fbpx

Filipinski predsednik Duterte se je opravičil za svoje bogokletne izjave

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte na obisku pri nadškofu Romulu Valesu (vir: twitter)

Potem ko je pred časom sprožil zgražanje med svojimi državljani in vztrajal, da se zaradi bogokletja ne misli pokesati, se je filipinski predsednik vseeno opravičil za izrečeno.

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte se je opravičil Bogu potem, ko je v zadnjih tednih po poročanju RT sprožil zgražanje javnosti s svojimi opazkami na račun obstoja Vsemogočnega.

Duterte se je na srečanju s svojim pravnim svetovalcem Salvadorjem Panelom in ustanoviteljem evangeličanske Cerkve Jezus je Gospod Eddiejem Villanuevo v Manilli opravičil Bogu za svoje prejšnje neprimerne opazke – med drugim je obljubil, da bo odstopil s predsedniškega položaja, če mu kdo prinese fotografijo z Bogom. Kot je rekel, odgovarja samo Bogu in nikomur drugemu.

Kdor blati ime Boga, kliče prekletstvo nad ves narod
Med Villanuevo in Dutertejem je prišlo do poslabšanja odnosov potem, ko je verski voditelj napovedal, da če se Duterte ne pokesa, namerava mobilizirati svojo skupino desetih milijonov vernikov za skupinsko molitev. “Biblija je jasna: Kdor blati ime Boga, ne vabi prekletstva samo nase, temveč na ves narod, je povedal Villanueva.

Filiinski predsednik na sestanku s svojim pravnim svetovalcem Salvadorjem Panelom in ustanoviteljem evangeličanske Cerkve Jezus je Gospod Eddiejem Villanuevo. (Vir: Twitter)

Filipinski predsednik se je na začetku tedna srečal tudi z nadškofom Romulom Vallesom, da bi zgladil spor s katoliško Cerkvijo. Po sestanku je po poročanju Gulf News predsednikov tiskovni predstavnik Harry Roque povedal, da se bo Duterte “do nadaljnjega vzdržal komentarjev o Cerkvi”.

Duterte se je sprva upiral in vztrajal, da se ne misli nikomur opravičevati za izrečeno. Vseeno je na koncu sprevidel svojo napako in se pokesal za svoje bogokletne izjave. Opravičil se je Bogu. Ko je bil spor zglajen, sta se z Villanuevo strinjala, da je do izpada prišlo zaradi “nesporazuma”, je povedal Dutertejev pravni svetovalec Panelo.

Ivan Šokić