[Ekskluzivno] Janez Janša vodstvu EPP: Odpovejte glasovanje o Orbanu ali pa bo v EPP sledil neizogiben razkol!

Joseph Daul (Foto: epa)

Tuji mediji pišejo, da je vodja desnosredinske Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša vodjo Evropske ljudske stranke Josepha Daula in poslance EPP zaprosil, naj prekličejo današnje glasovanje, ali naj izključijo Fidesz Viktorja Orbana iz desnosredinske družine. Dodal je, da EPP v nasprotnem primeru tvega, da bo v stranki nastal razkol tik pred evropskimi volitvami.

“Gospod predsednik Daul, dragi kolegi, naredite vse, da se izognete razkolu v družini EPP že na samem začetku volilne kampanje za evropske volitve. Prekličite ali preložite glasovanje. Kakršen koli že bo rezultat, bomo izgubili,” je Janez Janša zapisal v pismu Josephu Daulu, poroča spletni portal Euractiv. Ta dodaja, da je dvakratni premier še zapisal: “Če bomo glasovali, ne glede na izid, se bomo soočili z neizogibnim razkolom. Izbor tega posebnega časa glasovanja ne bi mogel biti bolj samouničujoč.”

Juncker je tisti, ki je začel spor
Janez Janša je ob tem brez sprenevedanja pokazal na predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja, rekoč, da je bil Juncker tisti, ki je začel spor z Orbanom. “Pred zadnjim kongresom v Helsinkih smo se dogovorili, da o članstvu Fidesza v EPP ne bomo razpravljali pred volitvami EU. Vendar pa je Juncker (čeprav bi se moral kot predsednik Evropske komisije načeloma oddaljiti od čiste strankarske politike) javno pozval, naj se Fidesz izključi iz EPP.”

Viktor Orban in Jean Claude Juncker (Foto: epa)

Janša je dodal, da ni edini, “ki mislim, da bi moral naš kandidat Manfred Weber ostati izven tega političnega spora v EPP”. Poudaril je, da je Weber kandidat za predsednika Evropske komisije. “Z njegovo vpletenostjo v konflikt dajemo našim političnim konkurentom veliko darilo tik pred zadnjo stopnjo volilne kampanje,” je zapisal. “Bojim se, da bo z morebitno izključitvijo Fidesza iz EPP naša politična družina znatno izgubila položaj v večjem delu srednje in vzhodne Evrope,” je še zaključil.

Janša je v pismu izpostavil, da je njegovo trdno prepričanje, da se morajo izogniti razkolu, saj živimo v kritičnem političnem trenutku, zato “moramo ostati povezani in povezani se moramo boriti za Evropo”. Dejstvo je, da je EPP največja stranka v Evropskem parlamentu, na kar pa Janša pravi, da “biti velik pomeni biti sposoben živeti z razlikami. Pomeni biti sposoben sklepati kompromise na različnih področjih, z izjemo naših temeljnih vrednot”.

Prvak SDS je v pismu tudi zapisal: “Vemo, da se Viktor Orban in njegova stranka borita za svobodo, človekove pravice in politične svoboščine zadnjih 30 let, ko so totalitarni komunistični režimi v našem delu Evrope menili, da so te vrednote del kontrarevolucije.” Ob tem, ko je pisal o vrednotah in človekovih pravicah, je vprašal naslovnike: “Ste morda zasledili enega samega političnega zapornika na Madžarskem v zadnjih desetih letih? Kakršen koli politično motiviran sodni proces proti opoziciji? Ali kakršno koli selektivno sodbo, uperjeno proti politiku opozicije? Je bil kateri koli novinar pretepen ali ubit? Ali vemo vsaj za en primer, ko so na madžarsko Vrhovno sodišče imenovali kogar koli, ki je brezobzirno kršil človekove pravice med svojo pravosodno kariero? Mislim, da ne.” Česar pa ne moremo trditi za Slovenijo.

Janša je v pismu predsedniku EPP tako razkril, kakšno je realno stanje v Sloveniji pod levimi liberalnimi vladami. “Od leta 2009 so leve in liberalne politične stranke kar štirikrat glasovale proti Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu. Nazadnje se je to zgodilo zadnji petek (15.3.2019). Obsojajo fašizem, a hvalijo idole komunizma. Miro Petek, kritik vlade, je bil skorajda umorjen, ne da bi bila kasneje uvedena kakšna resna preiskava,” je zapisal predsednik SDS ter dodal, da je proti Tadeju Strehovcu potekal proces na sodišču, ker je javno nasprotoval splavu. “Ko je Slovenija vstopila v Evropsko unijo, je leva liberalna vlada imenovala osebe, ki so brezobzirno kršile človekove pravice v komunističnem režimu, na mesto predsednika slovenskega Vrhovnega sodišča in na mesto generalnega tožilca. Junija 2014 je bil predsednik največje opozicijske stranke mesec dni potem, ko je njegova stranka zmagala na evropskih volitvah, in tri tedne pred državnozborskimi volitvami, poslan v zapor.”

Državnozborske volitve so bile torej ukradene s celotno zlorabo sodnega sistema. “Medtem ko se je EPP odzval in v Slovenijo poslal preiskovalce za ugotavljanje dejstev, pritožil se je tudi nad selektivnim sodstvom, pa iz strani EU institucij ni bilo odziva. Ne pred volitvami ne po odločitvi slovenskega ustavnega sodišča, ki je 8 mesecev kasneje soglasno preklicalo absurdne obtožbe zoper predsednika SDS. Še več, naš EPP kandidat za predsednika Evropske komisije Jean Claude Juncker je povabil gospo, ki je bila del te politične zlorabe, da postane podpredsednica Evropske komisije. Zvestoba? Sklop načel? 

