fbpx

Evropski socialisti za predsednika komisije predlagajo kar Timmermansa – birokrata, ki bi Evropo združil z Afriko!

Frans Timmermans (Foto: Facebook)

Levičarska Stranka evropskih socialistov (PES) za naslednjega predsednika Evropske komisije predlaga Fransa Timmermansa, ki je med drugim napovedal, da bo zatrl evropske konservativne vlade, združevanje Evrope z Afriko pa je označil kar kot “vprašanje usode”. Timmermans, ki je znan podpornik masovnih imigracij, je sicer trenutno prvi podpredsednik v Junckerjevi komisiji, pred tem pa je bil med drugim zunanji minister Nizozemske.

Nekdanji nizozemski zunanji minister Frans Timmermans je tako med drugim dejal, da Evropa “ne more ostati kraj miru in svobode”, če ne bo z masovnimi imigracijami vzpostavljena kulturna raznolikost na vseh delih kontinenta, tudi tistih najbolj odročnih. Na nedavnem kongresu PES v Lizboni je očitno svoje socialistične kolege prepričal z govorom, ki je bil prežet z izrazi in frazami, kot so “1940”, “nacistična Nemčija” in “nikoli več”. Dejal je, da bo imela Evropska komisija pod njegovim vodstvom ničelno toleranco do narodov, ki ne sprejemajo njihove globalistične progresivistične agende, vključno z odpiranjem mej nelegalnim migrantom, ki prihajajo iz držav tretjega sveta. Tudi kot prvi podpredsednik Junckerjeve komisije je po poročanju portala Breitbart največ energije porabil za prepričevanje konservativnih vlad pretežno iz Vzhodne Evrope, naj vendar odprejo svoje meje.

Če bo predsednik Evropske komisije, bo Evropo spremenil v Afriko!
Iz njegovega govora na kongresu poleg tega izhaja tudi, da bodo evropski odnosi z Afriko zanj prioriteta, če se mu bo uspelo zavihteti na vrh Evropske komisije. Delegatom je med drugim dejal, da naj si ne delajo utvar, da reševanje afriškega problema ni vprašanje usode, s čimer je po vsej verjetnosti izrazil namero, da bo z denarjem evropskih davkoplačevalcev reševal težave na kontinentu, polnem nasilja in revščine, sicer bomo prisiljeni sprejeti “stotine milijonov” prebivalcev Nigerije, ki bo zaradi demografske eksplozije po njegovem mnenju vodilna. Trdil je še, da “za socialiste obstaja le ena rasa”, in sicer “človeška rasa”, nato je zopet izbruhnil v kritiziranje “nacionalistov”, za katere je dejal, da potrebujejo sovražnike in morajo sovražiti druge države.

Frans Timmermans (Foto: Facebook)

Ostro nad Poljsko in Madžarsko
Timmermans se je zavezal tudi, da bo odstranil sicer priljubljene vlade Poljske in Madžarske. Po poročanju Breitbarta je glede Poljske dejal, da ne namerava “zapustiti Poljakov v njihovi borbi za demokracijo, svobodo in vladavino prava”. Pravi, da bo zmagal, in to ne s pomočjo globalističnih vlad, kakršne so v Nemčiji, Španiji ali v Franciji, pač pa zaradi Poljakov, ki si po njegovih besedah želijo biti Evropejci. Na njegove besede se je že odzval poljski poslanec Jacek Sasin, ki je dejal, da “namesto da bi se osredotočili na družbeno stratifikacijo, nizko gospodarsko rast, nelegalne migracije – probleme, ki jih ne znajo reševati –, si evropski birokrati rajši izmišljajo težave z vladavino prava na Poljskem”.

Viktor Orbán in Mateusz Morawiecki (Foto: Facebook)

Napovedal je tudi socialistično prevlado na Madžarskem, za katero je dejal, da se trenutno nahaja v težkih časih. Med drugim se je zgražal tudi nad kritiziranjem zlobnega židovskega milijarderja Georga Sorosa s strani madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána, ob tem pa navedel raziskavo, da se kar tretjina Judov v Evropi ne počuti več varnih. Pri tem je priročno pozabil omeniti, da se je zaznavanje antisemitizma na Madžarskem zmanjšalo v primerjavi s prejšnjo raziskavo, ki je bila izvedena pred šestimi leti.

J. Ž.