Islamizacija zašla že v osnovne šole: Nemški otroci ne smejo pojesti niti gumijastega medvedka, ker ta ni halal

Foto: iStock

Osnovna šola Petra Petersena v Berlinu se zadnje čase spopada z različnimi napetostmi znotraj izobraževalnega okolja. Ker šola stoji v Neuköllnu, berlinskem predmestju, kamor so se naselili migranti, želi poslovati in delovati čimbolj nevtralno, pri izobraževanju pa upoštevati kompromise med obema verama. Teoretično možno, a v praksi neuresničljivo. Ker so med učenci, starši in šolskim osebjem tudi muslimani, ki zahtevajo zadnjo besedo, se vodstvo boji postopne islamizacije šole.

V šolskih prostorih je že velikokrat prišlo do verskega ustrahovanja in posledičnega nasilja,” pravi Hildegard Greif-Groß, ravnateljica šole, za Berliner Zeitung. Povedala je, da muslimani napadajo nemške učence ter jih sprašujejo, ali jedo svinjino. Če si od doma s seboj prinesejo pripravljen sendvič s šunko, jih zmerjajo in agresivno poudarjajo, da je svinjina po Koranu prepovedana. “Za čisto hrano ne štejejo niti bonbonov, kot so gumijasti medvedki. Ti vsebujejo živalsko želatino, živali pa niso bile zaklane po zahtevah halal.”

Ravnateljica je pretresena zaradi pritiskov, ki se vršijo nad učenci. Sošolci in njihove družine želijo nanje vplivati do te mere, da bi si na glavo poveznili rute. Ker gre nenazadnje za otroke, ki se ne zavedajo vedno, kaj se dogaja okrog njih in si tega ne znajo razlagati. Zgodilo se je že, da je marsikateri katoliški učenec razmišljal, da bi doma ukradel ruto ter si jo dal na glavo samo zato, da ga muslimanski sošolci ne bi ustrahovali. ”Prej na šoli ni bilo skoraj nobenega, ki bi bil tako oblečen,” je priznala Greif-Großova.

Vsiljujejo islamska pravila in kršijo zakon, za to pa dobivajo še odškodnine
V sredini tega meseca se bo pričela tožba učiteljice, ki želi v šolo prihajati zakrita. Vsiljevanje islamskih pravil pa ni dovoljeno. Nasprotuje Berlinskemu aktu o nevtralnosti, ki učiteljem, policistom in pravosodnim osebam prepoveduje nošenje verskih simbolov (to velja za vsa verstva, zakona pa ne upoštevajo samo muslimani). Zaradi islamizacije se poraja vprašanje, ali bodo muslimani spremenili tudi to. Pojavljajo se ugibanja, da se bo zakon precej hitro spremenil. Že v preteklosti so, kljub zakonu, nemška sodišča sodila v prid uporniških vernikov ter jim za ”diskriminacijo” ponujala odškodnino.

 A. L.