Neuradno: V pariški bitki ubit organizator terorističnih napadov, uničili celico, pripravljeno za nov napad

Foto: epa

V strelskem obračunu na severu Pariza, kjer je policija izvedla obsežno protiteroristično operacijo, sta bili ubiti najmanj dve osebi. Kot neuradno poroča Wasington post, pa je bil eden izmed ubitih tudi organizator petkovih napadov Abdelhamid Abaaoud, a uradno njegova usoda še ni znana, saj vseh trupel še niso identificirali. Znano je le, da ni bil med tistimi, ki so jih aretirali.

Preberite ekskluzivni intervju z najbolj iskanim teroristom.

Francozi so v zgodnjih jutranjih urah uspešno izvedli več ur trajajočo protiteroristično operacijo, ki je potekala v neposredni bližini – manj kot kilometer stran od – stadiona Stade de France, ki je bil ena od tarč terorističnih napadov 13. novembra.

Francoski predsednik je po koncu dejal, da so uspeli premagati teroriste, ob tem pa je pohvalil policiste, ki so vzdržali v grozljivih pogojih. Notranji minister Bernard Cazeneuve je povedal, da je sodelovalo vsega skupaj 110 pripadnikov policije, pridružila pa se jim je tudi vojska. Kot je dejal, jim iskreno čestita za njihovo posredovanje v pogojih, s kakršnimi se niso še nikoli srečali.

Natančne številke še skrivnost
Pariški tožilec Francois Molins je na novinarski konferenci predstavil nekaj podrobnosti v zvezi z operacijo. Med drugim je dejal, da je bilo s strani policije izstreljenih pet tisoč strelov, teroristična celica, ki so jo uspeli uničiti, pa je bila pripravljena, da izvede nove napade. Stavba, ki so jo oblegali, je zdaj v nevarnosti, da se poruši.

Glede identitete ubitih teroristov je bil Molins zelo skrivnosten. “Trenutno ni v moji pristojnoti, da bi dajal natančne številke glede umrlih niti glede njihovih identitet. Povem lahko samo to, da sta bili ubiti najmanj dve osebi,” je dejal novinarjem.

Dogajanje med operacijo

 • V severnem predmestju Pariza Saint-Denis je protiteroristična policija v okviru operacije zgodaj zjutraj obkrožila poslopje, v katerem naj bi se nahajal tudi domnevni organizator petkovih napadov Abdelhamid Abaaoud. Njegova usoda po koncu operacije še ni znana, neuradne informacije Washington posta pa so, da je bil v spopadu ubit.
 • Med operacijo, ki je trajala več kot sedem ur, je bilo slišati več eksplozij in strelskih obračunov.
 • Poročila za zdaj kažejo, da sta bili ubiti dve osebi, tudi ženska (sestrična Abaaouda), ki se je razstrelila s samomorilnim jopičem. Aretirali so osem oseb in jim kmalu potem odvzeli vzorce DNK. Kasneje se je izkazalo, da med aretiranimi ni enega od domnevnih napadalcem Saleha Abdeslama, ki ga policija intenzivno išče že vse od pokola. Francoski tožilec pa je povedal, da med aretiranimi prav tako ni organizatorja napadov Abaaouda.
 • V operaciji je bilo ranjenih več policistov, življenje pa je izgubila policijska psička, belgijska ovčarka po imenu Diesel.
 • Med aretiranimi je tudi domnevni lastnik stanovanja, ki je povedal, da je bivanje v prostoru na prošnjo prijatelja dovolil dvema osebama iz Belgije.
 • Iz stavbe so med operacijo evakuirali več ljudi, med njimi tudi otroke.
 • Ena izmed novinark, ki živi v bližini prizorišča, je sporočila, da se je spopad začel z eksplozijo, ki ji je sledila še druga, nato pa je sledil enourni strelski obračun.
 • Policija je po poročanju BBC zaprla ceste, ki vodijo do predmestja Saint-Denis. Opazili so tudi najmanj tri vojaške tovornjake polne vojakov.
 • Stanovanje, kjer so se nahajali osumljenci, se sicer po poročanju medijev nahaja nekaj nadstropij nad osnovno šolo. Medijem se je javila tudi ženska, katere stanovanje je poleg stanovanja, kjer se je odvijalo streljanje. Dejala je, da je bila v času streljanja v stanovanju skupaj s sinom in je klicala, da ji pomagajo – podrobnosti v zvezi s tem dogodkom niso znane.
 • Trgovine in šole so zaprli, ohromljen je bil tudi promet.
 • Ljudi, ki živijo v tem predmestju, so preselili v začasno zatočišče v mestni hiši.

Še deveti napadalec
Videoposnetek je medtem najverjetneje potrdil obstoj še devetega napadalca, ki je sodeloval v petkovih terorističnih napadih. Več podrobnosti o devetem napadalcu za zdaj še ni znanih. Je pa pred tem policija objavila fotografijo še enega moškega, ki bi lahko bil povezan z napadi pred stadionom Stade de France.

To bi pomenilo, da je ob Salahu Abdeslamu, ki ga intenvizvno iščejo že od konca tedna, na begu še en napadalec, ki je streljal po barih in restavracijah v Parizu. Doslej je policija domnevala, da je v napadih sodelovalo osem ljudi; sedem jih je bilo ubitih oz. so se razstrelili, Abdeslam pa naj bi bil še na begu.

Zasilni pristanek. Foto: epa

Zasilni pristanek dveh letal letalske družbe Air France (foto: epa).

