Eskalacija migrantske krize v Bosni in Hercegovini povzroča politične napetosti, Dodik ne želi migrantov na ozemlju Republike Srbske

Migranti v Veliki Kladuši (vir: twitter)

Predsedništvo Bosne in Hercegovine se je začelo ukvarjati z vedno večjim problemom, ki je to pomlad z novim navalom migrantov z Bližnjega vzhoda zajel tudi BiH. Medtem je predsednik Republike Srbske Milorad Dodik že napovedal, da ne bo dopustil nastanitev migrantov na svojem ozemlju.

Predsednik ministrskega sveta BiH Denis Zvizdić je za naslednji ponedeljek sklical sejo Koordinacijskega organa za vprašanje migracije v BiH v zvezi z migranti, ki zadnje čase prihajajo v BiH.

Ministrski svet BiH je zadolžil bosansko ministrstvo za varnost, da na naslednji seji sveta ministrov predstavi predlog o formiranju začasnega operativnega štaba za migrante, ki prebivajo v BiH. V začasni štab bi bile po poročanju bosanskega spletnega portala Index vključene enote mejne policije BiH, predstavniki ministrstva za varnost, predstavniki ministrstva za človekove pravice in begunce ter številni drugi.

Migranti v Sarajevu. (Vir: Twitter)

Predsedujoči Zvizdić naj bi pričakoval realizacijo sprejetih sklepov v najkrajšem času. Zdi se mu pomembno, da pri reševanju vprašanja migrantov v skladu z dolžnostmi in možnostmi sodelujejo vsi nivoji oblasti, saj naj bi bila to “naloga in obveznost celotne skupnosti”, so pojasnili v Zvizdićevem kabinetu.

Republika Srbska noče migrantov na svojem ozemlju
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je po drugi strani odločitev ministrskega sveta, da odloča o naseljevanju migrantov znotraj teritorija RS, označil za nesprejemljivo.

Migranti v Veliki Kladuši. (Vir: Twitter)

“Ne bomo dovolili, da na območju Zalužanov pri Banjaluki ali pri Kalinoviku oziroma pri katerem koli drugem mestu ali objektu v Republiki Srbski nastanijo migrante. V našem imenu ne more nihče odločati o tem,” je sporočil Dodik kot odgovor na poziv Federacije BiH, ki želi nastaniti migrante v vojaške kasarne.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Ne vem, zakaj je tak problem te delomrzneže spokat na en avion in jih dostavit nazaj, od koder so prišli.

  • črnaovca

   Fašistoidni politiki zazrti v preteklos jih poterbujejo za strašenje ljudi. Zanimivo da so se tudi pri nas na Kolpi pojavili pred volitvami po obisku Janše pri Plenkoviću, spominja na dogajanje v Piranskem zalivu pred leti po dogovoru Jnaše in Sanaderja

   • sprehajalec

    50 na dan ni strašenje ljudi. Je desjtvo. 18.000 na leto, 180.000 v desetih letih. tole ne bo šlo nič naprej v nemčijo. To bo ostalo tukaj.

    • Dragan Krstič

     Tudi če bodo pobegnili v Nemčijo kot ilegalci, ko jih nemška policija ujame jih bo vrnila v Slovenijo, ker so tukaj popisani kot prosilci za azil in so podatki o njem potem tudi v centralnem evropskem arhivu azilantov.

     • Mateja Urankar

      naša država pri temu aktivno sodeluje. za azil so svoj čas bili jasni pogoji in v načem primeru bi jih ob zajetju na meji morali vse do zadnjega predati hrvaškim organom. da jih peljejo v ljubljano je enako izdaji. torej bi jim moralo slediti streljanje.

     • črnaovca

      To je prava rešitev le zakaj se je politiki otepajo

     • sprehajalec

      Ja, čim položi nogo na tvoje ozemlje in ga registriraš, je “tvoj”. Nemci jih imajo dosti. Tolažiti se s tem, da bodo podurhali v nemčijo je iluzija. Potem pa cviliti, kaj naj z njimi.

      madžarski princip je za sedaj edina rešitev. kjer voda pušča, tja se potem usmeri glavni tok. sedaj je to Bosna, pa še indiferentna je do njih…

   • Mateja Urankar

    migrante ne vozijo sem “fašistoidni politiki” – torej jih oni očitno ne potrebujejo. migrante potrebuje evropska elita, ki se je naveličala moči sindikatov, družine, narodov in vsega kar predstavlja ustaljeni red. Ko bodo to s pomočjo migrantov uničili boste vi “liberalci” prvi izgubili glavo. a verjetno vam bodo tudi takrat krivi fašistoidni politiki.
    indoktrinacija je resnična.

    • črnaovca

     Kdo pravi da ni tudi elita fašistoidna

     • Mateja Urankar

      v bistvu absolutno je. le da to pripisuje vsem, ki se z njo ne strinjajo.

