fbpx

Epidemija nožev: V Londonu trije napadalci v vrat zabodli najstnika v bližini srednje šole

Havering College (vir: twitter)

V torek se je v bližini Havering Collegea v Londonu zgodil napad z nožem. Trojica napadalcev je napadla najstnika in ga zabodla v vrat. Najstnik naj bi bil po posredovanju prič napada hitro prepeljan v bolnišnico in je izven življenjske nevarnosti. V Londonu se tako nadaljuje epidemija napadov z noži.

V torek okoli poldneva je prišlo v bližini londonskega Havering Collegea do napada z nožem. Kakor poroča Daily Mail, so po pričevanju očividcev trije moški izstopili iz osebnega vozila znamke BMW in napadli najstnika.

Ta se je podal v beg, a so se njegovi napadalci pognali za njim in ga zabodli v vrat. “To je tako strašno, to bi lahko bil moj sin, lahko bi bil sin kogarkoli, samo upam, da je z njim vse v redu,” je povedala pretresena mati enega od najstnikov, ki obiskuje srednjo šolo v bližini.

Epidemija napadov z noži
Ob tem se je oglasil tudi kandidat za londonskega župana iz vrst konservativcev Shaun Bailey, ki je povedal, da je res zaskrbljen zaradi napada na najstnika na Harrold Hillu. Dijake je pozval, naj pomagajo policiji pri iskanju storilcev. “Ne moremo imeti tega v naših šolah. Ta nesmisel se mora nehati,” je povedal Bailey.

Konservativni kandidat za londonskega župana Shaun Bailey (Vir: Twitter)

Žrtev napada so hitro odpeljali v knjižnico fakultete, kjer je počakal do prihoda rešilca. Tiskovni predstavnik policije je povedal, da so policisti ob prihodu odkrili “moškega, najverjetneje najstnika, ki je utrpel vbodno rano”. Žrtev napada so odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer ocenjujejo, da njegove poškodbe niso nevarne za življenje, so še sporočili s policije.

Havering College (Vir: Twitter)

Policija je takoj po dogodku ogradila območje, kjer se je zgodil napad na najstnika, zaenkrat še ni bilo nobenih aretacij. Havering College obiskuje okoli 400 dijakov, starih med 14 in 18 let.

Ivan Šokić