fbpx

Dve nemški zvezni deželi primorani zaradi drastičnega povečanja števila napadov prepovedati nošenje nožev na javnih mestih!

Foto: epa

Nasilje migrantov v Nemčiji ne poneha. Zaradi drastičnega povečanja števila napadov s hladnim orožjem sta zvezni deželi Spodnja Saška in Bremen napovedali, da bosta uvedli prepoved nošenja nožev na javnih mestih.

Oblasti v nemških zveznih deželah Spodnja Saška in Bremen so jasno nakazale, da nameravajo uvesti prepoved nošenja nožev na javnih mestih. Spletni portal Voice of Europe namreč poroča, da sta obe omenjeni državi nemškemu zveznemu svetu posredovali osnutek zakona, po katerem bi prepovedali nošenje nožev na območjih, kot so železniške postaje, nakupovalni centri ter druge lokacije, na katerih se sočasno nahaja večje število ljudi. Predlagatelji zakona trdijo, da so napadi z noži na omenjenih območjih “še posebej nevarni in vplivajo na varnost prebivalstva“.

Spremembe se obetajo tudi na področju dovoljenih vrst nožev, ki jih bodo posamezniki lahko posedovali v javnosti. Doslej so lahko posamezniki nosili fiksne nože, dolge do 12 centimetrov, po novem zakonu pa bo največja dovoljena dolžina omenjenih nožev 6 centimetrov. Ob tem bodo prepovedali vse vzmetne nože, ne glede na njihovo dolžino.

Nemška ženska revija objavila nasvete, kako postopati ob napadu z nožem
V zadnjih letih, ko so Nemčijo kulturno obogatili številni migranti, so napadi z noži v tamkajšnjih mestih postali resen problem. Omenjena kriminalna dejanja so postala tako razširjena, da je prejšnji mesec nemška ženska revija Illu der Frau objavila celo nasvete, kako oskrbeti rane, povzročene z noži.

Foto: Tichys Einblick

Oblasti prikrivajo pravo število napadov z noži
V začetku letošnjega februarja je v kar petih nemških mestih na isti dan prišlo do brutalnih napadov z noži, kar je povzročilo večje število hospitalizacij. Ne glede na to je do statističnih podatkov, povezanih s tovrstnimi kriminalnimi dejanji, v Nemčiji nemogoče priti. To je bilo v časopisu Die Welt obrazloženo že v začetku letošnjega leta, in sicer s tem, da nemški vladi lahko vzame tudi več let, da zbere statistične podatke, povezane z napadi z noži, ter jih vključi v statistiko nemške zvezne policije.

Obilo težav z napadi z noži tudi v Veliki Britaniji
Nemčija še zdaleč ni edina evropska država, v kateri se je število napadov s hladnim orožjem drastično povečalo. V zadnjih letih tovrstna kriminalna dejanja pretresajo zlasti Veliko Britanijo, kjer so lansko lansko leto zabeležili kar 40 tisoč napadov z noži, kar je 21 odstotkov več kot leto prej.

M. D.