fbpx

Ekstremna levičarska Antifa napoveduje: “Zaradi razkrivanja identitet bomo napadali novinarje!”

Foto: YouTube

Ekstremna levičarska skupina Antifa je zagrozila z nadaljevanjem nasilja, usmerjenega na novinarje, potem ko so skrajneži na protestu v Quebecu v Kanadi napadli snemalno ekipo ene od največjih televizijskih postaj v državi. 

Prejšnji teden so potekali protesti, usmerjeni proti masovnim migracijam in trenutni kanadski migrantski krizi, do katere prihaja zaradi množičnega prehajanja ameriško-kanadske meje. Med več tisočimi, ki mejo prestopajo, so v glavnem državljani Haitija.

Zakon kršijo zaradi želje po doseganju etičnega
Med protestom so skrajneži iz vrst Antife začeli sprožati nemire, napadati protestnike, ki so proti množičnemu priseljevanju v državo, lotili pa so se tudi policije in snemalne ekipe Global Newsa. Skupina je potrdila svojo vpletenost v nemire in obljubila, da se bo v bližnji prihodnosti odvilo še več napadov, usmerjenih na novinarje. Na strani Antifa ‘MTL Counter-info  je eden izmed anonimnih avtorjev zapisal, da je včasih treba iti proti temu, za kar večina pravi, da je sprejemljivo, in pri tem kršiti zakon z namenom, da se doseže etična stvar.

Foto: YouTube

Mediji jim zaradi sodelovanja s policijo predstavljajo sovražnike
Pisec prav tako trdi, da korporativni mediji predstavljajo sovražnike, saj ti obstajajo za to, da propagirajo kapitalistični pogled na svet, hkrati pa redno predajajo svoje posnetke policiji, ne da bi pred tem počakali na sodni nalog. Pisec s svojim zapisom potrjuje, da je res, da so številni ukrepi aktivistov Antife nezakoniti, a dodaja, da policija s svojim omejevanjem njihovega delovanja izvaja represijo. Med mediji, ki so na protestih zaželeni, pa so tisti, ki nameravajo zamegliti obraze protestnikov. V vodiču razumevajočim novinarjem pa so podali napotek, naj protestov ne oddajajo v živo, saj na ta način zameglitev identitete ni mogoča.

Vzpon skrajno levičarske Antife poteka v številnih državah po svetu, vključno z ZDA in Nemčijo. Po tem, ko je na začetku tega tedna ameriški predsednik Donald Trump na zborovanju v Phoenixu ekstremno skupino imenoval po imenu, je po navedbah Breitbarta 300.000 ljudi podpisalo peticijo, v kateri se zahteva, da se jo v zvezni državi Arizona imenuje kot teroristično skupino.

Foto: YouTube

Nemci pozvali vlado, naj jo razglasi kot nezakonito
V Nemčiji, od koder skupina izvira in je nastala kot paravojaško krilo komunistične partije, je bila Antifa več desetletij prisotna v številnih večjih mestih. V zadnjih neredih, usmerjenih proti 20, v katerih je bilo ranjenih na stotine policistov, so mnogi pozvali vlado, naj ta končno ekstremno skupino označi kot nezakonito, saj nenehno napada desne politike in redno povzroča škodo in uničenje.  Ulf Poschardt, glavni urednik nemškega časopisa Die Welt, je zamaskirane ekstremiste v črnem povezal z Mussolinijevo bojno enoto “črnih srajc”. “Vedejo se kot fašisti ter netijo strah in negotovost.”

N. Ž.