fbpx

Romunski migrant za posilstvo 21-letnice dobil 5 let in 4 mesece zaporne kazni

Foto: YouTube

Na pet let zaporne kazni je bil obsojen 29-letni migrant, ki je v središču Birminghama posilil mlado žensko, ko je bila ta nič hudega sluteča na poti domov s praznovanja svojega 21. rojstnega dne. Potem ko se je na ulici nekoliko oddaljila od svojih prijateljev, je postala žrtev napadalca, nagnusno dejanje pa so posnele tudi nadzorne kamere.

Nekaj minut po tem, ko je 21-letna ženska ženska izginila, sta njeno izognitje opazili tudi prijateljici in jo zato pričeli mrzlično iskati. Prijateljico sta našli ob vhodu bližnjega urada, kjer jo je napadalec posiljeval, zato sta prihiteli in ga s pomočjo vpitja odgnali stran. Zaradi posilstva je bil napadalec včeraj obsojen napet let in štiri mesece zaporne kazni, potem ko je na sodišču Birmingham Crown Court priznal krivdo.

Posiljevalec ni pokazal obžalovanja
Ženska je bila po navedbah Daily Maila posiljena 31. julija lani v bližini ulice Broad Street, kjer se nahaja vrsta barov in nočnih klubov. Sodnik Roderick Henderson je povedal, da je v tem primeru več kot očitno, da je napadalec Florian Lupu pod pretvezo prijaznosti žensko zvlekel z ulice, medtem ko je ta hodila za prijateljicami po bližnjici, in jo posilil. Poleg tega je sodnik ob izreku kazni poudaril, da napadalec ni pokazal nikakršnega kesanja ali obžalovanja.

Foto: iStock

Po prepričanju detektiva McGratha z Zahodne Midlandske policije je šlo v tem primeru za opurtinistični napad na žensko, ki se zaradi opitosti ni bila sposobna braniti. Dodal je, da so storilca s pomočjo opisa aretirali v bližnjem baru Walkabout. “Nikakršnega opravičila ni, ko gre za posilstvo, saj ko nekdo zavrne spolni odnos, nespoštovanje tega pomeni kaznivo dejanje.” Po končanem sojenju je žensko pohvalil zaradi njenega poguma, da je spregovorila o dejanju, in dodal, da upa, da ji bo izrečena zaporna kazen pomagala lažje prebroditi travme, ki jih je doživela ob posilstvu, in da gre v življenju naprej.

N. Ž.