Foto: STA

 

“Od leta 2014 naprej je očitno, da so dvojni standardi postali skorajda pravilo v Evropskem parlamentu in v postopkih v drugih institucijah EU, še posebej v Komisiji,” je strnil Janša v pismu vodstvu EPP ter dodal: “Ko primerjamo sodne odločbe EU glede stanja pravne države na Madžarskem in na Poljskem glede na stanje v Sloveniji (in soočamo se s podobnimi situacijami, ki zadevajo napake levičarskih ali liberalnih vlad na Malti, Romuniji in na Slovaškem), so te zelo očitne. In ne obstaja nobeno močnejše orožje za uničenje katere koli skupnosti, kot pa je vztrajna uporaba dvojnih standardov.”

Glede na zadnje pogovore je jasno, da jabolko spora niso plakati Sorosa in Junckerja, ki so se pojavili na Madžarskem, temveč migrantska kriza, “da imamo različna mnenja, kako odgovoriti na najbolj strateški izziv za Evropo, ki pa je očitno demografsko vprašanje”. Janša je še dodal, da z vsemi EPP resolucijami po letu 2015 “jasno podpiramo družinsko politiko in boj proti ilegalnim migracijam”. Zato verjetno ni nobeno naključje, da je nekaj sestrskih strank poslalo predlog za izključitev Fidesza iz EPP v istem tednu, ko je predsednik Macron izdal svoj manifest glede prihodnosti Evrope …

M. S.

 • Peter

  Junkers je včasih več in včasih manj pijan. Ko je manj pijan, se ne spomni, kaj se je dogovoril, ko je bil bolj pijan.
  Naša Joži bi ga bla vesela, no.

  • althar

   Ampak treba je pa priznat, da kljub temu precej pogosto obuje dva enaka čevlja za na tiskovko.

   • Peter

    Da nima asistenta za čevlje, no?

    • althar

     Čist možno. Ampak zgleda, da je večkrat na bolniški.

  • traktor

   Taprau Junkers, dvomotorn. Sam da namest bomb nosi gnila jajca s salmonelo.

 • Dragan Krstič

  Ja išijas je zaheban. Če ne jemlješ arcnij so bolečine hude. Ta narbol so tekoče arcnije. Te edin zaležejo.

  • Peter

   Ja, najbolj pumaga dumač sok iz brinja.

   • BonLavdon27

    Tudi hmeljev sok ni za proč vržt!

  • Franc Šink

   Chivas Regal 45% pomaga. SIGURNO.

 • Ivan Friderik Novak

  Razkol ne bi naredil nobene škode.

  • sloustava

   Butasto razmisljanje, razmisljanje ZA migrante in PROTI Evropi. Ti mali bucman, kje druzina bolje napreduje, je stabilna za otroke? Tam, kjer sta starsa normalna, se znata pogovarjati, sodelovati, se imata rada ali tam, kjer vsega tega ni? No, bucman, ves odgovor?

 • goldhorn

  Janša ima prav. Če bodo izključili Orbana, bo EPP razpadla na dva dela.

 • sloustava

  Edini od Slovencev, ki zna misliti, ki misli ZA Slovenijo. G. predsednik Juncker, kako pa kaj vas ishias? Je kaj bolje?

  • rabbit

   Kakšen išjas Juncker je navaden pijanec.

  • pajot

   ne išias,pač pa jack daniels.

 • soc

  Kocka je že padla. EPP kot nepričakovani sopotnik kulturnega marksizma bo šla narazen prav tako kot EU. Me prav zanima, kdo je tisti, ki je nekoč Evropi s figo v žepu pomenljivo povedal “Danes so dovoljene sanje, jujtri je nov dan” kot je zlobni škrat iz Murgel razložil naivnim Slovencem. Vidim pa danes Makarone in pomembne politike nemške CDU, kako javno razlagajo, da bodo nekega dne predsedniki nekoč mogočnih evropskih držav muslimani…

  Ali pa so v generaciji Kohla in Maggie voditelji ljudskih – konzervativnih strank hudičevo resno mislili in niso dojeli, da se je levičarski sovrag evropske kulture, civilizacije in krščanstva le za dve desetletji potuhnil?

 • Govekar

  Tale Ivanov pipsqueak, tudi če Orbana izključijo, bo SDS še naprej zvesta članica Sorošove EPP. Pač tako je, enkrat komunist, vedno za odprte meje.

  • samotoje

   Resetiraj možgane. Pod nujno.

   • Govekar

    Po nujnem resetiranju sem ugotovil, da je glas za SDS glas za Sorosa.

    • samotoje

     Se mi je zdelo, da nič ne pomaga.

     • Govekar

      Zver in Tanja Fajon sta v 86% glasovanj glasovala enako.

      Očitno rabiš pomoč pri interpretaciji in dojemanju dejstev. Zato ti pomagam, bebček, reci mi hvala in se resetiraj.

  • pajot

   Ej,Govedar,kako si? Si v redu? Ti vse štima?

   • karpelec

    Ne, ne stima. Nazadnje ko je štel , mu ena ovka manjka, pa se zato ne more pomirit.

   • Govekar

    Vse štima, zato napišem kot stvari stojijo. Zver je v koaliciji s Tanjo Fajon. Dejstvo.

