fbpx

Muslimanski vodja v dunajski mošeji nagovarjal k vzpostaviti Islamske države in šeriatskega prava

Foto: iStock

Imam iz dunajske mošeje As-Sunnah je pozval k vzpostavitvi Islamske države in želi na avstrijskem ozemlju uvesti šeriatsko pravo. Posnetek govora v omenjeni mošeji so že poslali na dunajsko tožilstvo.

Po prevajanju iz arabščine so ugotovili, da je vodja mošeje jasno želel ustvariti Islamsko državo in uvesti šeriatsko pravo. Sporočilo se osredotoča tudi na “nevernike”. Lokalni politik Leo Kohlbauer želi preiskavo primera: “Menim, da je v ozadju tega združenja nevarna politična stranka ‘Muslimansko bratstvo’. Tudi zaradi radikalnega sovražnega govora na Facebooku in YouTubu bomo obvestili dunajsko državno tožilstvo.” 

Strokovnjak za terorizem Amer Albayati je prav tako zaskrbljen. “V govoru nagovarja svojo skupnost o uvedbi šeriata in ustanovitvi Islamske države. Te težnje so nevarne in jih je treba zaustaviti,” poroča Voice of Europe.

Foto: epa (slika je simbolična)

Prejšnji mesec je muslimanski vodja stranke ISLAM prav tako pozval k uvedbi Islamske države v Belgiji. Ločevanje moških in žensk v javnem prevozu in uvedba šeriatskega prava sta bila del načrta stranke.

A. G.