Zasilni pristanek zaradi grožnje z bombo na letalu
Dve letali francoske letalske družbe Air France, ki sta bili na poti iz ZDA v Pariz, sta v torek zvečer zaradi groženj z bombami zasilno pristali v ZDA. Obe letali sta varno pristali, tako potnike kot njihovo prtljago pa so začeli pregledovati. Oblasti skušajo tudi ugotoviti, kdo je anonimni klicatelj, zaradi katerega so se odločili za zasilni pristanek. Kasneje so sporočili, da na obeh letalih niso našli ničesar.

Letalo, ki je bilo na poti iz Los Angelesa v Pariz, je pristalo v Salt Lake Cityju v ameriški zvezni državi Utah. Letalo, ki je vzletelo v Washingtonu, pa je pristalo v kanadskem Halifaxu.

Zaradi sumljive torbe izpraznili terminal danskega letališča
To pa ni bil edini incident na letališčih. Zaradi sumljive torbe so namreč izpraznili tudi enega od dveh terminalov letališča Kastrup v danskem Koebenhavnu. Ko so torbo preiskali, v njej niso našli bombe. Nekaj ur pred tem je sicer danska policija za eno stopnjo dvignila raven ogroženosti, kot razlog za to pa navedla večje tveganje za teroristični napad po dogodkih v Parizu.

Letališče Kastrup je največje letališče v Skandinaviji, od začetka leta do konca oktobra pa je preko njega potovalo že 22 milijonov ljudi.

Varnostne razmere v Evropi in po svetu se tako vedno bolj zaostrujejo. V torek je bila namreč zaradi grožnje z bombnim napadom odpovedana tudi prijateljska tekma med Nemčijo in Nizozemsko v Hannovru. Tekme bi se sicer morala udeležiti tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Barbara Oprčkal, STA

 • John

  Kako na begu? Kaj bodo pa zdaj njegove device delale?

  • rubec

   Tudi jaz bi bežal. Je dobil SMS od tam gori, da ta zadnji vedno dobi une čez 80 stare.

   • TOMLC

    Vse so bivše manekenke.

    • Mirkoca

     Vse so bile pred 80 leti bivše manekenke. Drugače pa, da ne bo kdo naiven. Lepotic je v Arabskem svetu zelo malo. Hudičevo srečo moraš imeti, da svojo ženo vidiš pred poroko, pa še to ti nič ne koristi. Lahko ti oče zaradi pomanjkanja denarja kupi pravo grdobo. In kako iz take pride lepa hčera? Nemogoče. Sicer je pa tko vseeno, saj jih ne bo nihče gledal tam od 9 leta dalje.

  • Nova24TV Mod 1

   !!

 • TOMLC

  Pravijo, da če se ženska razstreli, vrže njeno vagino alahu na nos.
  Ti ljudje so za v norišnico.

  • rubec

   hahahahahaha

  • dob

   ampak ne cele, ščegetavček še iščejo.

  • Buče

   kdo to pravi ?

   • TOMLC

    ja kučan.

 • janez zorman

  Toti Francozi so stvari vzeli v svoje roke. Naši loleki pa jih še kar prevažajo z turističnimi avtobusi

  • Nata

   Ja, saj…….s turističnimi avtobusi ??
   Na strani SDS -a sem čitala pismo , ki ga je poslanec Lisec , v strankinem imenu naslovil na ministra Gašperšiča.
   Koliko stroškov so imele Slovenske železnice in razni avtobusni prevozniki ob prevažanju migrantov .
   Seveda je omenil tudi čiščenje ………..

   • sodnikisozločinci

    Za čiščenje je treba plačati, tudi Slovaki so morali plačati Nemcem pred leti.

 • viktorh

  Vrag je vzel šalo. Ne bo se končalo dobro.
  Všeč pa mi je to, da so se Francozi odločili priti tem divjakom do živega in so sistematično začeli obdelovati podatke in preverjati potencialne zločince. Če bodo enako ukrepali še Nemci, Belgijski Britanci in drugi, ki so tarča teh napadov, je upanje, da se jih oslabi.
  Poleg tega pa je dobro, da so se Francozi Britanci, ZDA in Rusi sporazumeli in sočasno z avioni čistijo ozemlje teh fakinov…

  • sevenx

   Nič drugega ne bo… Še več beguncev v naše kraje. Ko pa bodo ustavili ta dotok pa se bodo ti ki so zdaj tu dvignili. In kar naenkrat bomo presenečeni koliko je ekstremistov.

 • Bilderberg

  Slovenska muslimanska skupnost je dala izjavo, da bo ljudi in medije, ki širijo sovražni govor – preganjala. V bistvu se ne spomnim kdaj bi recimo krščanska skupnost ali katoliška cerkev v SLO itd, preganjala nekoga ki širi sovražni govor napram njej. A tega je bilo v preteklosti veliko. Že samo iz tega se vidi, da so islamisti neprimerno bolj radikalni – netolerantni. Vsak od njih bi glede na dogodke lahko razumel reakcije avtohtonega prebivalstva, saj so po svoje logične. Kdor trdi drugače se it takih ali drugačnih razlogov – spreneveda.

  • babicagrenajug

   Sovražni govor je, ko mi tujec grozi s prijavo, na mojih domačih tleh.

  • Feriss.H

   Levi in Musliji bi samo preganjali, Levakinje pa bi se samo gonile z njimi

  • janez zorman

   Zlatko je že nekaj časa precej borbeno razpoložen.

   • Bilderberg

    Ja ker je vajen da se jih v Fužinah bojijo. Bo doživel šok ko bo videl naš pravi obraz.