 • Hunyađi

  Kar naj razpade EU in NATO na nacionalne države z lastno vojsko. Slovenija bo izredno močna, če vrjameš v blodnje. To so mokre sanje nacionalistov na tem portalu.

 • Antonius

  Junckerjev ishias bo na konce za EPP mnogo dražji, česar se med redkimi evropskimi politiki pronicljivo zaveda predvsem Janša.

 • Andrej

  Aha, tale članek je zelo pomemben. V hipu so se pojavili stari kibici, ki klatijo neumnosti in sejejo sovraštvo. Kadar se to dogaja ima Janša prav.

 • Dada

  Čudno. Orbana ne marajo celo evropski desničarji. Janšo ne mara večina v Sloveniji. Sklep Orban in Janša so morata pomagati. Torej Janša pomaga Orbanu, da ga ne izključijo iz EPP, Orban pomaga Janši, da zmaga na volitvav v Sloveniji.

  • BonLavdon27

   Orbana in Janše v Evropi ne mara nihče, ki je prodal svojo pizdo za denar in ugodnosti. Radi bi smrdeli v svojem majhnem skretu čim dlje, kot se da, Janša pa bi jim naredil prepih čez njihove gole riti, to vedo in tega se boje. Naj smrdi, samo da je toplo! To je mantra ki je omogočila evropskim oblastem, da so do konca degenerirale in pripravile teren za oboroženo fazo tretje svetovne vojne, ki se je v svojih hibridnih oblikah začela že leta 2013!

 • Igor Kavalar

  Junker je za izključitev, naslednica Merklove, Anagrette Kramp je za zamrznitev članstva Fidesza, da se na ta način disciplinira tiste, ki ne ubogajo globalistov pri uvozu ilegalnih migrantov.

  Bolje da gre Fidesz ven iz EPP in SDS tudi, če ne želijo zgubiti glasov volilcev. Raje naj se priključijo EFD ali pa naj ustanovijo nov blok, EPP propada, žebelj v krsto je zabila Merklova že leta 2015.

  • MižekFiga

   Ven, ali NE ven?
   Bolje je izničiti komunistične goljufive težnje po zavzetju EU.
   Izničiti je “pošteno objavit” kaj socializem s komunističnim predznakom predstavlja, kot zgodovinski kriminalci in bleferji !!!

   • freedomfighter

    Putin podpira altright gibanja ker hoce zrusit eu ki ga ogroza

    • Igor Kavalar

     Večina držav v EU še 2% BDP za lastne vojske ne more dati. Kaj bodo ogrožali Rusijo. Z fračami? Rusija lahko vsako evropsko državo stolče, če hoče že jutri. Če gredo Američani ven iz Nato pakta in finančno ne podpirajo več pijavk se nam Nato tako in tako sesuje

     EU ogroža sama sebe z svojo politiko do Evropejcev. Putin je voditelj Rusije in njemu je v interesu, da je v Evropi mir. Ker če ne bo v Evropi miru ampak bodo konflikti in kot se kaže bodo vedno večji je to slabo za biznis.

     • freedomfighter

      Eu nikogar ne ogroza v vojaskem smislu ogroza jih v ekonomskem…skratka od razpada eu najvec profitira rusija in zda ker potem so spet v prednosti pri pogajanjih

     • BonLavdon27

      Fanta, dovolita mi eno pripombo: Glavni razlog za “napad na Evropo” je strahovita energetska kriza, ki jo zamolčujejo že vsaj deset let in se bo letos, ko bo definitivno zmanjkalo Urana235, kot goriva za JE, pokazala v vsej svoji neizprosnosti enkrat jeseni. Že dolga leta je proizvodnja te radioaktivne kovine približno za 20% manjša od porabe. Po dogovoru Gore-Černomirdin v letu 1993, so razliko nadoknadili iz programa zmanjšanja strateške jedrske oborožitve. Tega pa bo letos definitivno zmanjkalo. Že Fukushima je bila namerno povzročena z namenom, ki so ga dosegli s pomočjo japonskega javnega mnenja: zapreti so morali vseh 50 jederskih reaktorjev. Japonci so previdni in imajo za vsak reaktor ekvivalent na ogljiko-vodike, tako, da do katastrofe ni prišlo. Letos jih bo treba zapreti še 50, da bo Amerika prišla do goriva za svoje jedrske reaktorje, KJE?? Odgovor je ali Evropa ali Ukrajina. Amerika svojih obogatitvenih kapacitet nima, ves Uran dobijo od “Rosatoma”, iz Krasnokamenska v Sibiriji. Amerikanci imajo 100 reeaktorjev, kaj mislite, kaj se bo zgodilo, če Amerika od Rusov ne dobi pravočasno uranskih palic za svoje reaktorje? Si upamo ugibati? Evropa pa je okupirana z ameriškimi vojaškimi bazami!??

     • freedomfighter

      Kaj mislis da je Trumpu in Putino bolj vsec? Da igrata golf na svojih igriscih ali da gnijeta v bunkerjih? Vsak ki ima kaj izgubiti bi preprecil kakrsnokoli jedrsko vojno ali odprt konflikt med velesilami. Nevarni so navadni predvsem revni ljudje ki nimajo kaj izgubiti. In pa norci seveda ampak te redko pridejo do moci ki bi jim to omogocila isto velja za revne ljudi brez izhoda.

