fbpx

Evropska ljudska stranka zaskrbljena nad ruskim vmešavanjem v slovenske volitve

Vodja taksi sindikata Dejan Jefim (Foto: FB)

Tudi iz Evropske ljudske stranke, največje stranke v Evropskem parlamentu, so sporočili, da so zaskrbljeni zaradi morebitnega vmešavanja Rusije v slovenske volitve, kar je očitno posledica odločne in nedvoumne podpore Slovenije Ukrajini, saj je bila Slovenija je bila ena prvih držav, ki je ostro obsodila rusko barbarsko vojno v Ukrajini. Hkrati ostaja odprto, ali so KUL-ovci vedeli za rusko vmešavanje v slovenske volitve.

“Slovenski premier Janez Janša je bil prvi premier, ki je obiskal Kijev in ukrajinskemu ljudstvu prinesel sporočilo upanja in podpore,” je Evropska ljudska stranka (ELS/EPP) objavila na Twitterju, obenem pa izrazila zaskrbljenost zaradi morebitnega vmešavanja Rusije v naše državnozborske volitve. V Mednarodni zvezi sredinskih demokratov IDC-CDI so namreč včeraj opozorili na to možnost, ki so jo zaznali ob tem, ko je nevladna organizacija Inštitut 8. marec, ki naj bi bil namensko sredstvo za izogibanje pravilom financiranja kampanje Gibanja Svoboda, volivcem v Ljubljani ponudila brezplačno vožnjo s taksijem.

Dejan Jefim: “Nas in Rusov je 150 milijonov”. (Foto: TW)

Evropski poslanec dr. Milan Zver pa je zapisal, da mu je zdaj jasno, zakaj so KUL-ovci od Janše hoteli vnaprejšnje priznanje volilnih izidov. “Ali so vedeli za rusko vmešavanje v slovenske volitve, na katerega opozarjajo mednarodne organizacije IDC-CDI?” je vprašal nekoliko retorično.

Sara Kovač