fbpx

Dve uri po objavi videa na Facebooku na Kosovu ustrelili kandidata za župana

Foto: Astrit Ademaj

Kandidat Demokratske stranke Kosova (DPK) za župana mesta Peć Astrit Ademaj je bil sinoči okoli 20.20 ubit v streljanju. Astrit Ademaj je bil ubit skupaj z nekdanjim kandidatom stranke DPK za župana Dečanov Belrandom Kadrijajem.

Do streljanja je prišlo v lokalu pred ekonomsko šolo v mestu Peć, poroča kosovski časopis “Koha Ditore” in dodaja, da je do streljanja prišlo po verbalnem konfliktu. Vzrok za streljanje sicer še ni znan.

Poškodovan tudi brat umorjenega
Albanski mediji navajajo, da je prišlo do oboroženega spopada in da so se žrtve streljale druga na drugo. Policisti so na kraju našli dve vrsti strelnega orožja. Eden izmed lokalnih medijev navaja, da je bil v spopadu poškodovan tudi brat ubitega Astrita Ademaja, Avni Ademaj.

Dežurni zdravnik v bolnišnici v mestu Peć Sadri Beriš je po poročanju Blica povedal, da sta bila dva pacienta pripeljana brez znakov življenja. “Ne vemo, ali sta umrla na mestu samem ali pa na poti do urgentnega centra. Tretji pacient je imel poškodovano roko in je zunaj življenjske nevarnosti, zato je bil ta že odpuščen iz bolnišnice”, je še pojasnil.

Pred mesecem dni je bil sedaj pokojni Ademaja imenovan za kandidata  za župana mesta Peć na listi Demokratske stranke Kosova (DPK), katere ustanovitelj je Hashim Thaci.

Foto: FB Astrit Ademaj

“Nocoj smo v mestu Peć, v mestu olimpijskih prvakov, ki niso le v ponos Kosovu, ampak tudi vsem Albancem po svetu,” je v predstavitvi svoje kandidature za župana zatrdil Astrit Ademaj. “Odločili smo se, da bomo na oktobrskih volitvah posebno pozornost namenili mestu Peć in s podporo občanov začeli izvajati projekte, s katerimi bi mesto spremenili v mesto gospodarskega, turističnega in kulturnega razvoja,” je dodal po poročanju medija Reporteri.net.

Dve uri pred tragedijo objavil videoposnetek
Le dve uri pred tragedijo je Ademaj na svoji uradni Facebook strani objavil videoposnetek. V tem videu je Ademaj agitiral, da mu prebivalci mesta Peć podajo zaupanje na naslednjih lokalnih volitvah, ki bodo predvidoma 17. oktobra letos.

Nina Žoher