fbpx

Erdogan: Kontracepcija ni za muslimane

Foto: epa

“Niti ena muslimanska družina ne sme sprejeti kontracepcije in načrtovanja družine,” so bile besede turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, ki je turške ženske pozval, da rodijo čim več otrok. 

“Odkrito vam povem, povečali bomo naše potomstvo,” je v svojem govoru v Istanbulu sporočil Erdogan. “Govorijo nam o kontracepciji, načrtovanju družine. Niti ena muslimanska družina ne sme imeti takšne mentalitete.”

“Šli bomo po poti, ki jo je začrtal moj bog in moj dragi prerok,” je povedal turški predsednik in dodal, da bodo glavno vlogo v tem procesu nosile matere.

Erdogan je že večkrat podal podobne izjave, v katerih redno omenja, da morajo imeti ženske po vsaj tri otroke, kontracepcijo pa je označil za izdajo. Prav tako je izzval nezadovoljstvo feministk, ki jih je razjezil z izjavo, da ženske niso enake moškim.

Turški predsednik je sicer oče štirih otrok in je že večkrat predlagal omejitev pravic pri uporabi “jutranjih tabletk.” Turčija je v zadnjih letih doživela drastično rast števila prebivalstva in ima že 79 milijonov prebivalstva.

M. P.