Migranti z ugrabitvijo tankerja, ki jih je rešil, “prerasli” v pirate: Salvini napoveduje, da bodo Italijo videli samo skozi teleskop

Ugrabljeni tanker El Hiblu1 (vir: twitter)

Migranti, ki so jih rešili v Sredozemlju nedaleč od libijske obale, so v sredo, 27. marca, ugrabili ladjo in se napotili proti Malti ali Lampedusi. Italijanski notranji minister je že napovedal, da ne bo dopustil, da se izkrcajo v Italiji. Situacijo so v jutranjih urah v četrtek razrešili pripadniki posebnih enot malteških oboroženih sil, ki so prevzeli nadzor nad ladjo.

Potem ko je 846-tonski tanker El Hiblu1 rešil 108 migrantov v Sredozemskem morju nedaleč od obale Libije in se napotil naprej proti Tripoliju, se je na trgovski ladji po poročanju Daily Maila zgodil upor.

Migranti, ki so s tem dejanjem prerasli v polnopravne pirate, niso bili zadovoljni, ko so izvedeli, da je ladja, ki je plula iz Turčije v Libijo, namenjena v Tripoli.

Migranti, ki so jih rešili blizu libijske obale, so ladjo ugrabili, slika je simbolična. (Vir: Twitter)

Vsega 6 morskih milj od pristanišča so pirati prevzeli nadzor nad ladjo in zahtevali spremembo smeri na sever. Njihova končna destinacija naj bi po ugibanjih bila ali Malta ali italijanski otok Lamepdusa.

Prvi primer piratstva, ki so ga zagrešili rešeni migranti
Tako malteške kot italijanske oblasti so že sporočile, da piratom ne bodo dovolile vstopa v svoje teritorialne vode. “Prejeli smo poročila o ugrabljeni ladji, ki se premika proti Malti ali Lampedusi (blizu Sicilije), in spremljamo dogajanje,” je za AFP situacijo komentiral tiskovni predstavnik malteške obalne straže.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini (Vir: Twitter)

“To niso brodolomci, to so pirati. Naj vedo, da bodo Italijo lahko videli samo skozi teleskop,” je bil nekoliko ostrejši italijanski notranji minister Matteo Salvini“To bi bilo prvo dejanje piratstva na odprtem morju, v katerem so migranti ugrabili ladjo, ki je bila 6 morskih milj stran od libijske obale.”

Pripadniki malteških varnostnih sil so prevzeli nadzor nad ugrabljenim tankerjem. (Vir: Twitter)

Po zadnjih informacijah naj bi se, kot poroča Reuters, na ladjo v zgodnji jutranjih urah v četrtek vkrcale posebne enote malteških oboroženih sil, ki so prevzele nadzor nad ladjo, preden je ta vstopila v teritorialne vode Malte. Posebna vojaška enota je ob tem imela podporo dveh prestreznikov, še enega patruljnega čolna in helikopterja.

Malteške varnostne sile naj bi pospremile tanker, ki je drugače registriran v Republiki Palav sredi Pacifika, do pristanišča v Valletti na Malti, kjer bodo zajete pirate predali v obravnavo malteški policiji. Ni znano, ali je prišlo do uporabe sile.

 

Ivan Šokić

 • Peter

  Teh vaših fejk njuz imam že dovolj.
  Ko so inženirji, piloti in znanstveniki, ki so se vkrcali nekoliko kasneje, videli, da posadka nima pojma, so prevzeli krmilo, da bi hitreje in bolje pluli.
  Resnica boli, no.

  • Morala

   haha…

  • samsara

   Ma nee, to so “prebežniki”, ki bežijo pred nasiljem in kaj vem še pred čem vsem. V glavnem, “bežijo”!
   Vprašaj MMC mojstre pa fajonovičko, brgleza…

 • RATATA

  Boljš skozi periskop, ki ga nimajo naj vidijo Batta škorenj.

  • samotoje

   Ha, ha, dobra je ta. Prekmurci smo rekli bata škornjem bataši.

