fbpx

Panika v zraku: Nujno bolezensko stanje prisililo kar dve letali k izrednemu pristanku

Foto: Youtube

Dve letali v lasti družb Ryanair in Germanwings sta nad Francijo zaradi izrednih bolezenskih stanj potnikov na krovu razglasili izredno stanje. Med letom družbe Ryanair je nenadoma zbolel eden izmed potnikov, na letalu nemškega letalskega prevoznika Germanwings pa je eden izmed potnikov doživel srčni napad. Obe letali so oblasti preusmerile na francosko letališče Bordeaux.

“Let iz Liverpoola v Alicante je bil preusmerjen v Bordeaux, potem ko je potnik na krovu zbolel. Posadka je poklicala pomoč na tleh že pred pristankom, letalo je normalno pristalo, potnik v težavah pa se je izkrcal, nakar ga je sprejela zdravniška ekipa,” so sporočili iz družbe Ryanair, ki je sporočila še, da bodo ostali potniki polet nemudoma nadaljevali v Alicante, kot je bilo prvotno predvideno. 

Letalo irske družbe Ryanair je letelo iz Liverpoola v Alicante v Španiji, letalo Germanwings pa je letelo iz Düsseldorfa v mesto Faro na jugu Portugalske. Najprej je izredno stanje razglasilo letalo družbe Ryanair; letališkim centrom na tleh poslalo kodo 7700, ki signalizira, da je na letu nekaj hudo narobe. Letalo Germanwings je poslalo signal z isto kodo le nekaj minut kasneje, poroča The Sun.

Več sledi …

Ž. K.