     • BonLavdon27

      Seveda imaš prav, ampak politike ni mogoče gledati po obrazih dveh vladarjev, onadva daleč nista sama na svetu, za obema so zapletene strukture moči in oblasti, povsem na vrhu za njimi pa so tisti, o katerih ne slišimo nikoli: Babilonski Kabalisti, ki imajo v rokah šifro “Salomonovega Načrta”, ki imajo v svojih rokah VES svetovni bančni kapital in s tem, logično, vse resnične vzvode posvetne moči. Njihova pamet je povsem odmaknjena in je z nobenim posvetnim, človeškim merilom ni možno izmeriti. Ta pamet je od leta 1948 naprej, samo v Ameriki zgradila 138 podzemnih “mest” na globini1,5-2 milj, z volumnom 2-4 kubične milje. Elektronske kartice za vstop menda že krožijo med ameriško vladajočo smetano. Ne smemo pa pozabiti, da obstaja tudi “Projekt Saharova”. Saharov Andrej Dimitrijevič je bil ruski znanstvenik, ki je razvil termonuklearno napravo. Predlagal je, da jo postavijo in eksplodirajo na globinah v pribrežnih delih oceana in sprožijo Tsunami. Z računalniškimi simulacijami so prišli do podatka, da bi na osnovi moči termonuklearne naprave, ki so jo sposobni v tem trenutku zgraditi, lahko dvignili val Tsunamija do višine 1 200 metrov. Tsunami v Indijskem oceanu je bil test take naprave, Tsunami v Fukushimi je bil povzročen z eksplozijo take naprave, za kar priča velik oblak radioaktivnega Cezija 137, ki so ga kitajski sateliti izmerili na mestu “epicentra potresa” podatek pa so potrdile tudi francoske in nemške tajne službe. Jasno, da so z mednarodnim izsiljevanjem spravili situacijo do samega roba prepada, da pa nihče, kot ti praviš, ne želi pasti vanj. Če si gledal kavbojske filme, strelci si stojijo nasproti z naperjenim orožjem, nihče ne želi umreti, čakajo in nič se ne zgodi, potem pa z bližnjega drevesa zaprhuta vrabec…. in v tistem trenutku padejo streli. To se imenuje “Božja Roka”. Torej, kitajski tak projekt se imenuje “Tajfun”, ruski se imenuje “Pozejdon”, večina pomembne infrastrukture tega sveta je na obrežjih oceanov in morij. Na račun grožnje jedrske zime, se je 80 let nazaj postavil enačaj med elitami in preprostim ljudstvom in zaradi tega, kot tudi ti govoriš pravilno, ni bilo velikih spopadov na svetovnem nivoju, vendar pa to, žal še zdaleč ni konec zgodbe, žal!

 • Dragan Krstič

  A ti je minister Pikalo povedal?

 • freedomfighter

  Pa naj razpade stranka…pocisti skrajneze pa bo…ce gredo vse stranke ki podpirajo orbana ven ima evropska ljudska stranka z ostalimi zmernimi strankami se vedno lepo vecino tako da…take it or leave it…pa ne vem kaj jansa pri tej temi omenja slo levico ki clane elp niti malo ne.briga

 • janez55

  Daulu se gotovo hlače tresejo, ker mu žuga nek vaški posebnež z južne strani Alp.

  • Peter

   šarec žuga daulu? kje si pa to našel, no?

  • mici

   misli si najbr Šarca.

  • pajot

   Janez z inteligenčnim kvocientom 55. saj bo še šlo. Mnogi tvoji somišljeniki imajo manjšega.

 • Kučko pod pručko

  Jean Claude Junker ali pa Milan Hlod Kučker … ista branža. Dve barabi, samo, da je prvi v Bruslju, drugi pa ima generalštab v Murglah!!!

  • Peter

   O, kje si hodil?

   • Vera

    Kučko pod pručko : ” Kje si hodil , kje si bil, da veliko člankov si zamudil?

  • Vera

   + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

 • črnaovca

  Se že tresejo kaj bo ko se je oglasil en kranski Janez. Nič ne bo in prav zanimivo bo videti ali bodo uresničili napoved Grimsa o izstopu. kam bodo pa šli? Morda bodo ustanovili svojo skupino in najo vključili še taljanske fašiste in nemške neonaciste. So kar pravi za skupaj

  • Peter

   Če bi bil tiho, bi pa spet vpil, da se muksniti ne upa.

   Samo da vam pokažejo J pa že skačete okol kot norci. A se vam ne zdi, da ste nekoliko smešni,no?

   • tohuvabohu

    Kislo smešni.

  • Peter

   ja, pa slovenske komuniste si pozabil, no.

  • Steiermark

   Vi rddeči fašisti, z vami se niti taljanski fašisti in “nemški” neonacije, nebi družili, ker ste sami tako zločinski in s človeško krvjo umazani, da , sebi enakih, s katerimi bi se “družili”, ne najdete več….nacizem in fašizem je proti vaši zločinskosti, prava žegnana voda…..

   • 10mile30

    seveda ne. take smo u fojbe metali. so pa našteti naravni prijatelji JJja in desničarjev. in on jih še opravičuje. jebo vam pas mater!

    • Steiermark

     Najbrže “je…..al pas tvojo mater”, nato si se pa skotil ti…..

     • 10mile30

      Bos mogu mal obnovit biologija

 • Vera

  Ta pijana baraba Junckner je upal v Bruslju oklofutati g.Orbana .Videno na TV . Škoda, da mu pred vso Evropo klofute ni vrnil. Ene poljublja, druge objema , tretjega udari .Ja kaj bo še ta pijanček naredil, pred volitvami ? Bravo Janša , saj izgubiti zaradi vašega opomina nimamo kaj !

