih odnosih in razmerah v Clintonovi fundaciji, zaradi katerih je operativna šefinja te fundacije, Laura Graham, skoraj storila samomor. Nekdanji glavni svetovalec Billa Clintona Doug Bent je v elektronski pošti pisal o svojem pogovoru z obupano Grahamovo, s katerim jo je odvrnil od samomora.

Decembra 2011 je obupana Grahamova poklicala Douga, čeprav se je že pripravila, da se zapelje z avtomobilom v morje. Nekaj časa jo je prepričeval, kakor je to storil že nekajkrat prej, dokler se ni prebil do stanja, da je odstopila od samomora.

“Bila je na otoku, parkirana v avtu le nekaj sežnjev od obale, z nogo na pedalu za plin,” je napisal. “Poklicala me je, da bi mi povedala o stresu in pisarniških oslarijah z WJC in s CVC, kakor tudi zaradi lastne družine, ki jo je pahnila na rob, in tega ni zmogla več prenašati.”

Kratici WJC in CVC se nanašata na Williama J. Clintona (Billa Clintona) in Chelsea Victorio Clinton, moža in hčer sedanje demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton. V elektronski pošti je Bent omenjal tudi Brucea Lindseyja, ki je bil vodja sveta te fundacije in je zaradi afer in pritiskov resno zbolel.

“Prepričan sem, da Chelsea bolj skrbi neresnična zgodba, opisana v New York Postu o podjetjih MF Global in Teneo, kot pa, kakšna je bila njena vloga pri težavah, ki jih je povzročila Lauri in Bruceu.” Prav tako navaja, da je ne zanima, kako fundaciji škodujejo njeno ravnanje in številne zgodbe, ki so se pojavile o njenem očetu in množici žensk skozi vsa ta leta.

Predsedniška kampanja razkriva kandidatko Hillary Clinton kot osebo brez morale in predsodkov: za oblast je očitno pripravljena storiti vse. Pri tem boju za oblast je enako ali še huje ravnal njen mož, ki je očitno posiljeval podrejene uslužbenke, študentke in podobno nemočne ženske. Nenaravno je mirno prenesti varanje zakonskega partnerja – ki si ga v zdravem razmerju nezavedno lastimo. V političnih ambicijah pa je očitno to povsem enostavno. Ljubezen do denarja in oblasti je vir vsega zla.

A. B.