  • xtc

   Težava je neje drugje.
   Povežite zadeve malce skupaj pa je slika malce bolj jasna.
   Gre za usklajeno akcijo muslimamov in levakov kako utišati medije in opozicijo to je skupen cilj obojih,Kučan dobi novih par stotisoč volilcev in podpornikov,ti pa bodo v zameno za tisto kar so jim obljublali doli poobračunali z opozicijo v Sloveniji ,gre za zelo nevarno vez saj so slovenski levaki še iz časa neuvrščenosti v zelo dobrih odnosih z ekstremnim islamom.Skratka levakom podpora upada novi volilci pa še opozicije bi se znebili islamu pa širitev.
   Vendar bo islamka skupnost zelo težko dosegla kaj še posebej ko so bodo zgodili prvi težji incidenti napadi,posilstva ali terorizem,kar je vse večja verjetnost.
   JE Krško je naše prekletstvo in sreča rešila nas je pred INA 91 in očitno nas bo sedaj pred temi.zakaj?Vsi v EU se zavedajo ,da JE ni hec in zaradi te bodo stisnili naše levake aloi pa poslali Nato vojsko za njeno zaščito.Slovenski levaki so še toloko pokvarjeni ,da bi prodali muslijam še kaj ven iz JE za izdelavo “umazane bombe”.

  • 0049

   A je kjer mojster tle, morda ne lovijo CNN?

  • Buče

   Preganjali, neverjetno.
   A bi oni res radi da jim citiram koran in toro in jih uprašam kakšne (nelegalne) ideologije podpirajo in širijo? Ignoranca ni izgovor.

 • Feriss.H

  V tej multi-kulti norosti le imamo enega zanesljivega zaveznika, sicer neprijetnega a je učinkovit – Musliji sami, njihova revolucionarna samorastrelitvena avantgarda. Več sranja bodo naredili več šans je da bo liberalna maloumnost začela puhteti iz glav večine “progresivnih” goved.

 • babicagrenajug

  72 česa dobi ženska, ko pride gor??

  • Feriss.H

   72 burk in podobnih plaht

  • rubec

   Centimetrov valjda. Je unih že toliko gor, da si jih lahko štukajo.

 • sevenx

  Bivši obveščevalec – “Vsak terroristični napad v ZDA je False flag.”
  Z drugimi besedami – sami so ga izpeljali.
  Tako je tudi v EU.

  Odlomek iz oddaje RT News…
  http://www.collective-evolution.com/2015/05/15/us-intelligence-officer-every-single-terrorist-attack-in-us-was-a-false-flag-attack/

  • rubec

   Mi hočeš povedat, da mi je krvavico iz hladilnika Izrael spizdil in ne moj višavski terrier?

   • sevenx

    Hočem ti povedati da si videl posnetek v katerem so posneli kako terier ki je zelo podoben tvojemu krade krvavico iz hladilnika ki zgleda tako kot tvoj hladilnik medtem ko je tvoj terier pazil na tvojo hišo in upal da mu boš dal za dobro opravljeno delo 1 konc krvavice. Krvavico so smuknili sami.

    • dob

     že, že, ampak rubeca v glavnem zanima njegov hladilnik.
     Včasih si zazrt v tuje hladilnike in pozabiš kdo iz tvojega krade že 70 let.

  • Bilderberg

   Dejstvo je da verjet ne moremo nikomur. Zato se temu reče hibridna vojna. Slovenci se lahko samo sami zaščitimo – doma in na svojih mejah.

  • janez zorman

   Po tvoje so na zidovih dvorane oz. restavracije v Parizu, viseli statisti ?! Ne lomi ga. Spomni se nekaj tednov nazaj, ko so “naši migrantje” delali selfije pred zažganim taboriščem – katerega so predhodno zažgali.

   • sevenx

    Tako je. Težko verjet ne. Vprašaj se ali je mogoče da?
    Vedno je ista zgodba. Naredijo protiterostično vajo ki jo vodi obveščevalna služba. Potem pa zadevo posnamejo in lansirajo v medije. Živimo v svetu informacijske vojne.
    Primer:
    – ni pomembno kaj se dejansko dogaja na Švedskem (posilstva migrantov)
    – v tem primeru (Francija) pa en posnetek in čez 2 dni napad na Sirijo.
    Seštej to dvoje in dobiš še večji priliv migrantov v EU.

   • sevenx

    Preveri te filme:
    https://www.youtube.com/watch?v=JV-Cc-Qxd5s
    https://www.youtube.com/watch?v=OXavIbOQnZw

    Dve zgodbi ki se izključujeta:
    https://www.youtube.com/watch?v=mg5ctlEGfOQ

    1. Zgodba človeka na stadionu:

    Tekma trajala še 1 uro. Noben ni šel ven iz stadiona…

    2. Zgodba ženske na stadionu
    Ženska pravi da so specialci vstopili… Da je prišlo do kaosa…

  • babicagrenajug
  • 0049

   Rusi so popacali pol spleta, vsi Snowdni na svetu lažejo za Ruse.

  • xtc

   Nefaj že bedak,ko se bo nekdo razterelil v tvoji soseščini pa bo tudi False flag ,pa kriva CIA,pa Judje in kaj vem kdo še.

   • sevenx

    xtc preden obsodiš koga za bedaka… Poteka islamizacija EU in napad na Sirijo tega ne bo ustavil. Samo povečal bo dotok “beguncev”.

