fbpx

Džihadistični zločinec al-Baghdadi poleg sebe ubil še svoje tri otroke

Ruševine, kjer je umrl džihadistični zločinec. (Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je razkril podrobnosti glede smrti najhujšega sovražnika in svetovnega terorista, vodje Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi. “Ubil je sebe in vse tri svoje otroke,” je novico sporočil Trump. Akcijo so izvedli pripadniki specialne vojaške enote Delta Force. Ta ista skupina je pred leti že uspešno našla in ubila takratnega vodjo Al-Kaide Osamo Bin Ladna.

Ameriški predsednik Donald Trump je opisal smrt največjega sovražnika Evrope in Združenih držav Amerike. “Bil je na koncu tunela. Ujeli so ga naši psi. Ob neizhodni situaciji si je sodil sam in ob tem ubil še svoje tri otroke. Dobili smo potrditev identitete, da gre za truplo al- Baghdadija.

Vojaki Delta Force so v aktivnem boju proti Islamski državi sodelovali od leta 2014, ko so bojevali prve vojaške bitke na območju Iraka, da bi porazili Islamsko državo. Na njihov uspeh se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump. “Specialne vojaške sile so izvedle zelo nevarno vojaško akcijo. V nočni akciji so izvedli veličastno racijo. Njihovo delo je neverjetno,” se je odzval Trump. Po poročanju Breitbarta je akcijo spremljal skupaj z ameriškim predsednikom tudi ameriški obrambni sekretar Mark Esper. Oba sta akcijo budno spremljala v t.i. “situacijski sobi”. “ Naše sile so najboljše na svetu. Vedo, kar morejo početi. To so počele že velikokrat in tudi tokrat briljantno izvedle operacijo,” zaključuje Esper. V akcijo je bilo po besedah obrambnega ministra udeleženih več kot sto ljudi.

Levičarska globalistična elita kljub vsej nevarnosti muslimanskih terorističnih borcev še vedno dopušča ilegalne migracije
Glavni ideolog Islamske države je po porazu Islamske države in razpadu kalifata večino svojih borcev razposlal v migrantskem valu v Evropo. To smo bili priča v preteklosti, ko je veliko njegovih terorističnih soborcev izvedlo teroristične napade v Londonu, Parizu in Bruslju. Svoje življenje je končal na strahopeten način, saj se je raje ubil, ob tem pa še hladnokrvno ubil tri svoje otroke.

Ideologija, s katero marsikateri Evropejec nima nič skupnega, je praktično že med nami, še več groženj pa prihaja z vedno novimi migranti in novim, še večjim migrantskim valom, ki ga je napovedal turški predsednik Erdogan.

Luka Perš