Evropska unija pošilja dodatnih dva milijona evrov za migrante v BiH – le od lanskega leta so prejeli že šest milijonov za oskrbo migrantov!

Datum:

Evropska komisija je včeraj napovedala da bo nakazala dodatna dva milijona evra pomoči vladi Bosni in Hercegovine zaradi spopadanja z migrantsko krizo. Svoje bančne račune pa bodo zopet napolnile nevladne organizacije, saj bodo one skrbele za izvedbo omenjene transakcije. Evropska komisija pa izvaja še zadnje podkupovanje in kupovanja miru pred novo eskalacijo migratnske krize, katera je tik pred vrati.

Evropska unija bo prispevala še dodatnih dva milijona evrov za pomoč migrantom. Vzrok za nakazilo je prihajajoča zima, kjer bodo za migrante postavili dodatne bivanjske prostore. Bivanjski prostori sedaj primanjkujejo za približno 1000 migrantov v Bosni in Hercegovini. Najbolj pa se spet smeji nevladnim organizacijam, katera bodo imele kontrolo in porabo finančnih sredstev nakazanih iz EU.

Od leta 2018 je EU nakazala Bosni že 5,8 milijona evrov pomoči v borbi proti migrantom. Po poročanju antimigrant.ba se jih največ nahaja v Unsko- sanskem kantonu. Tam se jih zadržuje šest do osem tisoč ilegalnih migrantov, katere bosanske oblasti komaj zadržujejo. Vendar je njihovo potrpljenje mineva, saj smo v prejšnjih dneh že opazili masovne odhode iz migrantskih taborišč v Bosni.

Ilegalni migranti iz Bihača (vir Facebook)
Ilegalni migranti iz Bihača (vir Facebook)

Evropska unija kupuje mir. Mir je izginil, saj bo Turčija v kratkem spustile horde migrantov v osrčje Evrope.
Evropska unija kupuje še zadnji mir pred prihajajočo eskalacijo migrantske krize. Grozi ji Turčija, grozi ji Bosna, grozijo ji vsi, kjer so trenutno preobremenjeni s ilegalnimi migranti. Dokler ne bo Evropska unija začela drastično ilegalne prebežnike vračati nazaj v njihovo rojstno domovino, tako dolgo bodo težave ostale. Po zadnjih dejanjih pa ni upanja, da se bo težava hitro razrešila in bomo še naprej priča velikim težavam “nekultiviranih” migrantov.

Luka Perš

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...