   • dob

    Tako je. Nima smisla, da človek rešuje ves svet, če mu doma streha pušča! Najprej greš svojo streho popravljat, potem, če ti ostane kaj volje in denarja, pomaga še drugim.
    Če hočem videti ali je nekdo gostoljuben, najprej pogledam, v kakšnem stanju so njegovi domači. Predvsem otroci, Če vidim fanta pretepenega in prestrašenega, grem čim dlje od takega kretena in mu ne verjamem, tudi če je dober do mene. Tudi kadar je ves kulturen in olikan, je samo bedak in nasilnež! Takšni so najbolj nevarni in njihovi otroci to dobro vedo. Če jih lastni otroci zagovarjajo, je to zaradi priučenega ponosa. Ponos ti pomaga prezirati bolečino!
    Zaradi prisile in strahu, ne zaradi sebe in obrambe človeškega bitja v njih, so ljudje patrioti! Patriotizem je bolezen duha, in nič več. Pameten človek pelje sebe in svoje okolje v smeri človečnosti in pomoči v iskanju zadovoljstva, ne pa proti maščevanju nekih žrtev, o katerih so nam pravili v šoli in so pogonska sila oz, tista uskladiščena energija v posamezniku, s katero Parazit manipulira, da laže prodaja usmiljenje in občutek dolžnosti. Za kar uporablja občutke Krivde in patriotizem. te pa sam privzgojio otrokom v šoli! Kjer Crekev skoz spusti, dopolni kučanizem. Tule se pojavijo ljudje, ki rečejo: Jaz nisem nikoli bil komunist!
    To lahko reče tudi Luka Mesec. nima let, da bi bil v Partiji. je pa kučanist, zato raje uporabljam bes3edo kučanizem, ker natančno definira Parazita! Če rečem “komunisti”, prec ven skoči en kučanist, da me opomni, da komunizma ni več in da komunistov sploh ni.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme,
    debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju ipd.

    • xtc

     Samo zanima me kaj bo vpil ,ko bo prvič počilo v Sloveniji in bo kup mrličev,a bo zopet tulil False Flag ?
     Če smatrate take ljudi za popolnoma gladke je stvar osebne presoje,človek ki ob takih dogodkih zapiše take besede pa zame ni povsem priseben.

    • Aton

     Po treh poskusih je treba objaviti identiteto pisca. Sicer se bo vse izrodilo …

 • Ramzes

  prosil bi samo, da objavljate preverjene novice.. ta “naj bi” je samo nabijanje v stilu 24ur.

  • Bilderberg

   Ne gre drugače sicer te lahko tožijo. Če bo moralo biti vse preverjeno, bo portal prazen.

 • Ježek Teka Teka

  Alo … kakšno streljanje in obkoljevanje … prideš vržreš 10 bomb
  noter in mirna bosna, pa to … gremo dalje … kwa se grejo …

  • Rožle

   Itaq…samo poka, poka…pa čao..!

   • dob

    Mater je svet po tvoje enostaven. Poka-poka, pa je stvar rešena. Še malo, pa te bo kučan zaposlil.
    V čem se pa tvoj poka-poka razlikuje od nacističnega, komunističnega, islamističnega, faističnega?!
    Se ti ne zdi, da bi človeštvo v tolikšnih tisočletjih že lahko iznašlo drugačen način reševanja problemov, kot pa le poka-poka!
    Še vsi brezsrčni sistemi (in takšni so vsi!) so obljubljali: Samo še ta poka-poka opravimo, pa bo vse v najlepšem redu in tako, kot mora biti.

    Pa ni blo.

    • Rožle

     ….če ne boš ti njih porihtu….bodo pa oni tebe…smpl kt pasul

     • Rožle

      Nažalost teli nobenega ne šparajo….pa tut, če si njihov..!

     • dob

      Tako je kučan opravičil komuniste na oblasti!
      rewkel je: Seveda bomo mi vladali, saj drugih ni, ki bi znali!
      Poskrbel je, da drugih ni, potem pa je sebe opravičil s tem, da drugih ni.
      Enako počno norci po vsem svetu! Ustvarijo razmere, v katerih nimaš druge izbire, razen: streljaj, preden te drugi ustrelijo.
      Ampak do tu, te sami pripeljejo! Ti pa na to pristaneš, potem jih pa celo opravičuješ. Vmes se povsod po svetu pojavljajo ljudje, ki na to opozarjajo, vendar sistemi za svoje funkcioniranje ne potrebujejo tistih, ki ga popravljajo. Potrebujejo žrtve, da se maščujejo. In potem sami žrtve skreirajo.
      Primer poročil: Policija je že obravnavala tega pa tega islamista, ki je podstavil bombo v nočnem, klubu. Imeli so ga v evidenci, a so ga potem spustili in mu nehali slediti.

 • TOMLC

  Muslimani ne priznavajo nič kar je izven islama in kar je izven korana.
  Vzporednico bi lahko potegnili z našimi gnilimi komunisti.
  Tudi oni niso priznavali nič izven komunizma.
  Ostal je le transport do jam ali beg iz lastne domovine.

  • janez zorman

   ++

  • Rožle

   Zakaj so pa potem rušijo kar svojo…..Unescovo svetovne kulturno dediščino…v Siriji

 • pokvarjeniSvet

  Saj sem rekel, da nebo mira, dokler vse teh muslimanskih Arabcev ne izženejo iz Evrope. Ker drugače se bodo vseskozi razstreljevali in tukaj ni konca.

 • pokvarjeniSvet

  Tukaj gre za islamske teroriste ki zanimivo nimajo nič proti zgodovinskim večnim sovražnikom Izraelcem(Izraelu), nič proti politikom ki bombadirajo njihove izvorne države na Bližnjem vzhodu, nič proti ZDA ki so glavni in večni akter napadov tam doli…..oni mrzijo samo nas navadne ljudi v Evropi. Če bi kdo to lahko razumel kot neodvisne teroriste.