  • rabbit

   To z Orbanom sta skuhala dva alkoholika en iz luksnburžan Juncker in en Poljak Tusk oba pijančka.
   Za EPP bi bilo bolje da bi njiju izključili.

 • resnicaboli

  Pametna poteza Janše.

 • Duhec

  Jah, Janši je ostal še sam ta Orban, da mu leze v ritko.

  • Peter

   Hm, dobro, da jih imajo talevi več. Ritk, v katere lahko lezejo.
   Včasih je dobro malo premisliti, preden tipkneš, duhica, no.

   • Duhec

    Ja majo ja, ker držijo skup. Fajn a ne?!

    • Peter

     Eh, duhica…

    • Peter

     Smešno, ko Janša in Orban držita skupaj, je to lezenje v ritke, ko pa talevi lezejo v ritke, je pa to držanje skupaj.
     Duhica, no?

     • Duhec

      Ti jo (razliko) vidiš tam kjer je ni.

     • Peter

      Ne, ti DELAŠ razliko, tam, kjer je ni. S tem, da tisti, ki so ti nekoliko bolj dragi držijo skupaj, tisti, ki pa jih nekoliko manj maraš, pa v ritke lezejo….

     • macon

      Klečeplazijo največ tam, kjer so nekonsistentni: en moment govorijo eno, drugi moment drugo, počnejo pa nekaj tretjega in vse za korist. Levičarji se v tem prav posebej izkažejo.

      Ženski bo že življenje povedalo, naj molči. Učitelji se zmeraj najdejo.

    • BonLavdon27

     Da “skup držijo” je precej neroden izraz, ker so videti, kot kače, ki se drstijo. Pri nas smo včasih rekli, da so se zlizali, kot polži in se ne ve, kje je glava in kje rit in se ne ve niti, kdo je on in kdo ona!

  • mici

   to so tvoje pobožne želje, JJ je dobil največ glasov volivcev.

   • kokobily

    In si je s temi volilnimi listeki rit pobrisal, seronja samozaljubljeni

   • Steiermark

    Smrdduhec “ne razumije dobro”, je prizadet….

  • Stajerka

   a si bla na volitvah?

  • garfi

   sanjaš o kućanovi ritki pederČĆek

 • Franc Šink

  50 let sem se moral prilagajati življenju v tujih kulturah, in sedaj bi se moral na svoji rodni grudi v kateri sem sanjal vsako noč. NE MARŠ od tega.

  • Duhec

   Star si, zelo star.

   • Peter

    Ni pomembna starost, duhica, ampak modrost….
    Danes ti ne gre, kaj duhica?

    • Duhec

     Kakor za koga, za kaj itd

     • Peter

      Itak.

    • Steiermark

     saj ji še nikoli ni “šlo”,

   • BonLavdon27

    Ti nesreča, ti, ko te bo zgrabil, ti bodo pokale kosti, ko pa ti ga bo nabil v tvoje žlobudralo, boš pa prosila, še!!!

 • Stajerka

  …ups…..olje na žerjavico in prav je tako…..

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
    Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
    Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   .Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –SRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –RVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Jan Kovalski

  Odličen zapis!!!

 • Zora

  Janša seveda ne vidi subtilnih kulturnih razlik kako desne vrednote vidijo na zahodu kjer imajo stoletno tradicijo in pa vrednote kot jih vidi in prakticira Orban, ki je bivši komunist tako kot Janša. Gliha skup štiha so rekli včasih. On je samo kalimero, ki ne zamudi nobene priložnost, da v drek porine slovenski narod in dela škodo lastni državi. Upam, da mi ga nebo treba več dolgo gledati in poslušati njegovih neumnosti.

  • Peter

   Kar se mene tiče, draga Zora, mi tvojih neumnosti ne bo treba več dolgo gledati, 3,4 blokada….
   Zakaj? Ker take neumnosti kot jih pišeš, lahko berem v nedelskem, če bi jih ravno hotel.

  • Jan Kovalski

   Rdeča Zora, poglej standard ljudi v neki evropski zahodni državi in ga primerjaj s slovenskim, kjer so v Sloveniji v zadnjih 74 letih več kot 92% vsega tega časa na oblasti levičarji.
   Pa si odgovori, ali so Slovenci manj sposobni ali pa so manj sposobni tisti, ki vladajo in v drek porivajo Slovenijo in ji delajo škodo.

   • Zora

    Ja Slovenci imajo veliko manj znanja kako delovati v tržnem in podjetnem okolju. Veliko bi jih bilo radi podjetniki, pa nimajo pojma. Poleg tega jim primankuje odgovornosti, samo jokcanje in pritoževanje…pa da bi država poskrbela za vse, oni bi pa živeli kot svinje…debeluhi in pijanci…pa zdravstvo na voljo non stop za potrebe takih iztrebkov. Vsak Slovenec ima še marsikaj za porihtat pri sebi, da bo lahko uspešno živel v svetu.

  • Duhec

   Ne manjka mu velik do penzije.

   • Kapodistrias

    Tebi pa še veliko do pameti

   • šmentanamuha

    Mal preveč te skrbi njegova penzija.

  • if

   Zora, hodite v temi, svita še ne bo.

