fbpx

Facebook blokiral anti-islamske strani nekdanjih muslimanov

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/two-emarati-business-people-talking-outside-the-office-gm470874010-62420680

Strah in nevarnost sta za zahodne države postali stalnica – Facebook se je tako odločno uprl islamskim mačistom, ki želijo podjarmiti države na zahodu in ob tem uničiti pravico svobodnega govora.

Nad odločitvijo so presenečeni celo “nekdanji” muslimani. Jasno je torej, da je kritizirati Islam “islamofobično” dejanje. Muslimani so se tako obregnili ob Facebook – češ, da naj bi cenzuriral nekatere od njihovih strani.

»Anonimna skupina nekdanjih muslimanov se je pritožila, da je Facebook neupravičeno odstranil ali celo ukinil nekatere anti-islamske vsebine. Strani so imele že več tisoč sledilcev; slednji pa naj bi se tako pritožili, da so vsebine sovražno nastrojene proti islamski religiji,« je poročal avstralski medij The Australian.

Posledice lahko zagotovo vplivajo na nekdanje muslimane, ki se zaradi strahu bojijo izpostavljati. Facebook je zaradi pritožb ukinil anti-islamske strani Severne Amerike, Velike Britanije, Norveške in Nove Zelandije, čeprav so se te kmalu spet pojavile, prav tako so bile odstranjene nekatere arabske ateistične strani, poroča Jihad Watch.

S. E.