fbpx

Evropa drvi v slepo ulico: Muslimanskega posiljevalca deklic, starih med 13 in 16 let, predhodno izpustili po le petih letih zapora

Foto: Facebook

Saj ni res, pa je. Iz Otoka prihaja novica, ki je upravičeno razjezila marsikoga, in sicer kar 17 let prej so iz zapora izpustili muslimana, ki je bil obsojen kot vodja tolpe, ki je spolno zlorabljala otroke, med katerimi so bile deklice stare komaj rosnih 13 let. 

Le po petih letih v zaporu je bil Mubarek Ali izpuščen na prostost, po tem ko je bil 34-letnik leta 2013 aretiran v času policijske preiskave, imenovane Operation Chalice. Med sojenjem na sodišču Worcester Crown Court so štiri deklice, stare med 13 in 16 let, po navedbah IBTimesa podale dokaze glede zlorab, ki so jih doživele od pripadnikov tolpe v letih od 2007 do 2009.

Foto: Facebook

Žrtve o njegovi predčasni izpustitvi niso bile informirane
Konservativna poslanka Lucy Allan je v odprtem pismu, ki ga je poslala lokalnemu časniku Shropshire Star, ostro kritizirala odločitev za izpustitev Alija in izpostavila, da je naravnost nedopustno, da so ga izpustili v skupnost, v katerem živijo tudi njegove žrtve. Po njenih besedah namreč žrtve, ki niso bile vnaprej obveščene o njegovem predčasnem odhodu iz zapora, živijo v nenehnem strahu.

Lucy Allan (Foto: YouTube)

“Žrtve in javnost so pričakovali, da bo 22-letna zaporna kazen pripomogla k temu, da bo imela prizadeta skupnost čas, da pozabi grozote in bodo žrtve imele dovolj časa, da nadaljujejo s svojim življenjem,” je dejala Allan in dodala, da v tem konkretnem primeru lahko vidimo, kako eden izmed glavnih storilcev koraka na prostost po le petih letih, preživetih v zaporu. “Med najbolj zaskrbljenimi so ravno žrtve, ki so zbrale pogum, predložile dokaze in pričale na sodišču.” 

Foto: iStock

Po besedah Allanove je naravnost nesprejemljivo, da pred izpustitvijo Alija pristojni niso obvestili mladih žensk in jih pripravili na popolnoma nepričakovani dogodek, ki bo nedvomno zasejal strah v njihov vsakdanji način življenja.

N. Ž.