   • RATATA

    Vi Prekmurci, med Muro in Rabo ste v vandalskem jeziku (lingua vandalica) rekli ja …

    …(je) ‘ze vleti narodjenega Kriſztuſa 1562. Primus Truber, Bo’ze rejcſi vu Aurachi, kak ſze ſzám zovè, ſzluga, Nouvi Zákon po Krajnſzkom jeziki zGlagolſzkimi píſzkimi vö dâo. Na drügo leto pa, tou je 1563. Dalmata Antoni, Stevan Iſztviánſzki i Jüri Jurjavics, dájo ſtámpati znouvics vtom jeziki vednom táli ſtiri Evangyeliſte, vdrügom pa Apoſtolov Djánye zLiſztmi i ſz. Ivana Oznanoſztjom vrét v Tibingi z Glagolſzkimi i Czyruliskimi píſzkmi, kak naſi exemplárje ká’zejo, in 4to. Po eti ide Dalmatina Jüri i czejlo Biblio, tou je, Sztároga is Nouvoga Zákona vſzo piſzmo, obrnè na Stajerſzki jezik zvelikim, kak právi, trüdom; i dájo vö ſtámpati vu Wittebergi v. 1584. leti zVlaskimi, ali ſzi bojdi z Deacskimi píſzkmi in folio. Hvále je vrejden i Franczel Miháo: ka je vu Luzátzii bodoucſim Szlovenom, ali Vandaluſom, Evangyeliom ſz. Mátaja i Marka 1670. ſz. Pavla kRimlánczom i Galátáncom líſzt pa 1693. i potom czejli Nouvi Zákon 1706. darüvao vBudiſſi in 8vo. Koteroga ſzo naſzledüvali drügi ſtirje moudri vucſitelje rejcſi Bo’ze vu naſem vrejmeni: i vö ſzo dáli vſze Sztároga i Nouvoga Zákona knige vleti 1728. vu Budiſſi in 4to.

    §. 14. Sto de tak kráto naſim med Mürom i Rábom prebívajoucſim ſzlovenom tè ſz. Bo’ze knige na ſzvoj jezik, po ſterom ſzamom li vu ſzvoji Prorokov i Apoſtolov píſzmaj gucsécsega Bogà razmijo, obracsati? geto je i nyim zapovidáva Goſzpodin Boug ſteti; da je moudre vcſiníjo na zvelicſanye po vöri vu Jezuſi Kriſztuſi; tou pa ni ſzTruberovòga, ni Dalmatinovoga, ni Frenczelovoga, niti znikakſega drügoga obracsanya (verſio) csakati nemorejo. Ár tej naſi Vogrſzki ſzlovenov jezik od vſzej drügi doſzta tühoga i ſzebi laſztivnoga mà. Kakti i vu naprej zracsúnani ſze veliki rázlocsek nahája. Zâto je potrejbno bilou tákſemi csloveki naprej ſztoupiti: kíbi vetom delao Bougi na díko, a’ ſzvojemi národi pa na zvelicsanye. Liki je i Goſzpodin Boug na tou nadigno Stevan Küzmicsa Surdánſzkoga Farara: kí je zGrcskoga pouleg premoucſi i pomáganya Dühà ſzvétoga zvelikom gyedrnoſztjom na ete, kákſega ſtés i csüjes, jezik czejlo Nouvi Zákon obrnyeni i ſztroskom vnougi vörni düsícz vö zoſtámpani i tebi rávno tak za toga zroka, za ſteroga volo ti je ‘ze pred temtoga od nyega ſzprávleni Vöre Krſztsánſzke Krátki Návuk i vHalli 1754. ſtámpani, vrokè dáni.

 • xtc

  Naj Turška mornarica uredi z pirati saj so zasedli njihovo ladjo,nobena država ladji ne sme dovoliti v teritorialne vode oz,naj ladjo vojne ladije pospremi jo do srečanja s turškimi vojnimi ladjami.

 • lokec

  Ubogi pirati. Pa samo v Slovenijo si želijo na Debeli rtič

 • janezxy

  VSloveniji so levičarji že sklicali krizni štab.Jih bomo pa mi,če jih te Orbanove sluge nočejo.Saj pod Šarcem nam lepo gre.Ane mafija 571.

 • janezxy

  Na sliki so sami žrebci.Pravi za SLO feministke,Fajonke,Tomičke……..

  • Duhec

   Res je, pravi za vse razočarane potrebne ženske, ki rabjo seks brez obveznosti. Teh je pa več kot si misliš. Jah, sami ste si krivi.

   • lokec

    vejžde,

    • Duhec

     Boš vidu, da mam prav.

   • janezxy

    Duhec,se ti že kaj cedijo sline.Komite je odločil,da pridejo v Koper.Zvečer bodo že imele skojevke miting.

   • Steiermark

    Potem pa tako “potrebne” ki vam naši kerlci niso dovolj dobri, zvežite culico in se urnih nog odpravite , v arabijo in afriko, k “žrebcem” – čeprav bi jih sama poimenovala, malo drugače.

 • Duhec

  Bojo pa zavili v Koper, no problem.

