fbpx

Evropa praznuje 30 let programa Erasmus – najboljše naložbe za prihodnost Evrope

Evropski parlament danes obeležuje tri desetletja delovanja programa Erasmus, s pomočjo katerega je v tem času v tujini študiralo ali delalo več kot 9 milijonov ljudi. Ob tej priložnosti je v Evropskem parlamentu potekala novinarska konferenca, v ospredju katere je bil stalni poročevalec programa Erasmus+, dr. Milan Zver.

Na skupni novinarski konferenci, na kateri so ob poročevalcu in vodji slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki v EP, Milanu Zveru, sodelovali tudi predsednik Evropskega parlamenta (EP) Antonio Tajani, predsednica odbora za kulturo Petra Kammerevert in komisar za šolstvo Tibor Navracsics, so se gostje strinjali, da je program Erasmus+ eden od najbolj uspešnih programov Evropske unije.

Pred evropskim parlamentom v Strasbourgu.

Erasmus+ je najboljša naložba za prihodnost Evrope
“Erasmus je v zadnjih 30 letih prehodil dolgo pot, vendar bo naslednjih 30 zaradi negotove prihodnosti Evropske unije še bolj pomembnih,”
 je dejal evropski poslanec Zver, hkrati pa izpostavil, kako pomembno je, da ima lahko od tega programa koristi prav vsak evropski študent.

“Živimo v zgodovinskih časih. Bistvenega pomena je, da se mladi ne samo učijo o Evropi, ampak jo tudi doživijo. Zato je Erasmus+ najboljša naložba v prihodnost Evrope”, je zaključil evropski poslanec.

Na slavnostni proslavi, ki bo sledila skupni novinarski konferenci, bosta v plenarni dvorani predsednik EP Antonio Tajani in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker podelila nagrade 33 udeležencem programa Erasmus, po enemu iz vsake sodelujoče države.

C. Š.