fbpx

Pozor! Islamska država grozi s terorističnimi napadi na svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji ter z obglavljanjem Messija in Ronalda!

Messi in Ronaldo na sliki obglavljena. (Foto: twitter)

Džihadisti iz islamske države že več mesecev pritiskajo in hujskajo proti svetovnemu prvenstvu v nogometu v Rusiji. Medtem ko se je v četrtek začelo dolgo pričakovano tekmovanje, so pozvali celo samomorilske napadalce, ki posamezno izvajajo teroristične napade (“osamljene volkove”). V sredo je obveščevalna družba SITE Intelligence Group razkrila, da je “skupina, povezana z islamsko državo, na enem izmed plakatov z zemljevidom stadiona v Rusiji pozvala svoje sledilce, naj izvedejo teroristične napade”. SITE navaja tudi celo vrsto drugih plakatov s sovražno vsebino.

Na enem izmed plakatov teroristične skupine je prikazan stadion in bližnje stavbe, ki so v plamenih. Na drugem plakatu pozivajo “osamljene volkove” s sporočilom v francoščini “vse jih pobijte”, slika pa prikazuje, kako nož reže logo svetovnega prvenstva. Tretja slika pa prikazuje oboroženega bojevnika z napisom “začel se bo teror“.

Obglavili bi Messija in Ronalda
Grožnje ISIS-a so se začele z začetkom svetovnega prvenstva, s tekmo med Savdsko Arabijo in Rusijo. V četrtek je SITE objavil: “Medtem ko se začenja svetovno prvenstvo v nogometu 2018 v Rusiji, Islamska država in njeni podporniki pozivajo posameznike na tekme, z namenom izvajanja terorističnih napadov. Maja so namreč fanatiki grozili, da bodo obglavili argentinskega igralca Lionela Messija in portugalskega Christiana Ronalda.” Bila sta namreč prikazana na plakatu – obglavljena, nad sliko pa je bilo sporočilo “tla bodo prepojena z vašo krvjo”.

Foto: Twitter

Na stadionih v Rusiji pričakujejo okoli deset tisoč ljudi, težava pa je v tem, da letos prvenstvo sovpada z ramadanom, muslimanskim svetim mesecem, ko džihadisti verjamejo, da če bodo “junaški”, bodo od boga nagrajeni, poroča Breitbart.

A. G.