fbpx

“Etični” kanadski premier Justin Trudeau v preiskavi zaradi počitnic pri milijarderju Agi Khanu

Kanadski premier Justin Trudeau (foto: STA).

Preiskovalna komisija je pod drobnogled vzela kanadskega premierja. Justin Trudeau, ki se deklarira za velikega pravičneža in borca za revne, je z družino dopustoval na otoku v Bahamih, ki je v lasti milijarderja in družinskega prijatelja Age Khana. Premier naj bi kršil etični kodeks, saj je državni helikopter uporabljal za zasebni namen.

Komisar Mary Dawson začenja preiskavo pobožičnih družinskih počitnic kanadskega premierja na zasebnem otoku Aga Khana na Bahamih. Sponzorirana potovanja kanadskih politikov so dovoljena le v izjemnih okoliščinah. Kanadski premier Justin Trudeau naj bi s počitnicami pri Agi Kanu kršil zvezni etični kodeks, saj je njegov družinski prijatelj človekoljub in duhovni vodja približno 15 milijonov izmailskih muslimanov.

Kdo je dejansko Aga Kan?
Aga Khan IV, rojen kot princ Karim Aga Khan, je imam nizarijskim izmailcem. Bil je 49. imam in služi kot duhovni vodja 15 milijonov izmailskih muslimanov po vsem svetu. Rodil se je v Ženevi leta 1936. Njegov oče je bil princ Aly Khan, mati pa prinčeva prva žena Barbara Yarde-Bulle. Šolal se je na univerzi na Harvardu. Po smrti svojega deda je postal imam. V lasti ima luksuzne hotele in kenijski medijski družbi. Po vsem svetu se ukvarja z vzrejo plemenskih konj, v Franciji je organizator konjskih dirk.

Aga Khan Foto: epa

Aga Khan (Foto: epa)

Kot piše Daily Mail se je kanadski premier Justin Trudeau znašel v preiskavi zaradi počitnic pri milijarderju Agi Khanu. Po končani preiskavi mu lahko izrečejo le obvestilo o ‘prekršku’ ali pa bo povrnil nekaj manj kot pet tisoč dolarjev za let na Bahame.

B. J.