fbpx

Elon Musk postal njihov heroj; Ukrajini priskrbel satelitski internet Starlink

Elon Musk (Foto: epa)

V Ukrajini so imeli zaradi vojne tudi težave z internetom. Ameriški multimilijarder Elon Musk pa se je odločil Ukrajini priskočiti na pomoč. Med vikendom jim je namreč poslal terminale za povezavo z njegovo satelitsko internetno storitvijo Starlink, njihove storitve pa naj bi bile na voljo že kmalu.

Multimilijarder Elon Musk je priznal, da je njegovo podjetje SpaceX v Ukrajino dostavilo terminale, ki se povezujejo z njegovo satelitsko internetno storitvijo Starlink. Podjetje, ki ga je ustanovil Musk, Space Exploration Technologies Corporation, je med med vikendom dejalo, da bodo njihove storitve na voljo v Ukrajini in jim je obljubil še več terminalov, poroča The Wall Street Journal.

Ukrajinski minister za digitalno preobrazbo Mihailo Fedorov je na Twitterju dejal, da so terminali prispeli. Zraven je pripel še sliko škatel dostavljenih terminalov v tovornjaku in se zahvalil Musku za pomoč. “Ste nadvse dobrodošli,” mu je dejal Musk.

Podjetje SpaceX se ni takoj odzvalo na prošnjo za komentar. Podjetje sicer gradi svojo storitev Starlink, ki uporablja svojo floto satelitov, da lahko zagotavlja hitre širokopasovne storitve na trgih po celotnem svetu. Ni pa popolnoma jasno, kako jim je uspelo spraviti terminale v Ukrajino. “Želim si, da bi lahko povedal kaj več,” je dejal Musk za publikacijo SpaceNews. “Vendar mislim enako. Čudno, da je SpaceX to lahko storil,” pri čemer ni želel razkriti več podatkov.

Sara Rančigaj