 • macon

  Debilna EU meče milijarde za pritepence, na začetku pa bi bila dovolj majhna uporaba sile, da bi se vse sranje zatrlo v kali. Na koncu bo seveda nasilja milijonkrat več, vseh žrtev tudi, pa še EU si bomo nepovratno zasrali.

  • tomnidari

   Debilno EU nekdo vodi in ta ki jo vodi, si močno želi dodatne razloge za uvajanje BIG BROTHERJA.

  • Steiermark

   Soo nam jo že!

  • Terminator

   Debilna EU bo itak razpadla.

 • Antonius

  Šolani ljudje s seboj vzamejo dokazilo o svoji doseženi poklicni izobrazbi, tile znanstveniki pa kar brez papirjev v lovu na socialo v širni evropski svet.
  ———-
  Ne nasedajte provokatorskemu *smrduhcu* ker je ves njen, njegov napor delati štalo na Novi.
  Vzdržite se, ker ni mogoče nič pametnega dodati k provokatorskemu zajebavanju.
  Ljudje, ki preberejo Duhčev matr vedo, čemu je namenjena pritlehna provokacija.

  • sodnikisozločinci

   Kar naprej se pojavlja, ko ga zagledam, ga blokiram in osvežim stran.

   • Antonius

    Spoštovani kolega, jaz nikogar ne blokiram, ker se mi zdi, da je pametno imeti vse pred očmi.
    Zadostovalo bi, da jih pustimo same z njihovimi podtikanji in bedarijami.

  • KAPIBARA

   Da so tile pritepenci, visoko šolan- izobražen kader , je zraslo v glavah leftadrov- raznih poturica, ki jih vlačijo k nam..

 • Black_Raven

  dva torpeda v ladjo in je problem rešen…

 • antimur

  Naša Kučan-Soros golazen ima tako trde buče, da ne pride do njihovih izdajalskih možganov in duše, da bodo najebali skupaj z nami, če se ne bomo uprli muslimanski invaziji.Sicer pa, kako bi bosanka Tomićka to zakapirala, Fajonka, Levica ter ostala levofašistična drhal, zato moraš imeti pamet ter čut domoljubnosti, ti norci so pa brez enega in drugega.

 • janezxy

  V Libiji jim je treba napisat in narisat,da kdor bo zatečen na morju,bo potopljen in amen.Vse drugo je potem samo še formalnost.Da se mi tu kateri rdečuh ne bi skliceval na humanost.

 • Common Sense

  Jaz moram že za pot v Poreč pokazati pasoš. Get the point?

 • Common Sense

  En drugi komentator tu gor je delil tale video, ki si ga splača pogledati.
  INTERVJU: Robert Valdec – Migranti su pretnja za bezbednost cele Evrope! (19.3.2019)
  https://www.youtube.com/watch?v=ZBI6FNTmwO8

 • šmentanamuha

  Toliko o humanitarnem reševanju “ubogih beguncev”.

  • janezxy

   Tako bodo spet naredili,ko vidijo da gre-Kot na smučarski tekmi.So že javili onim na startu.Opremljeni so vrhunsko.

   • šmentanamuha

    Včeraj sem gledala oddajo Drugorazredni, kakšno štalo in škodo povzročajo ilegalci domačinom, kako točno vedo, katere hiše ali vikendi so prosti, kurijo si kar na parketu. Nekdo tem tipom natančno sporoča lokacije, kam morajo iti. Ženska, ki si je upala pred kamero, se mi je prav zasmilila. Oglej si.

    • janezxy

     Ljudje bi morali organizirat vaške straže,kot nekoč pred komunisti.Nabavit si pse in orožje.Ker v taki kurčevi državi se lahko zanesemo samo sami nase.

     • pajot

      Po sistemu uzela ga magla…

 • šmentanamuha

  So že v azilnem centru na Malti.

  • Olga101

   Od tam pa v Butale! Fajonka jim je že odprla pot z rušenjem desne makedonske vlade, ki je varovala Evropo pred divjaki!

   • šmentanamuha

    Tule na forumu se ena zdolgočasena nepotešena gospodinja @duhec že prav veseli.

    • Olga101

     Na poti k njej sta že dva trikrat pečena!

 • Olga101

  Komunisti=Islamisti=teroristi!

