fbpx

Evropejci drugorazredni na lastni celini: Evropski parlament z veliko večino izglasoval predlog za izplačilo reparacij “Afroevropejcem”

Migranti, ki so jih rešili blizu libijske obale so ladjo ugrabili, slika je simbolična (vir: twitter)

Evropski parlament je potrdil zahtevo, da države članice EU morajo sprejeti vse potrebne ukrepe za boj proti “strukturnemu rasizmu”, ki ga občutijo potomci afriških priseljencev, ki živijo v Evropi, kot so nižje ocene v šoli. V sprejete ukrepe naj bi spadale tudi reparacije zaradi kolonializma v Afriki.

Evropski parlament je v torek, 26. marca, s kar 535 glasovi za in zgolj 80 proti sprejel resolucijo, ki države članice poziva k razvoju “protirasistične politike in končanju diskriminacije na področju šolstva, nastanitve, zdravstva, pravosodja, političnega udejstvovanja in migracij”, so zapisali na spletni strani EU-parlamenta. 44 evropskih poslancev je bilo odsotnih.

“V luči povečanja afrofobnih napadov so poslanci pozvali Evropsko komisijo in države članice EU k priznanju (obstoja) rasističnega, diskriminatornega in ksenofobnega trpljenja Afroevropejcev,” so zapisali v izjavi Evropskega parlamenta in zahtevali, da se uvedejo “primerne zaščitne mere proti omenjenim neenakostim, da bi se zagotovilo, da so zločini iz sovraštva primerno preiskani, preganjani in sankcionirani”.

Novi izrazi: “afrofobija in “Afroevropejci”
Evropske poslance v Evropskem parlamentu očitno veliko bolj kot za lastne državljane skrbi za pravice priseljencev, ki naj bi bile v klasično levičarskem jeziku kršene na tak ali drugačen način. Dokazov za te kršitve ni nikjer, so zgolj domneve. Države članice EU imajo že sedaj ustave, ki so v večini utemeljene na deklaraciji o človekovih pravicah ter med drugim že v osnovi ne dovolijo diskriminacije na podlagi spola, veroizpovedi ali rase.

Afriški migranti, ki niso prišli s kolonializmom v Pariz. (Vir: Twitter)

Vseeno pa bi, kot poroča Breitbart, Evropski parlament rad videl ustanovitev posebne skupine uradnikov, ki bi se borili proti “afrofobiji” in skrbeli za uveljavitev “strategije vključevanja in raznolikosti na delovnem mestu”, katere namen bi bil zagotoviti več zaposlovanja oseb z afriškimi koreninami. Parlament ravno tako od Evropske komisije zahteva, da se več davkoplačevalskega denarja nameni za programe, ki bodo pomagali afriškim migrantom, ki imajo prebivališče v EU.

V svoji izjavi EU-parlament trdi, da v Evropi trenutno živi približno 15 milijonov ljudi afriškega porekla, ki so tarče “globoko zakoreninjenega negativnega stereotipiziranja”. Resolucija, ki jo je sprejel EU-parlament, pa ravno tako od držav po Evropi zahteva izplačilo reparacij, javno opravičilo in vrnitev “ukradenih artefaktov v države njihovega izvora”. Ker to ni dovolj, je potrebno še otrokom oprati možgane z afriško perspektivo evropskega kolonializma.

Zadevo v Evropski parlament spravila priseljenka iz Konga
Resolucijo je v Evropskem parlamentu predstavila v Kongu rojena italijanska evroposlanka in promigrantska aktivistka Cécile Kyenge“Dokazi kažejo, da afroevropski otroci v šolah dobivajo nižje ocene od svojih belih vrstnikov,” so še zapisali v poročilu. Izjava je naravnost absurdna, saj ni nikjer z ničimer podkrepljeno, da imajo slabše ocene zaradi svojega porekla. Veliko bolj verjetna teza bi bila, da imajo ti potomci afriških priseljencev in afriški priseljenci slabše ocene zaradi nezmožnosti primerne integracije. Vrata nazaj v Afriko so široko odprta.

Italijanska evroposlanka Cécile Kyenge, rojena v Kongu, ki ni prišla s kolonializmom v Italijo. (Vir: Twitter)

Evropska agencija za temeljne pravice (FRA) je nedavno državam članicam EU naložila vzpostavitev novih pravil, ki bodo na delovnih mestih dajala prednost etničnim manjšinam. Po mnenju tako imenovanih “organizacij za človekove pravice” je za EU bistvenega pomena, da omogoči enakost izida na trgu dela v primerjavi med migrantsko populacijo in lastnimi državljani, saj naj bi “morala raznolikost Evrope ostati relevantna” v globalni ekonomiji.

Ivan Šokić