 • PIA

  Poslušam direktni prenos iz Pariza. Eno je jasno; v “sveti vojni” so tako moški kot ženske in otroci. Največ zagrizenih teroristov prihaja iz Maroka. Tam so se usposabljali za Al’Kaido.

  Povprečen terorist je brez izobrazbe. Torej vodje teroristov novačijo tiste, ki so na socialnem robu, naveličani težavnega življenja in željni maščevanja. Te ljudi spremeniti v verske fanatike pravzaprav ni težko. In ker so tudi brez vsake izobrazbe, verjamejo, kar se jim reče. Te ljudi spodbujajo z denarjem in obljubami krasnega posmrtnega življenja. Že videno in stokrat preverjeno. Če se zdrobi glava tega gibanja, bodo ostali brez denarja, brez navodil in brez orožja.

  Trakulji lahko potrgamo vse njene odrivke, pa bo še vedno živela naprej in nas ogrožala. Potrebno je iz črevesja islamizma iztrgati njihovo teroristično glavo in jo uničiti, če želimo končati to kalvarijo. Pametno je bila izkoriščena verska nestrpnost med suiti in šiiti, da bi teror dosegel vsak kotiček sveta in bi strah ohromil vse ljudi. Vendar so pozabili, da je odločna pamet močnejša od orožja.

  • xtc

   Zelo me navdušijo vedno dobronamerni iluzionisti.Zakaj ,ker naivno verjamejo da je nemogoče mogoče.
   Tekaj precej podobnega je zapisal oni dan Ku–Ku Kučan(komentator).
   Zadeva pač ne gre tako enostavno oz to ni mogoče .

   • PIA

    Neumnost. Prav to želijo doseči, kar trdiš ti. Želijo, da smo prestrašeni, apatični in ne vidimo nobenega izhoda. Želijo, da mislimo, da so oni sposobni zavladati svetu.

    Vendar ni tako. Ne pozabi, da se moramo boriti proti terorizmu in ne proti islamu. Itak, da islam ne sodi v Evropo. Itak, da mi nismo [b]dolžni [/b]sprejeti beguncev. Itak, da nas ne napadajo muslimani, temveč njihova skrajna “versko” fanatična organizacija, ki se želi maščevati brezbožnežem; to so vsi, ki ne delijo z njimi njihovega prepričanja. Ko se bo tem teroristom pridružila še množica razočaranih migrantov, ki so tudi pomešani med begunci, bo res noro. Ukrepati moramo prej.

    Množica prebežnikov si želi le priti na postlano, kar bodo tudi zahtevali: dobra stanovanja, avtomobile, televizorje, socialno podporo, … In ko vsega tega ne bo, bodo začeli razbijati grešnim Evropejcem imovino in jim odvzeti pregrešna življenja.

    In ti bi jim vse to mirno dovolil?

    • xtc

     Še enkrat bom ponovil,da me naivni vedno nasmejete do solz.
     Zakaj?
     Preberi par tekstov Igorja Preaca ,kaj pravi o integraciji muslimanov v Evropi.Seveda obstaja rešitev ja.
     Z takim razmišljanje pač ne.Sicer pa se bo rešitev pokazala kmalu kar sama-oz. bo postala nuja.

     • PIA

      Ni mi treba brati nekega Igorja, da bi vedela, da je zate vsega kriv Kučan.

      Trdiš, da je neki senilni starec pripravil ves svet, da se začenja boriti proti navideznemu sovražniku – muslimanom samo zato, da bo on spet zmagal na volitvah. Posredno seveda; preko svojih marionet. Sveta preproščina.

      Nujno je potrebno ukiniti vse fake univerze alla FDV, ki producirajo take super mislece. Vodo speljati na svoj mlin je eno, poplaviti vso dolino, da tvoj mlin lahko melje, pa čisto nekaj drugega.

      Lepo prosim, pazi, da te ne bo razneslo kar od smeha.

     • xtc

      Nekateri zelo radi orjete le do svojega plota ,dlje pač ne vidite,v postu nisem omenil Kučana.
      Očitno je tvoj pogled zreduciran na Slovenijo .

 • Rožle

  Test…

 • Tomaž Majer
 • Rožle

  V Nemčiji so tablo z napisom “Willkommen”…že zdavnej dol snel…
  naš Cmerar si jo je pa kar na svoja vrata nabiu..!

 • Ježek Teka Teka

  Seveda je strahospoštovanje … sramežljivost … humanost na začetku popolnoma razumljiva … ker folk še ni čist dojel kakšna nevarnost mu preti iz strani muslimanov … ko vam bojo začel vsiljevat svoje primitivne zakone (kar se že dogaja), krast imovino … vas posiljevat in ubijat boste nekako sprejel za popolnoma vsakdanje in normalno, da je edina stvar, ki zaleže likvidacija, pa to …

  • Bilderberg

   Dajmo reč. Nevtralizacija.

  • Nova24TV Mod 1

   *Opozorilo!

   • Ježek Teka Teka

    Mod1 … kera beseda je tokrat nesprejemljiva … morda – humanost, pa to …

    • Rožle

     He…!

    • Nova24TV Mod 1

     Likvidacija, funkcija *uredi*.

 • Bilderberg

  Evropa dela napako, ker uvaža ljudi, ko še za svoje nima na razpolago dovolj kakovostnih delovnih mest. Na ta način, da se uvaža reveže, se samo še znižuje cena dela. Posledično bo še več revežev in smo v negativni spirali, ki bo generirala vse večji kaos. Tu je pa še dodatni problem da se uvaža radikalizirane reveže ki so že izvorno zaslepljeni z ekstremizmom (vsak po evropskih merilih). Rešitev Evrope in Nemčije ni v povečevanju delovne populacije ampak v zmanjševanju te. Žal je to previsoka matematika za EU politike, ki nasedajo nesposobnim ekonomistom.

