“Etični” kanadski premier Justin Trudeau v preiskavi zaradi počitnic pri milijarderju Agi Khanu

Kanadski premier Justin Trudeau (foto: STA).

Preiskovalna komisija je pod drobnogled vzela kanadskega premierja. Justin Trudeau, ki se deklarira za velikega pravičneža in borca za revne, je z družino dopustoval na otoku v Bahamih, ki je v lasti milijarderja in družinskega prijatelja Age Khana. Premier naj bi kršil etični kodeks, saj je državni helikopter uporabljal za zasebni namen.

Komisar Mary Dawson začenja preiskavo pobožičnih družinskih počitnic kanadskega premierja na zasebnem otoku Aga Khana na Bahamih. Sponzorirana potovanja kanadskih politikov so dovoljena le v izjemnih okoliščinah. Kanadski premier Justin Trudeau naj bi s počitnicami pri Agi Kanu kršil zvezni etični kodeks, saj je njegov družinski prijatelj človekoljub in duhovni vodja približno 15 milijonov izmailskih muslimanov.

Kdo je dejansko Aga Kan?
Aga Khan IV, rojen kot princ Karim Aga Khan, je imam nizarijskim izmailcem. Bil je 49. imam in služi kot duhovni vodja 15 milijonov izmailskih muslimanov po vsem svetu. Rodil se je v Ženevi leta 1936. Njegov oče je bil princ Aly Khan, mati pa prinčeva prva žena Barbara Yarde-Bulle. Šolal se je na univerzi na Harvardu. Po smrti svojega deda je postal imam. V lasti ima luksuzne hotele in kenijski medijski družbi. Po vsem svetu se ukvarja z vzrejo plemenskih konj, v Franciji je organizator konjskih dirk.

Aga Khan Foto: epa

Aga Khan (Foto: epa)

Kot piše Daily Mail se je kanadski premier Justin Trudeau znašel v preiskavi zaradi počitnic pri milijarderju Agi Khanu. Po končani preiskavi mu lahko izrečejo le obvestilo o ‘prekršku’ ali pa bo povrnil nekaj manj kot pet tisoč dolarjev za let na Bahame.

B. J.

 

 • Igor Karlić

  Levičarjem morajo bogati povedati, kako lepo je biti revež. Drugače ne volijo za njih.

 • Nata

  Eh, saj bo tiste fičnike plačal A. Khan !
  Bolj bi državljane moralo skrbeti, koliko muslijev bo še moral sprejeti !!

 • Janez Novak

  skoraj vsi zahodni politiki so podplačani in podkupljeni izdajalci zahodne civilizacije.

 • stajerc5

  Spet eno rumeno sranje od clanka! Pisete, kot da je letel z helikopterjem na Bahame!? Iz Kanade na Bahame z helikopterjem?????, in to za samo 5000 dolarjev- kaksnih, kan.,ame., avstr., itd¨!!??
  Povrhu vsega je Kanada vec kot zadovoljna z Trudeaujem in je pravzaprav Amerika za pravo USA!

 • samsara

  Znani uvoznik muslijev tale ‘etični’ politik.
  Morda se izkaže še kot kolaboracionist zarotnikov.

 • CETA kot stransko tir za novo svetovno ureditev na tleh Evrope. Milljarderji ali natančneje iluminati…

  • RATATA

   Eni samo “znajo” živet življenje.
   Tak se morš rodit.

 • Droid

  Pri tem prispevku, je bistven in zaskrbljujoc podatek, bobrovo prijateljevanje s tem albancem.

 • antimur

  Dejstvo je, da Trudeau ne more biti v nobenem primeru etičen, saj je homoseksualec.

 • Kat Wilson

  Res, sam to imate za povedat o najbolj nesposobnem kanadskem predsedniku, ki je poleg tega da ne zna z denarjem, verjetno tudi pankrt Fidela Castra, aja, pa sem omenila, da je uvedel “davek na ogljik”, zaradi katerega bodo povprečni Kanadčani morali prekleto premisliti, ali naj se pozimi grejejo ali naj raje nahranijo svoje otroke…?? Dejte mal pisati boljše članke, ne pa tega sranja. Če pa že o tem, lahko dodate da je tale stari muslič nagazil njegovo ženo in njega. Pa ukvarja se z vzrejo plemenskih konj, za dirke. Meni se najbolj smilijo konji v tejle zgodbici, za razliko od kanadčanov ki so volili tega bedaka.

 • Franc Šink

  Kot prvo bi morali prepovedati prostozidarstvo