fbpx

Džihadist iz Orlanda pred napadom na gejevski klub snoval napad na Disneyland

Džihadist Omar Mateen je pred napadom na gejevski klub skupaj z ženo obiskal Disneyland, kjer je snoval načrt za teroristični napad. Prav tako preživele priče pravijo, da je želel, da ZDA prenehajo bombardirati Afganistan in Islamsko državo.

Terorist Mateen je zabaviščni park obiskal s svojo ženo in triletnim otrokom. Soproga je povedala policiji, da se je zavedala, da je njen mož ogledoval lokacije za napad in izbiral med barom Pulse in Disneylandom. Slednji namreč nima varnostnega preverjanja za prtljago pred vhodom, piše spletna stran Breitbart.

Usmiljen do temnopoltih
20-letno dekle Patience Carter je bilo v klubu Pulse tistega nedeljskega jutra, ko je terorist Mateen pričel s strelskim pohodom. Po navedbah priče je džihadist med napadom klical policijo in ji sporočil, da je povezan z Islamsko državo in da je za njegovo dejanje odgovorna Amerika, ki pobija v Afganistanu, od koder so Mateenovi starši.

Islamski skrajnež Omar Saddiqui Mateen, ameriški državljan afganistanskega rodu, je zagrešil največji strelski zločin v ameriški zgodovini (foto: myspace).

Islamski skrajnež Omar Saddiqui Mateen, ameriški državljan afganistanskega rodu, je zagrešil največji strelski zločin v ameriški zgodovini (foto: myspace).

Priča še poroča, da je napadalec med zajetjem talcev v klubu vstopil v toaletne prostore, kjer je bilo skritih več kot 20 talcev in izmed njih izbral temnopolte ljudi ter jih izpustil. “Veste, da nimam problemov s temnopoltimi. Dovolj ste že pretrpeli,” jim je dejal.

Bil je nasilen in versko blazen
Mediji sicer poročajo, da je napadalca Mateena žena zapustila nekaj tednov pred napadi, ker naj bi postal pretirano religiozen. Pred tem je že bil poročen in imel s prvo ženo tudi otroka. Njegov znanec je medijem zaupal, da je postal versko obseden po ločitvi, kar ga je spodbudilo, da je šel na romanje v Savdsko Arabijo.

Prva žena ga ni opisala kot predanega muslimana, temveč kot izjemno agresivno osebo: nad njo je redno izvajal fizično nasilje, tudi zaradi manjših napak pri gospodinjskih opravilih.

M. P.

Save

Save

Save

Save