  • hibernacija

   #Previsok odstotek upokojencev in onih na sociali je treba reševat drugače. Variant je nešteto, le da nebi sedaj rad pisal o drugih temah ki nimajo veze s člankom.#

   Uf, upokojenci si lahko za kratek cajt oddahnejo!?

   • Bilderberg

    Ne morejo si ker so izvolili nesposobne vlade. Dokler bodo samodestruktivni jim ni pomoči. To se bo sesulo. Noben Ponzi ne zdrži v nedogled.

 • soc

  Nekaj tednih sem neboleče abstiniral od informacij SLO mainstream medijev. Nato pak včeraj zvečer po čistem naključju v surfanju v času reklam na drugem kanalu (pač vedno manj gledam propagandne izdelke komunistične avantgarde) naletel na prvi program in soočenje opozicijskih in “opozicijskih” strank na temo migrantske problematike. Blebetanje Luka Meseca mi je pognalo tlak v rekordne višave, takemu bebcu bi v izvorni grški demokraciji odvzeli pravico ne le do javnega nastopanja, temveč tudi do volilnega glasu. Bljak! Budala razlaga o človeških pravicah za morilce, medtem ko ti mirno pobijajo vsenaokrog. Iskreno mu privoščim enega za domov.

  Če bi za naše lastne vsiljive ekonomske klošarje po ulicah porabili denar, ki ga bomo letos zmetali za 90% ekonomskih migrantov na sever (in manj spornih 10% za begunce z vojnih območij Bližnjega in Srednjega Vzhoda), bi se le-ti že vozili s Clioti, spali v skromnih stanovanjih in se prehranjevali v McDonaldsu.

  Gremo na predčasne volitve!

  • epson mlacni

   Zastonj bi bil odhod na volitve. V bistvu ni problem v “politikih” ampak v folku, prebivalcih Slovenije, med katerimi je tudi kar precej Slovencev. ;)
   45 let popolnega pranja možganov + 24 let kvazi postsocialističnega je izničilo proces, za katerega je narava potrebovala nekaj milijonov let – proces transformacije opice v človeka. No socializmu, in po 1991 kaviar socializmu, je ta proces uspelo obrniti zgolj v nekaj desetletij in tako imamo danes več ali manj zopet opravka z opicami. Volitve v Sloveniji žal niso rešitev, kar se znova in znova dokazuje na vsakih volitvah.
   Ključni problem je RESNICA = MEDIJI, ki so glupe, tupe “majmune” z volilno pravico uspeli miselno odpeljati nekam med Severno Korejo, Venezuelo in nacistično Nemčijo, pameten in sposoben del družbe (in politike) pa satanizirati.

   • ney

    Jaz pa verjamem indijancem, ki pravijo takole:” Beli človek misli, da je prišel iz opice…mi vemo,da nismo prišli iz opice, vemo pa, da je opica naš sorodnik, kot drevesa, voda, zrak…:)

   • sodnikisozločinci

    Zdaj so pa jezni na ves svet, ker vejo kam spadajo, a ne morejo gor, ker ne znajo plezati.

 • južnificirana_si

  spominjmam se dnevov, ko so levičarski parižani se posmehovali Oriani Fallaci. Mi pa ponižno plačujemo penzijo Makarovićki

  • John

   Saj verjetno se še. Levičarjem po difoltu ni nikoli nič jasno, živijo v nekih svojih rdečih oblakih.

   • Bilderberg

    Istočasno pa rišejo karikature kar je v takih časih tudi izzivanje. Raje bi zaprli meje.

  • KAPIBARA

   Si bral njeno : Bes in Ponos.. ?? Obvezno+ Vredna branja..!!

   • južnificirana_si

    sem , bila je vizjonarka

 • Bilderberg

  Zakaj teroristi ne ugrabljajo rusov?
  1986 je Hezbolah ugrabil 4 ruske diplomate v Bejrutu, ker Rusi niso reagirali na zahteve Hezbolaha glede ruske pomoči Siriji. Enega talca so ubili.
  Rusi so takoj ugrabili sorodnika voditelja Hezbolaha (KGB), ga kastrirali in ubili. Dele njegovega telesa so poslali voditelju Hezbolaha s pripisom da bodo vsi njegovi sorodniki doživeli isto.
  Vsi še živi trije talci so bili takoj izpuščeni!
  Od takrat noben ne ugrablja Rusov.
  p.s. Toliko o temu kako se ubraniš takega zla. Govoričenje “kaj bi bilo treba naredit na izvoru in podobno mlatenje prazne slame” – ne zaleže.

 • Bilderberg

  Čim je ISIS zmerjal Anonimuse z idioti, so ti sesuli 5500 ISISovih spletnih računov. Če se jih vsi tako lotimo bo veselje. http://themindunleashed.org/2015/11/anonymous-takes-down-5500-isis-accounts-24-hours-after-isis-called-them-idiots.html

 • bodi dober

  Kaj mora biti z žensko narobe, da zagovarja te musliče….

 • John

  Barbika, Cmerar: beri in se čudi!!