   • xtc

    A ni ravno Dodik Srb prijatelj vac Kučanovih ovac vi pa tako grdo o svojuh prijateljih?

 • Olga_10

  V Sloveniji bi Srbski migranti radi postali kar narodna manjšina “narodov bivše SFRJ”….
  Bi Dodig sprejel svojo bračo?

  • Mateja Urankar

   to ti prodaja združena levica v kateri so večinoma zakompleksani slovenci. nisem še slišala srba s podobnimi zahtevami pri nas.

   • Frank Novak

    TAKOLE ZDRUZENA LEVICA GLEDE MIGRANTOV:
    https://www.facebook.com/zdruzenalevica/photos/pcb.566941590131071/566941013464462/?type=3

    Levica
    September 9, 2015 ·
    REFUGEES WELCOME

    V Združeni levici verjamemo, da so begunci, ki iščejo varno zatočišče ljudje, ki jim je prav tako kot ostalim potrebno, skladno z najvišjimi standardi, zagotoviti vse pravice. Za njih, tako kot za trenutne državljane in prebivalce Republike Slovenije, morajo veljati enaki socialni standardi.

    V Združeni levici menimo, da bi morala Slovenija, v okviru zunanjepolitičnega delovanja, postati zgled s sprejetjem vrste ukrepov:

    1. Vlada bi morala že ob nastopu begunske krize pripraviti osnutke strategije za njeno solidarno in humanitarno reševanje v Sloveniji (in EU).
    2. Poskrbeti bi morala za varen in zakonit dostop beguncem do Slovenije ali držav, kamor se želijo zateči in zaprositi za azil.
    3. Slovenija bi morala, po zgledu Nemčije (ki sicer v trenutni krizi ne ravna zgledno), morala suspendirati Dublinsko proceduro, ki določa vračanje beguncev v EU državo vstopa.
    4) Vlada bi morala sprejeti akcijske načrte namestitve, ki ne bi temeljil na marginalizaciji ali getoizaciji, to je nameščanju večjega števila beguncev na omejeno območje, temveč na razpršeni poselitvi, ki bi posledično omogočala lažjo integracijo in bližji stik z okoljem.
    5) V okviru prejšnje točke sprejeti vse možne ukrepe, za olajšanje integracije beguncev z vidika premoščanja kulturnih in jezikovnih ovir in sprejeti vse možne ukrepe, ki olajšujejo integracijo beguncev, v šolah, zdravstvo, delovno okolje.

    • Frank Novak

     …”Za njih, tako kot za trenutne državljane in prebivalce Republike Slovenije, morajo veljati enaki socialni standardi.”…
     SLOVENEC KI JE 40 LET PLACEVAL PRISPEVKE JE ENAKOVREDEN NEKOMU KI JE KOMAJ PRISEL V SLO ???

     …”Slovenija bi morala, po zgledu Nemčije (ki sicer v trenutni krizi ne ravna zgledno), “…
     ZGLEDNO DELUJEJO SEVEDA LEVICARJI. DOMA NIMAJO SAMI NITI ENEGA MIGRANTA, SO PA ZELO AKTIVNI PRI PLJUVANJU PO LASTNEM LJUDSTVU KI JIM DAJE PLACE…

     NAROBE SVET…

   • Olga_10

    Ulizice to delajo mimo nas!

 • lojze

  Bravo Dodik!

 • Frank Novak

  …”Dodik ne želi migrantov na ozemlju Republike Srbske”….
  BO PA NAROD HLAPCEV PREVZEL VSE TE MUSLIJE KI NAS BODO NEKEGA DNE POKLALI…

 • Pjevač tuge

  Dodig kar k nam u Murgle jih pošlji. Bo Štefka spekla štrudelj za novokompovane volilce naše plemenite levice.

 • Frank Novak

  TAKOLE PA LJUBIJO MIGRANTE NJIHOVI BRATJE PO RASI IN VERI:
  https://www.youtube.com/watch?v=EZbCK95Zu_0

  NE BOJTE SE, ZA NJIH BO NA VASE STROSKE POSKRBELA ZDRUZENA LEVICA….

 • vinko

  Poglejte, novi volivci levice

 • xtc

  Pa zakaj ne?
  Pa saj pravoslavci in Muslije so najboljši kolegi-oboji lenuhi oboji čakajoči ,da bi komu komandirali in ga zažirali.

  • Burek Burecki

   Pravoslavci vsaj z pedofilijo nimajo problemov kar za katolicane in muslice ne mores rect…

   • xtc

    Seveda ne ,če so pedoti kot njihovi kosovski bratje.

