fbpx

Bill Clinton je popoln blaznež – posilil naj bi cel kup žensk, Hillary pa je posilstva zanj prikrivala

Velika zaslužkarja Bill in Hillary Clinton (foto: epa)

V taboru republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa so v četrtek sprožili ofenzivo proti tekmici Hillary Clinton zaradi številnih primerov nezvestobe in spolnih napadov njenega soproga in nekdanjega predsednika ZDA, Billa Clintona. 

V ZDA vse bolj odmevajo odkriti spolni škandali, ki jih je proti ženskam storil nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton. V medijih je spregovorilo že več žensk, ki naj bi jih Clinton spolno zlorabil, ob tem pa so še dobivale osebne grožnje s strani njegove soproge Hillary, saj se ta izjemno boji, da bi žrtve javno preveč govorile.

Novinarja Roger Stone in Robert Morrow sta o vseh spolnih prestopkih nekdanjega predsednika ZDA objavila novo knjigo, ki bi lahko omajala kampanjo Clintonove.

Že kot študent je imel posiljevalska nagnjenja
Knjiga z naslovom “Clintonova vojna proti ženskam” detaljno opisuje spolne napade in obtožbe o posilstvih, ki jih je v več desetletjih zakrivil Bill Clinton in bi ameriškim volivcem dali precej misliti o paru Clinton. Kot navajata avtorja, je bila njegova prva žrtev Eileen Wellstone iz Oxforda, ki je bila v času dogodka stara 19 let, Bill pa je bil takrat štipendist te slavne fakultete. Posilstvo naj bi se zgodilo po tem, ko sta se spoznala v bližnjem lokalu. Gre za primer, v katerem je nekdanji predsednik priznal afero, vendar je poudaril, da je šlo za seks s soglasjem obeh. Kot navajata avtorja v svoji knjigi, je družina žrtve od pregona takrat odstopila, State Department pa ni sprožil postopka po uradni dolžnosti, saj očitno niso želeli, da bi bil ameriški štipendist obtožen posilstva.

Skupaj v dobrem in slabem
Ameriški medij The Politician Insider piše, da je Billova soproga Hillary kar 41 let tesno in zavzeto stala ob partnerju in mu pomagala pri zakrivanju škandalov. Znano je, da je leta 1982 celo najemala zasebne detektive, da so vohunili za njihovimi življenji. Nekoč je Hillary enemu od njih dejala, naj mu posreduje ime in naslov Billove ljubice, s katero jo je varal.

Prav tako je Hillary vedela za več primerov posilstev Billovih žrtev. Kot je dejal njen nekdanji zaupnik Larry Nichols, je Hillary nekega dne pritekla v štab in vsa iz sebe dejala: “Ne boste verjeli, kaj je ta prasec naredil. Poskušal je posiliti neko mrho.”

 

Celotna časovnica spolnih napadov Billa Clintona

– Leta 1972 je Clintona prijavila 22-letna ženska na Univerzi Yale, da jo je spolno napadel. Tožbe ni vložila, vendar je policist iz tistega časa potrdil incident.

– Leta 1974 se je študentka z univerze v Arkansasu pritožila policiji, da ji mladi profesor prava Bill Clinton ni pustil zapustiti svoje pisarne in ji z rokami segel pod bluzo. Primer je prijavila pristojnim na fakulteti, vendar je Clinton zatrdil, da je ona sama pristopila do njega in sprovocirala dejanje. Študentka je kmalu za tem zapustila šolanje, podobne zgodbe pa je kasneje potrdilo več študentk z iste univerze.

– Leta 1978 je posilil prostovoljko Broaddrickovo v svoji kampanji za guvernerja Arkansasa. Med posilstvom je utrpela modrice in ugrize na ustnicah.

– Med letoma 1978 in 1980, ko je Clinton prvič postal guverner Arkansasa, so oblasti prejele vsaj sedem pritožb različnih žensk, ki jih je Clinton prisilil v spolne odnose. Primer je potrdil tudi eden izmed varnostnikov, ki je večkrat vozil dekleta do guvernerjeve hotelske sobe.

– Leta 1979 je Carolyn Moffet spoznala guvernerja Clintona na dobrodelni prireditvi, kmalu zatem pa je prejela njegovo povabilo, da se dobita v hotelski sobi: “Tja me je pospremil policist in me posedel na kavč. Bill je prišel do mene in s prstom pokazal na njegov penis in dejal, da si želi oralne zadovoljitve.” Ker se je temu uprla, se je zato ujezil, prijel njeno glavo in jo potisnil v njegovo naročje. Takrat ga je odrinila stran in pobegnila iz sobe.

– Miss Arkansasa Elizabeth Ward, ki je leta 1982 celo postala miss Amerike, je prijateljem zaupala, da je bila prisiljena seksati s Clintonom, kasneje pa je izjavila, da je bila z njim zavestno. Njeni bližnji prijatelji sicer še vedno pravijo, da jo je Clinton prisilil v spolne odnose.

Paula Corbin je Clintona zasebno tožila za spolno nadlegovanje, ko je vdrl v njeno sobo in od nje zahteval oralni seks. Kasneje sta tožbo poravnala v višini 850 tisoč ameriških dolarjev.

– Med predsedniško kampanjo leta 1991 je Clinton v svojo hotelsko sobo povabil prostovoljko Sandro Allen James, jo naslonil na steno in ji z roko segel pod obleko. K sreči je kričala dovolj glasno, da je v sobo vdrla policija in jo izpustila. Ko je incident prijavila svojemu šefu, ji je ta svetoval, naj bo raje tiho.

– Leta 1992 si je Clinton privoščil napad na neko stevardeso in jo ob bližnjem srečanju prijel za prsi in ji nakazal, da želi oralni seks. Del tega je zajel tudi video posnetek, vendar so v Beli hiši incident uspešno prikrili.

– O spolnem škandalu je poročala tudi pripravnica v Beli hiši Kathleen Willey, ki je Clintona prijavila, da jo je nekega dne poklical v ovalno pisarno, jo zgrabil, pobožal njene prsi in njene roke vtaknil v svoje hlače. Takoj ko je svojo zgodbo predstavila medijem, je postala tarča hudih napadov iz Bele hiše.

Vendar pa, kot opozarjajo strokovnjaki za politični marketing, pestro in celo kaznivo spolno življenje nekdanjega predsednika ne bo pretirano vplivalo na politično kampanjo njegove žene Hillary. Trumpova strategija, da se svoje nasprotnice loti na račun Billa, ima lahko celo obraten učinek od pričakovanega.

M. P.