fbpx

Feministke širijo odvraten trend dvigovanja kril in razkazovanja spolovil v javnosti – s tem želijo spomniti na izgubljen pomen ženskosti

Foto: posnetek zaslona

Feministke so v svoji odvratnosti presegle same sebe, vse bolj se namreč širi trend dvigovanja kril in razkazovanja njihovih genitalij v javnosti. Tako so med drugim že razburjale na Poljskem in v Italiji. Dejanje, ki je bilo v antični Grčiji znano kot anasirma, je podrobno opisano v knjigi The Story of V, ki predstavlja biblijo za feministke.

Feministke so v odvratnosti presegle same sebe, že pred časom so zagnale projekt Raising the Skirt, s katerim ženske pozivajo k dvigovanju kril in razkazovanju genitalij v javnosti. Med drugim na ta način proslavljajo raznovrstnost svojih vagin, na svoji spletni strani pa pojasnjujejo: “Dejanje dvigovanja kril je bilo preneseno v različne kulture in geografska območja. Dejanje je bilo znano kot anasirma in ana-suromai v antični Grčiji.” Ustanoviteljica gibanja Nicola Hunter se je pred tem ukvarjala z raziskovanjem historičnih povezav med vulvo in močjo, navaja Mad World News.

Z dvigovanjem kril feministke razburjale na Poljskem in v Italiji
Še pred ustanovitvijo gibanja so z dvigovanjem kril feministke na Poljskem pod vodstvom dr. Iwone Demko nasprotovale shodom v podporo življenja, istega leta pa so v Italiji feministke na ta način po poročanju The Guardian protestirale proti diskriminaciji in nasilju moških nad ženskami.

Kaj bi bilo, če bi tudi moški pričeli razkazovati penise v javnosti?!

Knjiga o vagini postala biblija za feministke
O vagini in anasirmi obširno piše avtorica Catherine Blackledge v svoji knjigi z naslovom The Story of V (Zgodba o “V”), katere poljsko izdajo je Demkova, ki je organizirala že 11 takšnih protestov, opisala kot biblijo. Demkova je Blackledgeovi povedala, da tako protestirajo, “da se prenehajo sramovati. Da se ponovno spomnijo izgubljenega pomena ženske in ženskosti. Da ponovno vzpostavijo vrednost, ki izhaja iz moči roditi. Da poudarijo našo pomembnost…”

Rok Krajnc