  • Minovak

   V čemer je naredil JJ tako škodo, ki bi se primerjala s pravim sesutjem vsega naprednega levih vlad, ki jim je edino vodilo – krasti. Sliši se šolsko in banalno, ampak tako je in dejstva to potrjujejo. Kje so milijarde, ki smo jih ustvarili in so se “izgubile” v eksotiki, zato je pristojen F21 in to prvorazredno in nikar več ne kritiziraj JJ, ki je Slovenijo popeljal do najvišjega BDP-ja, lahko pa ti tudi povem, da je edini, ki bi voz potegnil iz blata, če ne bi bilo podtikanj, laži in prevar, ki so ga doletele izključno zato, ker so se levi bali (in se še, čedalje bolj) za svoje neupravičene privilegije. Veš Zora, prva je pamet ne evforija.

   • Zora

    Janša je politik in zato dela politične napake. Zadnje njegove napake: ponovno mešetarjenje glede meje s hrvati, neprimeren odziv na Tajanijeve besede, neumno tvitanje o novinarkah… skratka, nima nobene politične modrosti, s katero bi povezal slovence in jih vodil v razvoj tako ali drugače. Zame je enak bedak kot Cerar, samo na drugačen način.

    • BonLavdon27

     Pregovor, da ima narod natančno tako oblast, kakršen je sam in kakršno si zasluži, se na tebi razkrije v vsej svoji resničnosti! Si se oglasila, ko so ti s Foruma 21 primazali sramotilno klofuto s tistima dvema kur……ma, od katerih je ena zlorabila svojega še nerojenega otroka, da je lahko oskrunila slovenski simbol in je druga odrekla svoje prsi svojemu otroku, da je lahko podojila svojega psa!??? To te ne boli več!??? Te je sploh bolelo???? Kućan je v Novi gorici leta ?1994? natančno razložil: “Prišel je čas, ko bodo dovoljena VSA SREDSTVA! Najprej diskreditacija in potem likvidacija, če bo treba, tudi fizična!” Diskreditiral te je že in s teboj ves Slovenski narod in ti je to dal jasno na znanje! Sledi likvidacija, ti pa imaš še zmerom neskončno časa, da se ukvarjaš z nekim JJ!?? Tole pišem tu, ker nisi edina, ker vas je mnogo! Naj te vprašam, za koga si glasovala vseh teh trideset let! Trideset let ste pljuvali po njem in se sedaj čudite, ko je on pljunil po vas!!!???? Povem ti še tole: dobila boš svojega vladarja, neomadeževanega in vsemogočnega! Vsi eshatološki teksti, od Biblije naprej, govorijo o Njem in povem tebi in vsem brezštevilnim kokošim tega nesrečnega naroda, da TI BODO STALI TAKRAT POKONCI VSI LASJE NA GLAVI OD GROZE, in ta čas je za ovinkom!!

  • Kapodistrias

   Trapa, neumna. Pa kaj res misliš, da si pametna? Preveč takšnih zor je na Slovenskem, zato pa smo, kjer smo.

  • TOML

   Spet si dohtarju ukradla tipkovnico.
   Norišnica Polje peti štuk oblazinjena soba.

  • BonLavdon27

   “nebo”, v kolikor ne govorimo o tem, kar visi nad tvojo glavo, se pravilno slovensko napiše “ne bo”!! “nebo”, “neznam”, “nebi”, i.t.d., i.t.p., je slovnica turških mejašev, kot jih je zgovorno označil naš največji pesnik France Prešeren! Sicer pa, Zorica, bolj, ko berem tole, kar je tu padlo od tebe, bolj sem prepričan, da ko moški govorijo o politiki, je za ženske primerno, da so tiho! Po drugi strani, ko bodo prišli tisti, ki jih tisti, ki si jih ti volila, tako željno vabijo v Deželo, no, takrat boš zlahka držala jezik za zobmi, razen, ko boš v haremu, na kolenih, z nago ritjo v zraku, prosila svojega Beduina, da ti nakloni vsaj malo svoje pozornosti!

  • garfi

   a ti-to o kućanu

 • Jan Kovalski

  Za začetek je bolje poskušati največjo stranko postaviti na pravi (antimigrantski) tir.
  Če to ne uspe je še vedno čas za izstop. Ker le velika stranka ob enotnosti lahko preusmeri uničujočo evropsko migrantsko politiko, torej velja še poskusiti. Ob razbitju EPP bi dobili mali psi preveliko moč.
  Merkel in Juncker odhajata.

  • Igor Kavalar

   Val je bil leta 2015, sedaj je leto 2019, mogoče rabijo še malo več časa, tam do leta 2084, ko bomo manjšina in bo uvedeno šeriatsko pravo?

   Koliko milijonov ilegalcev, ki so vstopili so deportirali?

 • Duhec

  Janša je politično truplo. Sprijaznite se.

  • Peter

   … je pisalo v nedelskem.

  • Janez

   Truplo si ti,vendar ne politrčno,ampak “mentalno”.Drugače si pa “umski maloposestnik.”

  • lokec

   V Evropi je Janša Komandant

  • xtc

   Šarec in Kučan ter Merckelca zelo kmalu.

  • garfi

   dej spel se truplo

 • herman

  Daul: “Who the fuck is Janša?”

 • Peter

  Kar nekaj nickov, že skoraj pozabljenih, je danes spet aktivinih.
  Imate probleme?

 • Olga101

  Bravo Janša!

 • ljubinica

  Ce bodo Orbana izkljucili, nima smisla, da SDS ostane v EPP.
  Ostane naj NSI, ki v tisto zdruzbo spada ….
  EPP je stranka sorosovskega globalizma.
  Globalizem je utopicna ideja, ki bo propadla, tako kot je propadla utopicna ideja komunizma. Realnost in prihodnost so nacionalne drzave. Domovinsko custvo je mocna prvinska sila, ki bo zmagala proti omlednemu abstraktnemu univerzalizmu.
  SDS ne spada k Macronu, Merkelci, Junckerju ali Webru ….
  (Bratstvi in enotnist? In boj proti nacionalizmu? Hvala, ne deluje. Kdo ve to bolje od bivsih Jugoslovanov?).