 • Ugrabitev ladje je piratstvo in kot takšno se je vedno kaznovalo s smrtjo. Škoda, ker nimamo v sredozemljutudi kakšne od indijskih, kitajskih in podobnih mornaric tako kot so v indijskem oceanu za zaščito pred somalijskimi pirati. Bi hitro bil red :-))

 • me

  potopit pa bo

 • jonh doe

  Če bi lahko na ladjah bila posadka oborožena,garantiram da ne bi bilo ne migrantov in ne piratov

 • Steiermark

  Pirate je potrebno procesirati, pred vojaškim soddiščem in potem izvršiti kazen, nad njimi – pirati!

  • DEATH TO COMMUNISM

   Nobenega procesiranja, le strel v glavo!

   • Duhec

    Ziher si v resnici en tak nežen, dobrodušen, prijazen debelinko, ki nikomur ne bi storil nič žalega.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Salvini naj nad ugrabitelje pošlje brate iz GOS in naj te podgane pospravijo vse do zadnjega!

 • Stajerka

  …upam, da je to dobra šola za pomorščake……če koga srečajo, samo gas pa dalje svojo pot…..pa NI mi jasno, ZAKAJ jih pobirajo dobesedno na plažah Libije??…..

  • moon

   Ja zato, ker vecina ne zna plavat. Dokler lahko hodijo po morskem dnu gre, ko so do vratu v vodi jih odpeljejo na lokacijo po njihovi zelji. Simple!

  • Ivan Friderik Novak

   O pomorskem kodeksu še nisi slišala, od RKC debelega duhovna zlorabljena ovca?

 • KAPIBARA

  Kaj skozi teleskop..??
  Torpedirat zadevo..

  • GverilaStyle

   točno tako….iz onostranstva naj gledajo vse svobodne države na tem planetu.

  • samotoje

   To že, ampak naj najprej pogledajo, kdo jih torpedira.

   • KAPIBARA

    Maš prav.
    Oni naj pogledajo skozi teleskop, kdo jim pošilja..
    Druga ladja, naj jih pa pogleda skozi, prek izpraznjeno- poslano darilo, torpedno cev..

 • Andrej

  Italija ima Salvinija ob pravem času. Pa pri nas?

  • janezxy

   Zdaj se rdečuhi zelo bojijo osi Rim-Budapest.

 • Igor Kodelja

  A mi sploh vemo koga imamo

 • Hun

  Jebe se mi za migrante po pravic povedan.

  • janezxy

   Za kaj se pa tebi jebe.Ati povem.

   • Hun

    A se si ti nauču slovnico zabit domoljub?

    • janezxy

     Vidiš,kako malo je treba rdečuhu, da pali.

     • Hun

      Ti sebe smatras za kaj, ce si kontra rdecuhu?

 • lokec

  Kučanu dam za krem šnito, če bo izjavil ,da naj ne uvažamo zamorcev.

  • janezxy

   Jaz mu jo nesem na kandelabr.

 • dob

  Danes so Italijani sprejeli zakon, po katerem lahko streljaš na tistega, ki ti vdre v stanovanje z namenom da te okrade ali drugače ogrozi.
  Veste kaj to pomeni? Konec komunizma!

  Namen komunistične zakonodaje, ki jo uveljavlja slo-komunizem v parlamentu, je ravno ta, da razpolaga z našo imovino! Da odloča o tem, kaj smemo in česa ne smemo početi s svojo lastnino – za NAŠ denar!!!!

  Oni držijo v rokah naše bančne račune, oni hočejo dostop do naše dnevne sobe (zaklon o preiskavi brez prisotnosti lastnika), lahko se sprehajajo po naši parceli itd. itd. Skratka, oni so lastniki naših nepremičnin, našega premoženja, vključno z nami!

  Ni čudno, da sovražijo Salvinija! Salvini daje veljavo državljanu davkoplačevalcu, in skladno z njihovo ustavo, sistem varuje državljanovo posest, imetje, lastnino. Daje mu pravico BRANITI sebe, družino, podjetje… pred roparji.

  Z drugimi besedami: konec komunizma!
  Nič več prostega sprehajanja po mojem domu. Najprej obramba meja države, potem obramba lastnine znotraj MOJIH meja, moje parcele, mojega stanovanja – znotraj branjene države! Ki je MOJA.

  • janezxy

   Brez vsake velike debate.Lastnina je v demokraciji sveta stvar.Kaj pa pri nas.Ravno obratno.Uvajamo zakon iz 45.Bravo.Zdaj ta komuno sodrga ne ve več,na koga bi zlivala gnojnico ,na Salvinija ali Orbana.Bo,bo,enkrat bo.