  Na včerajšnji shod ob obletnici »Žametne revolucije« je češkega
  predsednika Miloša Zemana, ki se je že večkrat javno izrekel proti
  množičnim migracijam, povabila organizacija »Blok proti islamu«. Kot
  pravi predsednik svojega naroda se je povabilu odzval in tudi nagovoril
  množico. Posebej je poudaril svobodo govora, ki se ji Čehi ne bodo
  odpovedali. Po njegovo je nesprejemljivo, da se ljudi, ki nasprotujejo
  migrantom in islamizaciji, označi za ekstremiste, ksenofobe, islamofobe,
  rasiste in fašiste ter ob vzklikih »Živel Zeman« požel aplavz, je
  poročal Radio Praga. Zeman je obtožil mainstream medije za »masiranje«
  migrantske krize. In dejal: »Jaz sem predsednik naroda, ne pa predsednik medijev«.

  Se kdo še čudi, zakaj nas Čehi prehitevajo 100 na uro?

 • Capodistriano

  Dokler ne bo krematorijev, ne bo nič rešeno. Selektivno čiščenje ni nič. Konkretno in drastično ukrepanje je edino funkcionalno za tako primitiven folk. Pa še lokalne podpornike ala Makarovićka, Mesec, Tomićeva ipd. zraven. Drugi teden bo baje ohladilo in prav nič ne bi bilo narobe, če bi se kurilna sezona začela že danes.

 • John

  Vojno stanje končano? Ne verjamem, šele začelo se je dobro.

  • JohnSmith

   Končalo se bo ko bo zadnji musliman zapustil Evropo!

 • hibernacija

  Begunci imajo več skupnega s pariškimi žrtvami, kot z njihovimi morilci. Namreč oboji so žrtve teh fanatiikov Z ekstremizmom, sovražnostjo in izključevanjem imajo več skupnega naši svečkarji!?

  • Buče

   malo mešano na žaru

  • John

   Človek, ki mu resnica ena najbolj svetih stvari na svetu, se spravi nad ljudi, ki verjamejo v neko drugo resnico z oblakadnjem da so ekstremisti, sovrsžniki in izključevalci?

   Zakaj je tvoja resnica prava, njihova pa ne?

   • hibernacija

    Mogoče bo tole pomagalo. Eni pravijo, da beseda ni konj, medtem, ko drugi menijo, da je in da je tega konja treba omejiti, zauzditi, ali kakorkoli drugače preprečiti , da svobodno teka in se pase!?

    • John

     In kaj te motijo svečkarji, kot jim ljubkovalno rečeš? Ne smejo izraziti svojega nestrinjanja? Ne smejo povedati, da je njihova resnica drugačna kot tvoja? Ali je resnica samo tisto, kar ti priznaš za resnico? In torej je treba njihovo resnico omejiti, zauzdati in ne sme svobodno tekati okoli, ker se ti ne strinjaš z njo?

     Pa prosim, nisem veterinar, zato mi ne nabijaj s konji tukaj.

     • hibernacija

      Njihova dejajanja omejujejo druge in drugačne!

     • John

      Omejenih ne morejo omejevati bolj, kot so že.
      In med njimi si tudi ti, če te moti njihovo delovanje.
      Še vedno pa nisi povedal, kako to, da oni ne morejo imeti svoje resnice, ti pa jo lahko imaš.

     • hibernacija

      Tle gre bolj za omejevanje svobode kot za razpravo o prisvajanju resnic. Maj se meša jobolka pa tepke!?

     • John

      Če boš drugič kaj bolj konkreten in ne boš meni prepuščal, da ugotovim, koga si mislil z izrazom “svečkarji”, se bova mogoče takemu mešanju lahko izognila (kolikor sem spremljal, so s tem izrazom levičarji zmerjali tiste, ki so se zbirali pred sodiščem in protestirali proti enostranskosti sodišč).

      Sicer pa iz jabolk in tepk lahko nastane odličen sadjevček.

     • Gurt1

      hibernacija a ciljaš na referendum o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, a ne? mislim hvala k… da bo ta referendum, bom z veseljem obkrožu proti tej sprevrženosti. Zdaj si mislite, če narava ne more dat bo pa država a ne? Ste ko GSO pa te fore, čisto nenaravni!

     • hibernacija

      Ciljam na vse, ki si svojo mejo svobodo zarisujejo na račun zatiranja svobode drugih in drugačnih. Vse brez izjeme,.. tako fobov tu kot tistih v issis, ki so samo druga stran kovanca _fobije!?

 • VRTNICA

  Evropejci moramo bolj enotno nastopiti proti skrajnemu muslimanskemu nasilju….., kot je že pred časom povedal :

  Javna izjava premiera Avstralije – brez dlake na jeziku.

  Muslimani ki bi radi živeli po islamskim zakonih, so naprošeni, da
  zapustijo Avstralijo. Avstralska vlada poskuša preprečiti potencialne
  teroristične akcije. MIGRANTI SE MORAJO ADAPTIRATI IN NE AVSTRALCI. To
  je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega da naš narod skrbi,
  da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od
  terorističnega napada v Baliju do danes, opažamo vse več patriotizma pri
  večini Avstralcev. Ta naša kultura je nastala pred dvesto in več leti, s
  težkim delom in trudom in zmagami več milijonov žena in mož z željo po
  svobodi. Govorimo pretežno ANGLEŠKO, in ne špansko, libanonsko, arabsko,
  kitajsko, japonsko, ali kateri drugi jezik. To pomeni, da, če želite
  biti del naše družbe, se naučite naš jezik! Večina Avstralcev veruje v
  Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to
  je DEJSTVO, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in
  žene krščanske vere, po krščanskih principih. Zato so v naših ustanovah
  in šolah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, da
  si izberete nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta Bog del naše
  kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj
  verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete in da živimo skupaj v
  harmoniji, miru in veselju.
  Tukaj je naša domovina, naša dežela in
  naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo, da v vsem tem
  uživate tudi vi. V kolikor pa ne želite vključiti v ta sistem, se ne
  prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast,
  našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo
  svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi izkoristite in svobodno
  zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskat svojo
  srečo drugam.