  • freedomfighter

   Blabla bla sds je vedno bila pro eu maistream desno sredinjska stranka…sds se vedno predstavlja kot desno sredinjska stranka…in njeni volivci trdijo da so zmerni desnicarji…

   • Peter

    Običajne strani leva in desna so v dolini že nekaj časa nekoliko čudne. Bivši upokojenec, ki je duhovni vodja levice je obenem predsednik Foruma 21, v katerem je zbrana večina potranzicijskih tajkunov in s tem novodobnih kapitalistov. Seveda se borijo za delavske pravice, levi lastniki kapitala, jasno.
    Desna…hja, če niso zmerni desničarji, kaj pa so? Skrajni desničarji? Če bereš osrednje medije boš dobil tak vtis, ker so vsi, ki so malček desno od tistih, ki so zelo na levi, skrajni desničarji.
    Skratka, totalna zmeda, no.

    • freedomfighter

     Meni je omenjanje delavcev in delavskih pravic popolna neumnost…delavci izumirajo ker se jih enostavno ne.rabi vec…z razvojem robotike pa bodo povsem izginili…v svetu sploh pa v evropi obstajajo tri opcije…veliko vecino zavzemajo levo sredinske in desnosredinske stranke ki zagovarjajo prosti trg, povezovanje sveta, povezovanje evrope itd. Potem imamo skrajno leve stranke ki zagovarjajo socialisticno ekonomijo v socialisticnih sistemih in skrajno desnico ki zagovarja socialisticno protekcionisticno ekonomijo z nacionalisticno demagogijo…skratka skrajna levica in skrajna desnica sta prakticno iste le da se ne strinjajo o drugi svetovni vojni in da skrajno desne stranke pihajo na nacionalisticne duse…ceprav to delajo tudi kitajski severno korejski venezuelski in kubanski rezim

   • Kapodistrias

    Kaj pa je to sredinjskost? Ali pride od sredinja? Neznanje slovenščine pač ni svoboda.

    • freedomfighter

     Dober argument…ima veliko veze s komentarjem

  • Kapodistrias

   Drži, povedali (zapisali) ste bistvo.

 • xtc

  Komunistični podttaknjenci tipa Mila,Tonin,Zagožen,Brejc in še kakvSLO so se na podoben način navlekli po strankah EPP in jo uničujejo od znotraj.

 • Govekar

  Je pa tako, da bosta SD in SDS poizkušala branit oz. odvzet glasove Levici in SNS, zato lahko pričakujemo veliko demagogije in primitivnih člankov. Nova24 že napada Jelinčiča in poveličuje izcedek slovenskega naroda Šiškota.

  Zmagovalci radikalizacije pa bodo najbolj normalne stranke, LMŠ in NSi, tako da gremo pod črto v pravo smer. Manj neokomunistične navlake iz SD in SDSa, močnejša sredina, globalisti & liberalci.

  • Zora

   Se zelo strinjam.

  • piko8

   Oprani *možgani* če jih ploh imaš!!!

  • freedomfighter

   Lepo povedano

  • opazovalec

   Bo kar držalo!

 • iustinian

  NAJ JIH IZKLJUČIJO! In to sedaj pred ključnimi volitvami. Evropski volilci si zaslužimo vedeti kdo je Evropejec in kdo je lakaj boljševistične Evrabije. EPP ni nič drugega kot je bila SZDL v Sloveniji, maska za pravega gospodarja, ki se skriva za njenim hrbtom. Konglomerat Sorosa, kulturnega boljševizma in islamizma. Vse, kar bo Evropo spremenilo v še eno usrano luknjo brez demokracije, človekovih pravic in z krvavimi vojnami.
  To je politika Junckerja, ki so nam ga podtaknili in politika Webra, ki nam ga hočejo podtakniti.

  Bolje je imeti stranko z manj članov, ki zasledujejo isto politiko, kot navidezno demokratično veliko stranko, ki je predpražnik boljševizmu in islamizmu. ZATO JE ZDAJ ČAS, DA EPP POKAŽE SVOJO PRAVO BARVO. V IMENU SVOBODNIH IN POŠTENIH EU VOLITEV.

  • freedomfighter

   Bos videl kako gladko bodo zmagale levio sredinske.in desno sredinske stranke v eu parlament…koliko mislis da bodo dobili skupaj…60 do 80 procentov…torej vecina ljudi le podpira sorosove placance…a ni to pravica ki jo ima vsak volivec

 • freedomfighter

  Ce sds ne iztopi iz evropske ljudske stranke bo potrjena teza da so desnosredinska mainstream stranka in sorosovi placanci…druge razlage ni

  • garfi

   sds bo odločal ne ti

   • freedomfighter

    In dokazala da je mainstream pro eu stranka ki jo najbrz financira soros tako kot vse ostale

    • garfi

     ti si dokazal, da si mainstream soros leWiČĆar

     • freedomfighter

      Jaz sem mainstream ja ampak ne levicar…levicarji ne marajo prostega trga in pa konkurence…skratka iz ekonomskega vidika sem cisti konzervativec tako da…ce pa to pomeni da sem levicar potem pa super kaj naj recem

     • garfi

      freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
      Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

