Elon Musk v bran igralki, ki jo diskriminira “prebujeni” Walt Disney

Datum:

Filmska igralka in nekdanja borka MMA Gina Carano toži družbo Walt Disney Company, ker jo je leta 2021 odpustila iz serije Vojna zvezd The Mandalorian, s tem pa po njenem mnenju kršila kalifornijsko zakonodajo. Prepričana je, da je bila žrtev diskriminacije zaradi političnih prepričanj. 

Znana filmska igralka Gina Carano je v torek vložila tožbo proti Disneyju in njegovemu oddelku Lucasfilm na zveznem sodišču v Kaliforniji. Njen sodni postopek financira omrežje X Elona Muska. On se je namreč zavezal, da bo financiral tožbe tistih, ki trdijo, da jih je njihov delodajalec diskriminiral zaradi zapisov na tej platformi. Carano hkrati trdi, da jo je Disney obrekoval z napačnim razlaganjem njenih objav na družbenih omrežjih in njenih značajskih lastnosti, posledično pa je ostala brez agenta in odvetnika ter priložnosti za nove zaposlitve, poroča Breitbart.

V zadnji izjavi je Gina Carano dejala, da apelira na njihove politične voditelje in ljudi na vodilnih mestih, da bodo lahko umirjeno prisluhnili vsem platem zgodbe, ostali mirni in ravnali pravično. Kot je še spomnila, so bili nekateri med njimi že nepravično izločeni, nadlegovani in preganjani oziroma so jim odrekli finančna sredstva. Znano je, da je igralka igrala ponavljajoči se lik Care Dune, v prvih dveh sezonah serije The Mandalorian, nato pa so jo leta 2021 odpustili. Disney in Lucasfilm naj bi prav tako opustila načrte, da bi Caranova odigrala vlogo v TV-seriji Disneyja+ Rangers of the New Republic.

Lastnik omrežja X Elon Musk se v javnosti rad kaže s sinom, s čimer želi pokazati zavezanost tradicionalnim vrednotam. (Foto: epa)

Znano je, da je Disney Caranovo ustrahoval in jo poskušal prisiliti, da bi se prilagodila pogledom podjetja na kulturna in politična vprašanja. Ko podjetju z ustrahovanjem ni uspelo, so jo preprosto odpustili, čeprav je kaznovanje zaposlenih zaradi njihovih izjav na družbenih omrežjih, ki se dotikajo politike in družbe, v Kaliforniji nezakonito. Disney je med drugim zapisal, da so njene objave na družbenih omrežjih odvratne in nesprejemljive, vendar ni navedel, za katere objave gre. Gina Carano na spletu sicer brani konservativne vrednote, ki so blizu republikanski stranki.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...

Med obtoženimi za atentat tudi predsednikova žena

Haitski sodnik Walther Wesser Voltaire je za atentat na...