  Nismo vas prisilili priti sem. Prišli ste na svojo
  željo. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami
  izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.

  Predsednik vlade Kevin Rudd, Avstralija

 • Gurt1

  No še več bo takih razstreljevanj, si ne upam pomislit kaj bo za božič in novo leto, levičarji se še zmeraj sprenevedajo, češ to ni islam in niso vsi taki, še posebno so hudi in glasni LGBT-ji kot zelo humani in ne vem kaj še, v resnici pa so zelo nesamozavestni, nezadovoljni sami s sabo in nestrpni do drugih, ampak bodo prvi na spisku saj je to za muslimane strogo prepovedano…

  • hibernacija

   Ti ekstremisti imajo z islamsko vero toliko kot KKK z krščansko veroizpovedjo!? Bolj gre za bolane ume, ki vero izkoriščajo za svoje sprevržene cilje, ki nimajo veze niti z Mohamedom niti z Mojzesom, na splošno z človečnostjo!?

   • Buče

    Sem pa mislil da bi bili extremisti / fundamentalisti extremno miroljubni.
    Ne prodajaj buč, če pa hočeš prodajat buče pa to podpri z verzi iz korana in tore.

    Da se ve, jaz se ne strinjam z vero že dolgo cajta in sem opozarjal na grde stvari iz ne samo korana ampak biblije tudi.

    • hibernacija

     Biblija in Koran so bili zapisi moralnih, etničnih in človeških vrednot. Žal, pa so se od takrat kriteriji vrednot spremenili. Če bi se te vrednote prilagajala novim spoznanjem, bi bile morda sprejemljive celo za ateiste. To je isti nonsens kot če bi vzgojne metode kot je palica, katero je bilo včasih glavno vzgojno sredstvo danes še vedno poskušali uveljavljati v šolah!? Ampak če eni ne morejo z 2000 starimi vrednotami, prav, samo naj nas ne posiljujejo z njimi!?

     • Buče

      Aha, vidim da se ti malo sanja kaj piše v knjigah, neveš pa za ekstremne primere ( ki jih, mimogrede, na srečo celo verniki ne izpoljnjujejo)

      2000 let ja… krščanstvo ne pa islam!
      Islam je še v povojih in trdi da je zadnja religija. Mi pa nimamo stoletij cajta da se reformira / za renesanso islama tako kot pri krščanstvu. 21 stoletje, mi se še z vero ukvarjamo. Naj lepo napišejo kako pravilno interpretirat koran v ali zdraven vsakega.

      Pa naj bodo ateisti če ne znajo interpretirat korana tako da je moralno.

   • Gurt1

    Ja seveda, da imajo islamski ekstremisti veliko skupnega z islamsko vero, saj redno molijo hodijo v mošeje in vsakodnevno prebirajo koran, zraven jih pa še njihov imam spodbuja in treplja. Vsi tile ekstremisti, ki so se razstrelili so hodili 5x na dan v mošejo in živeli življenje kot pravi muslimani. Očitno ne razumeš islamske vere, to ni isto kot krčanstvo, kjer imaš nekaj praznikov in naukov in to je to. Islam je politična vera, notri v koranu imaš vse od politike, obnašanja, sociale, zdravstva, zakonov, vse je notri. Prvo se pozanimaj kaj je to sploh islam potem pa pametuj….ker vsaka nadaljnja razprava s tabo je brezvezna. Lp

 • Rožle

  Naši naj jih kar še ujčkajo…kontra bodo dobil pa tole…!!!

 • John

  Oprostite, Nova24, ampak se vam ne zdi, da po 130 in več človeških žrtvah ni ravno pietetno v naslovu omenjati ubitega psa?

  • Mirkoca

   Tudi policijski pes se je boril proti islamistom. Zakaj ga ne bi omenili? Mimogrede, se je že kdo vprašal, kakšen odnos imajo arabci do živali …

  • razerznak

   bol mi je žal tega psa kot pa 130 onih

   • John

    V človekovi naravi je, da bolj žaluje za svojimi sorodniki.
    LULček…

    • marta

     To ti dam deloma prav, ker človeškega življenja se ne da primerjati z ničemer, ampak vzgojiti in izšolati dobrega policijskega psa tudi ni kar tako. Prav zato je izguba dobrega policijskega psa, ki je prav gotovo rešil že nešteta človeška življenja tudi velika izguba.
     Meni je je resnično žal, saj je bila v najboljših letih in verjetno tudi zelo uspešna pri opravljanju njenih zadolžitev.

    • xtc

     Glej žival je častno opravila svojo nalogo-to spoštuj.Marsikdaj je niti človek ne opravi tako dobro.

 • razerznak

  najbolj mi je žal za tega psa,

 • pjerebi1

  Zjebat jim alha v dno duše

  • Aton

   Če bi to o SKC…

 • xtc

  Škoda psa ne onih.

 • Aton

  In smo ustvarili deset novih teroristov.

  • Aton

   Saj so dosegli medijski pomp.

 • tu pa tam

  nasli raketomet v ajdovscini froncozi opozorili nase da se nahajal 10 islamistov v sloveniji nasi ne potrdijo niti ne zanikajo

  • PIA

   Jasno, saj bodo obvestilo našli mogoče čez kaki dve leti.
   Pa še cmerar mora moro premisliti, kaj to pomeni za pravo, državo in njega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!