     • freedomfighter

      Tocno tako ja…lepo da se strinjas z mano…politicno gledano sem jaz velik podpornik raeghanove politike…sploh ekonomski vidik…prosti trg je zmaga…najbrz nimas thacherjeve in raeghana za levicarja

     • garfi

      1 – freedomfighter • 2 uri nazaj
      Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady
      2 – freedomfighter • 2 days ago
      Drugo svetovno vojno so zaceli nacionalisti in socialisti…ne vem kje si nasel “nas” kot zacetnike vojne…ceprav sploh ne vem koga si mislil s tem.. me pa.prav nic ne skrbi za vojno ker je celotna svetovna ekonomija v rokah globalistov…pa tudi ekonomija je tako povezana da drzave sploh ne morejo v vojno…a mogoce poznas kaksno samozadostno evropsko drzavo
      3 – itd itd itd itd

     • freedomfighter

      Tako je kot da bi bral raegana ko je z globalisticnimi idejami zrusil komunizem…pa tacherejevo zmeraj pozabim…se spomnis kako je bila prakticno v vojni z levicarji…dobro jih je zje.

     • garfi
 • Franjo Trojner

  EPP so od znotraj zrušili vrinjeni socialisti, levičarji po istem principu, kot so v Sloveniji vrinjeni komunisti zrušili DEMOS.
  EPP je tik pred EU volitvami tik pred razpadom, torej je levičarjem diverzija znotraj EPP uspela. Da to pomeni razpad vrednot demokracije in vladavine prava na katerih stoji in pade EU, je upam danes vsakomur jasno!
  Poljska, Madžarska, Slovaška, Češka, Italija in Avstrija nikoli ne bodo pristale na levičarske ultimate, nikoli na levičarsko izsiljevanje, nikoli na politiko izključevanja, kar pomeni, da bodo kmalu sledile TRDEMU izhodu iz EU Veliki Britanji in Irski!
  Z EU je dokončno konec, kar levičarju Macrono vsak dan z množičnimi protesti dopovedujejo rumeni jopiči!
  EU so dokončno pokopali levičarji in njihovi tihi zavezniki, tipa naše ludamile.

  • Stric iz ozadja

   Od nastetih drzav imata samo Madzarska in Avstrija v vladi stranko, ki je v EPP. S tem da avstrijska ljudska stranka podpira izkljucitev Fidesza. Slovaska in Ceska imata poleg tega levo vlado.

 • Zora

  Je že konec, članstvo zamrznjeno. Junker laže svojemu narodu, tako kot JJ svojim volilcem, pa oba misĺta da govorita resnico. Tudi bedak ne ve da je bedak. To se vidi tudi po komentarjih tukaj, malogdo razume kaj sploh govorijo stranke EPP-ja Orbanu. Tudi on in Janša ne razumeta, razlike so prevelike.

  • hladnik

   Zora, za tebe je Janša nočna mora .
   Pejd spat, ker politike ne razumeš !

  • janezxy

   Začni fukat.

  • lokec

   Saj je Kučan tudi zamrznjen pa poglej kakšen vpliv ima.

 • Roman Benedik

  Pred 2 leti se je JJ še lizal z Junckerjem,sedaj se z Webrom.EPP je pred zatonom v vsakem primeru

 • garfi

  1 – freedomfighter • 2 uri nazaj
  Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady
  2 – freedomfighter • 2 days ago
  Drugo svetovno vojno so zaceli nacionalisti in socialisti…ne vem kje si nasel “nas” kot zacetnike vojne…ceprav sploh ne vem koga si mislil s tem.. me pa.prav nic ne skrbi za vojno ker je celotna svetovna ekonomija v rokah globalistov…pa tudi ekonomija je tako povezana da drzave sploh ne morejo v vojno…a mogoce poznas kaksno samozadostno evropsko drzavo
  3 – itd itd itd

 • Hribouc

  Juncker, pijano fuknjeni Marxov komunajzar naklepno ruši Evropo, ne samo EU.

  Kurca pijanega ni sposoben nihče v EU Parlamentu zagrabiti za jajca in za roge in mu v gobec vtakniti alkoholsko pišuko in ga na licu mesta štrafati za mrtva pijančevanja!

  Za kaj več pa se mi ne da več pisati, ker to kar imamo ni vredno , da se človek še razburja!

  SAJ IMAMO EU POSLANCE,

  KOT dr. ZVERA,

  SILNO RDEČO OSEBNOST,
  KI NE BO STEGNIL JEZIKA ČEZ MARXOVE TEKOVINE !

  Prefino mu je “mladostnemu pubertetniku” ki je še v poznih dvajsetih letih svoje sprijene mladosti pel slavo slovenskim komunističnim krvnikom Naroda in zadeve nuikoli ni preklical, pezde pezdetasto !

  Tudi se ni opravičil za svojo svinjskost do žrtev Komunizma in njih svojcem!

  In sem ga že večkrat volil, pezdeta skrivaškega!

  DOKTOR ZVER NE ČUTI V SVOJI ZAŠPEHANI RITI, DA JE SILA POTREBNO IN NUJNO, DA SE OPRAVIČI !

  Danes ga pozivam , da to stori že 35.-ič !
  KER JE KOMUNAJZARSKA IN TO SPRENEVEDAVA KORISTOLJUBSKA RIT !
  ( Naj bo Komunist kdor je čist Komunist-da se razumemo!)

  dr. JOŽE PUČNIK – SE OBRAČA V GROBU !

 • Poserjemsenavse

  ko ne bo več forintov pošiljal, bo pa spet drugače govoril…pač take ima navade diplomant prištinske univerze