Džihadisti ugrabili 30 vaščanov in jih 7 hladnokrvno ubili!

Foto: iStock

Sedem pastirjev in kmetov je bilo najdenih ubitih, potem ko je džihadistična skupina Islamske države ugrabila več deset ljudi v puščavski regiji osrednjega Iraka, so lokalni uradniki sporočili v torek. 

“Ob vnovični grožnji je Islamska država napadla številne oddaljene vasi in iz domov ugrabila 30 domačinov,” je za AFP povedal Ali al-Nawaf, vodja občinskega sveta.

Nekdaj naseljeno področje vedno bolj zapuščeno
Telesa sedmih so bila najdena, varnostne sile pa iščejo še druge, je povedal. Žrtve so imele, sodeč po slikah, ki so zaokrožile na družabnih omrežjih, zavezane roke in oči zvezane z rdečo-belimi naglavnimi rutami. “Področje je bilo včasih precej poseljeno, sedaj pa se je izpraznilo, saj je postalo nevarno za lokalno prebivalstvo, ki se preživlja s kmetijstvom in pastirstvom,” je povedal Nawaf.

Po besedah Nawafa se lokalno prebivalstvo ni sposobno braniti, saj je bilo njihovo orožje zaplenjeno, najprej s strani ameriških sil, ko so te leta 2003 napadle Irak, nato s strani Islamske države, nato pa še s strani iraških varnostnih sil in njihovih paravojaških zaveznikov.

Foto: Twitter

Džihadisti vedno bolj aktivni
Pleme Shammar, kateremu pripada lokalno prebivalstvo, predstavlja tarčo Islamske države, potem ko je pričelo sodelovati z vlado v boju proti džihadistom, ki so bili lani izgnani iz svojih zadnjih mestnih utrdb. Čeprav je decembra lani vlada razglasila zmago nad džihadisti, pa ti še naprej izvajajo napade na odročnih puščavskih območjih. Po besedah Nawafa so džihadisti vedno aktivnejši, saj ne delujejo več le ponoči, ampak tudi sredi belega dne. “Sedaj imamo incidente vsak dan,” je jasen.

N. Ž.

 • Aster Celesti

  To so počeli tudi vaši predniki, belogardisti in domobranci.

  • xtc

   Žal ne pač pa vaša gošarska golazen.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • BolimeĐoko

   Kje ? V Barbara rov ?

  • Steiermark

   No, no, ne izdajaj se takoj za jugodebila, ko ne ločiš domoljubov in zaščitnikov svojih domov in domačih, od vašega jugoološa, ki je po 45 letu gošarjem pomagal dokončati pokol poštenih in krščanskih Slovencev. Pa še za informacijo, kot tujcu in debilu, ti povem, da so bili domobranci samo tam, kjer je bilo prebivalstvo izpostavljeno gošarskemu nasilju, tega pa npr. na Štajerskem in v Prekmurju ni bilo, ker si gošarji k nam niso upali…….Nemci so bili huda stvar – strah, za njihove strahopetne morilske riti!

  • pajot

   Kolk evrčkov ti kane v žep za takle miniaturen postek,udbovček?

   • Ales

    Plačanci ste vi tukaj, ki s posti podpirate ta lažnivi in podpihljivi medij. Jaz imam veliko časa, kam naj se javim, da bi dobil kaj plačano da bi pisal lazi v vašem stilu?

 • sunday

  in te vabijo levisti v eu, da bi tukaj s tem nadaljevali !!!

 • xtc

  Podovnosr z NOB drhaljo je zgolj naključna.

  • sloven

   Ha ha s tabo mogoce

 • Clemen J.

  Dokler jih bodo assad on rusi vozili s avtobusina mejo z iraqom ne bo boljse, in se bo to se naprej dogajalo.