  • janezxy

   Pričakujmo zbiranje naših kvazi domoljubov zamejcev.Salvini,naženi to blesavo rajo v svoj matičnjak.Zakaj se ti preračunljivci že 47 niso priključili komunističnem raju pod Triglavom.Zato,da so vživali kapitalistične dobrine in podtalno srali čez kapitalizem s polnimi riti.Mi pa z raja hodili,beri švercali osnovne dobrine,da me je na meji vstavil čefur-srbin, šta nosiš,idi da prijaviš, smeške.Jebem vam mater vašu komunističnu.

   • dob

    Ta kurac, ki je na državni meji po mojih žepih stikal za MOJIM dnarjem (!) ima zdaj jurja penzije!!!!

    • janezxy

     Saj je tudi zločinec korčanov prijatelj POPOV oproščen ,ERTL,BAVCON……dobili državna priznanja,kje je danes baraba Masleša..itd,itd,itd.

     • dob

      Ne razumem: zakaj že potrebujemo migrante iz arabskih dežel in Afrike?!
      DESUS-ovci pravijo, da zato, da bodo delali za nas….. MI delamo za DESUS_ove socialistične horde, migranti pa naj bi potem delali za nas….
      Predlagam, naj kar migranti delajo za DESUS, mi bomo pa zase.

    • sunday

     najmanj jurja in dolgo ga že vleče, ker je imel benifikacijo – gnida čefurska !!!

  • sunday

   točno iz pravega kota gledaš na to zadevo !!!++++

  • Observer

   Čudno, da veleumni komunisti ne dojamejo, da je njihov sistem navaden fevdalizem katoliške cerkve katero tako sovražijo, njen sistem pa so prevzeli in danes živimo v njem, samo da je ateističen. Torej levaki/komunisti niso nič drugega kot ateistični katoliki hahahahahahaha. Oh, ta ironija.

   V srednjeveškem fevdalizmu srednjega sloja ni bilo, ljudi so načrtno držali v revščini, niso posedovali svojo lastnino, ker je vsa zemlja na kateri so živeli tlačani pripadala kralju, kralj pa pa papežu.

   V komunizmu si prizadevajo za uničenje srednjega sloja (kar seveda pomeni več revščine), ljufi se načrtno drži v revščini (75 milijard dolarjev davčnih oazah), zemlje oz. lastnine ni, ker pripada državi oz. plačujemo davek na svojo neprimičnino in zemljo vsako leto. Torej nobeden od nas ni lastnik lastne hiše ampak smo samo najemniki kot tlačani v srednjem veku!!!

   Samo nekaj malega primerjav, če bo kakšen neumen levičar gledal prvi odstavek kot tele v nova vrata.

   • dob

    Ta država se posmehuje žrtvi!
    Z državo upravljajo paraziti. Parazitizem je oblika vladanja, korupcija pa njihov način gospodarjenja in upravljanja! Komunisti imajo s tem veliko veselje.

   • Janez Pavel Kanc

    Tudi v “vzorčni” ZDA se plačujejo davki na nepremičnine.

  • Observer

   Ko sem videl na Novi24TV reportažo o zakoncema, ki imata vikend na meji in so jima ti invajderji z bližnjega vzhoda že 4. not vlomili, sem rekel točno to. Da bi morali imeti zakon, ki dovoli vsiljivca, roparja, morilca oz. več njih, ki vlomijo k tebi, ustreliti, ker je to samoobramba in branitev svoje lastnine. Še posebej, ko je gospa povedala, da so pobrali vse največje nože iz kuhinje, da so se oborožili. Take brez pardona. Tako kot Američani, ki imajo table pred posestvi z napisom: All trespassers will be shot.

 • Frank Novak

  Poslati na privatni dom Tanje Fajon

  • lokec

   Postali ste pesnik v ZDA

   • Frank Novak

    Bankir… a ja , se rima… cisto slucajno…

 • sunday

  eh, tako mali tankerček bi se splačalo potopiti, saj bi se s tem rešili mnogi bodoči veliki problemi !!!

 • sunday

  tisti, ki je dal glas katerikoli vladni stranki ali levistom, ni samo veliko neuko in primitivno budalo, ampak je tudi navaden zločinec in izdajalec lastnega naroda in njegove svobode !!!

 • cosmosjasnovidec

  Če bi jaz poveljeval tem Malteškim varnostnim silam bi vse črnuhe dal pometati v vodo po možnosti obtežene z kosi železa na hrbtih.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Rafaelus

  Sploh ne razumem zakaj jih pobirajo pred Libijsko obalo, saj je več kot učitno zakaj naredijo gumenjak neploven. Jaz krokodila sigurno ne grem RESEVAT V VODO !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!