fbpx

En mrtev, vsaj deset poškodovanih v napadu z “mečem” na Finskem; policija onesposobila napadalca s streli!

Prizorišče napada z "mečem" Kuopio na Finskem (vir: Instagram)

V poklicni šoli, ki se začasno nahaja v trgovskem centru v Kuopiu na Finskem, je prišlo do oboroženega napada, v katerem je bil en človek ubit, še deset ljudi pa je bilo ranjenih. Eden od poškodovanih je tudi osumljenec napada, ki so ga finski policisti onesposobili in aretirali.

Po prvih informacijah ni znano, ali je šlo za strelski napad ali za napad z nožem, čeprav po pisanju RT nekatere priče trdijo, da je osumljenec napadel z nožem. Finska policija je sporočila, da bodo podrobnosti napada razkrili pozneje na tiskovni konferenci.

Po trditvah lokalnih policistov je do “nasilja” prišlo v prostorih poklicne šole v trgovskem centru Herman, kjer se šola trenutno nahaja zaradi prenove, ki naj bi trajala do leta 2021. Poklicno šolo obiskuje okoli 600 študentov, imela pa naj bi okoli 50 zaposlenih.

Policisti so trgovski center obkolili, da bi onesposobili napadalca, pa so bili primorani uporabiti strelno orožje. Po pisanju portala Nordic News naj bi napadalec imel pri sebi meč in ne noža.

Žrtve napada so bile odpeljane v bolnišnico, dve od devetih žrtev napada sta huje ranjeni. Finska policija je po poročanju YLE na tiskovni konferenci povedala, da naj bi bil napadalec Finec, ki je pri sebi imel tako rezilno kot strelno orožje.

Po trditvah enega od profesorjev na šoli naj bi bil napadalec eden od dijakov te šole.

Ivan Šokić