Džihadisti pred vladno stavbo razstrelili avtomobil in zajeli talce

Foto: epa

Džihadisti so v ponedeljek napadli vladno zgradbo v afganistanskem glavnem mestu Kabul, pri čemer so zajeli tudi talce. Pred vladno stavbo so pred tem še razstrelili avtomobil, v katerega so posedli oboroženega samomorilca.

Napad so izvedli popoldne, ko se je v avtomobilu-bombi razstrelil samomorilec. To se je zgodilo pred stavbo ministrstva za javna dela. Nato pa so džihadisti streljali na vladno stavbo, v kateri je bilo več sto zaposlenih javnih uslužbencev, je potrdil Nasrat Rahimi z ministrstva za notranje zadeve. Odgovornosti sprva ni prevzela nobena militantna skupina.

Rahimi je razkril, da sta bila ubita dva džihadista, medtem ko so varnostne sile obvladovale položaj. “Varnostne sile so evakuirale več kot 200 ljudi, vendar pa jih džihadisti veliko zadržujejo kot talce.”

Najmanj štirje ljudje, ki so bili ranjeni v spopadu, so bili odpeljani v bolnišnico, piše Jihad Watch. Eden od očividcev pa je izjavil, da so se zaposleni zaklenili v svoje pisarne, potem ko so slišali eksplozijo in strele. Omenjeni spletni portal še piše, da so napadi islamskih talibanov na vladne urade v Afganistanu zelo pogosti.

J. G.