 • Ana Job

  Svobode govora in tiska v Sloveniji ni, ravno tako v Evr*opi ne. Do informacij glede migrantov novinarji težko pridejo, ker vlade stvari prikrivajo. Najhuje je v Nemčiji. Vsi se bojijo vzpona na*cizma, ki upravičeno dviga glavo, v resnici pa imamo hud levi fa*šizem. Migranti so zaščitena vrsta, nedotakljivi. Lahko te ubijejo, posilijo, ven ne bo prišlo, ker dušijo informacije na vsakem koraku in izpostavljajo svoje vohune, tudi po portalih …
  Bliža se evropski kongres Social demokratske stranke, katerega bo vodil Orb*an in sicer kako bo šlo naprej, ker tako ne gre več. Ali bomo dovolili levi fa*šizem ali se EU razpusti? Stvari postajajo resne.

  • Frank Novak

   Kdo bo Slovenski ORBAN ?

   • Ana Job

    Jan*ez J*anša.

    • Mateja Urankar

     na tem portalu so dnevno objavljene izjave orbana. zakaj to kar govori orban ne slišim iz ust janše?
     volitev ne bo zmagal na račun orbana.

     • Ana Job

      To je odlično vprašanje! In to, kar pravite poraja pri ljudeh dvome.

  • Frank Novak

   Pa se to, kje je Steiermark ? Ne vidim jo dolgo, sicer je res da sem jo blokiral. Mogoce se vedno serje po tem portalu?

   • Ana Job

    Tudi sama jo imam blokirano, tako da ne vem. Upam, da je živa.

    • Frank Novak

     upam da se je stegnila.

     • Ana Job

      Kopriva ne pozebe, so včasih rekli.

     • Frank Novak

      ta baba je tako polna sovrastva…

     • Ana Job

      Vem. Nemška nadrasa. Sem občutila na lastni koži . Ljudje, ki imamo kakšnega od italijanskih prednikov smo zanjo enaki ciganom.

     • Frank Novak

      kdo je bil Italian od tvoje strani ? Ona ne prenese Slovanov ker smo jih unicili leta 1945

     • Ana Job

      Prababica od dedka mama bila je iz toskanskega območja. Bila je mlada vdova, ko jo jo dedek spoznal in kadila je, kar je bilo za tiste čase neobičajno za ženske. Veliko otrok je rodila in menda je bila temperamentna lepotica.

     • Frank Novak

      Uh tam je pa lepo.
      Moji so bili vsi Slovenci. Zena je iz Venezuele, ona je 1/2 spanka in 1/2 lokalno prebivalstvo. Otroci so cudovito lepi po mami in pametni po meni.

  • Štalmajster

   Pa pusti te zgodbice o “fašizmu”….. ko pa vidiš, da so današnji domoljubi takoj označeni za fašiste, ksenofobe, nestrpneže, rasiste ……… zmeraj je treba gledati zgodovino v vzročno-posledičnem smislu.
   https://www.youtube.com/results?search_query=babilon+prije+hitlera

 • stajerc5

  Ne me zdaj nekaj z Dodicem in ostalimi srbini. Vsi skupaj sluzijo milijone in jim pomagajo do (samo zbog biznisa!!!) kockastih, ki jih spet za “kes na ruku” lepo vodijo do meje z blesavimi zlovenci! Nasi pa roke narazen in po 2-(dva) jurja na mesec na glavo, lepo v slovensko zibelko.
  Ce volitve ne uspejo tako kot je treba, se mi zdi, da doloceni sploh ne vedo kaj pomeni ulica in vse kar spada zraven. Tisti vodni top bodo lahko rabili se samo za gasenje parlamenta!!!

 • Frank Novak

  Ja, tle na Novi so mi blokirali Valterja Branislava iz PC ja, Valter sem lahko samo z pametnega telefona.

 • cosmosjasnovidec

  Torej naj kar ostanejo v Bosni saj so bosanđerosi tako ali tako musliči in z temi kamelotrajbarji pašejo skupaj.
  Kdo jim je pa rekel naj jih bosanđerosi spuščajo noter.
  Spustili so jih zato,ker so musliči in z namenom,da jih porinejo hrvatem ter Slovencem prekleta golazen bosanđerovska.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Darth Vader

  hipokrizija – pretvarjanje da si nekaj, kar nisi, je vgrajena v samo jedro levičarske liberalnio-progresivne ideologije, katero sprejmejo ponavadi največji gnojovi…….bolje biti konzervativec, tko vsaj nimaš problema s stališči…….bili 4 leta nazaj proti tem kobilicam……in še danes smo…..levičarji so jih pa nbajrej mogl dobit ene 2x z nožem, bombo, avtomobilom-bombo, pa še čim, da so se naočeh javnostiprenehali pretvarjati, kako dobri so in koliko migrantkov bodo dal v svojo hišo oziroma stanovanje :) fuck the left

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!