fbpx

Evropska zveza novinarjev pokazala svoje prave barve: Rupel jih moti, ker je branil Janšo pred antipropagandističnim pamfletom Guardiana

Nekdanji zunanji minister in diplomat dr. Dimitrij Rupel. (Foto: STA)

Generalni sekretar Evropske zveze novinarjev EFJ Ricardo Gutierrez je zaskrbljen zaradi včerajšnje odločitve slovenske vlade, da nekdanjega slovenskega zunanjega ministra Dimitrija Rupla predlaga za predstavnika Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi OVSE za svobodo medijev. S tem je Gutierrez pokazal, kakšno je njegovo dojemanje svobode in od koga prejema informacije o svobodi iz Slovenije, če pa govori v imenu omenjene zveze novinarjev, je s tem pokazal tudi, v katero smer so nagnjeni.

Za in proti Dimitriju Ruplu je mogoče imeti argumente, toda ko kot Ricardo Gutierrez svojo zaskrbljenost izrazite s takšno utemeljitvijo, je jasno, da ste pristranski, politično motivirani in specifično politično povezani in ideološko inklinirani. Vse tisto, kar si večina pristranskih novinarjev zase misli, da niso.

Gutierrez je svoje sledilce pozval, naj si preberejo pismo, v katerem se je Rupel skupaj z nekdanjim ustavnim sodnikom Petrom Jambrekom maja kritično odzval na prispevek britanskega časnika Guardian o slovenskem premierju Janezu Janši. Naše bralce pozivamo, naj si tudi sami še enkrat preberejo omenjeno pismo in presodijo, zakaj naj bi to za Ruplovo kandidaturo bilo problematično, razen če…

Slovenska vlada je sicer nekdanjega slovenskega zunanjega ministra za kandidata za predstavnika OVS-a za svobodo medijev imenovala včeraj. Kot so sporočili iz zunanjega ministrstva, je Slovenija kandidaturo posredovala danes, ko se izteče tudi rok za vložitev kandidatur.

Aleš Ernecl