fbpx

EU že leta 2012 izdala strip za interno rabo v katerem pride do pandemije smrtonosnega novega virusa na Kitajskem

Grafični roman "Infection" (vir: Summit News)

Evropska unija je leta 2012 naročila izdelavo stripa naslovljenega “Infected” (v prevodu “Okuženi”), ki je bil namenjen interni rabi. Natisnjenih je bilo nekaj sto izvodov, v stripu pa se je dogajanje osredotočalo na globalno pandemijo, ki zelo spominja na dogodke v povezavi s pandemijo covid Glede na to, da je izdelavo stripa naročila EU, ne čudi da so za rešitev krize odgovorni neizvoljeni globalistični birokrati.

Strip imenovan “Okuženi” je bil delo oddelka za mednarodno sodelovanje in razvoj Evropske komisije. Nikoli ni bil namenjen za širšo javnost, temveč zgolj za EU institucije. Po pisanju Summit News je bilo natisnjenih nekaj sto izvodov stripa.

“Čeprav je zgodba izmišljena, je prepredena z dejanskimi informacijami,” so izdano publikacijo opisali pri EU. Omenjeni grafični roman (tudi risoroman) prikazuje kako kitajski znanstveniki v laboratoriju eksperimentirajo s smrtonosnimi patogeni.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

Protagonist potuje nazaj v čas in oblasti opozoril na prihajajoči izbruh pandemije, jim preda zdravilo in hitro postane tarča oportunistov, ki želijo zdravil zase, da bi lahko kovali dobičke.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

V zgodbi se pojavi prenos virusa z živali na ljudi, novi izmišljeni virus pa izbruhne ravno na tržnici z divjimi živalmi. V stripu ravno tako špekulirajo, da okuženi ne bi vedel za bolezen vse do konca inkubacijske dobe, kot tudi opozarjajo kako bi letalski promet pomagal pri hitri širitvi nove bolezni. Navkljub vsem opozorilom, ki so jih imeli v izmišljeni zgodbi, pa Svetovni zdravstveni organizaciji vseeno spodleti pri preprečitvi nastanka pandemije.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

V stripu so predstavljeni drakonski preventivni ukrepi, ki med drugim vključujejo socialno distanciranje, zaradi katerih je vsakdanje življenje “popolnoma neznosno”.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

Strip se zaključi, kakor je od EU pričakovati, z zaslišanjem v EU parlamentu, kjer bruseljski birokrati želijo še bolj integrirano evropsko sodelovanje glede globalnega zdravja. Podobno stvar se je oblikovala v Skupnem evropskem programu Eno zdravje. Pri tem pa v stripu slavijo globaliste kot odrešenike, ki so rešili svet.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

“V fikciji Evrokratov, je globalizem tisti, ki reši svet. V resničnosti [globalizem] vodi do množičnih smrti in globalne tiranije,” so poudarili pri Summit News. Globalizem namreč zdravi posledice problema, ki jih je sam ustvaril. Če ne bi bilo globalizma, bi bil izbruh pandemije veliko težji.

Grafični roman “Infection” (vir: Summit News)

Omenjeni strip EU ni edini primer, ki je v določenih segmentih srhljivo pred svojim časom. Ameriški avtor Dean Koontz je leta 1981 v knjigi “The Eyes of Darkness” opisal RNA virus Wuhan-400, ki so ga v skrivnem vojaškem laboratoriju v Wuhanu razvili Kitajci.

Ivan Šokić