fbpx

[Foto] 21-letni migrant iz Sirije v Nemčiji z mačeto ubil nosečnico in poškodoval moškega in žensko

Foto: Twitter

Sirski migrant, ki je vihtel mačeto, je umoril nosečo žensko, poročajo iz Nemčije. Preden je bil ta aretiran, je poškodoval še žensko in moškega, po napadu pa ga je povozil celo mimoidoči voznik avtomobila znamke BMW. Do zločina iz strasti je prišlo v jugozahodnem delu Reutlingena, natančneje v bližini stojnice s kebabom na avtobusni postaji Listplatz Square.

Nemški mediji poročajo, da je motiv za napad v mestu, južno od od Stuttgarta, še vedno nejasen, vendar pa je znano, da sta napadalec in 45-letna poljska žrtev v preteklosti delala v isti okrepčevalnici.

Fotografije s prizorišča zločina kažejo prizore oboroženega migranta, ki leži na tleh v mlaki krvi. Videti je mogoče oborožene policiste, ki napadalca držijo priklenjenega na tleh. Obstajajo pa tudi posnetki mimoidočih, ki prikazujejo bradatega napadalca v trenutkih po divjanju z mačeto, ko je ta tekel po ulici, medtem pa so ljudje kričali: “O moj Bog”.

Povozil ga je avtomobil
Napadalec je po umoru nosečnice udaril po mimoidočem avtu znamke Citroën, v katerem je bila 51-letna ženska, poroča britanski Daily Mail. Ženska je utrpela ureznine po rokah, 41-moški pa je padel v šok. Migrant je nato še poškodoval obraz 23-letnemu moškemu, zatem pa je napadalca povozil mimoidoči avto znamke BMW in ga onesposobil do prihoda policije, ki ga je aretirala.

Foto: Twitter

Po navedbah nemških medijev je do umora prišlo zunaj stojnice s kebabom, kjer je pokojna nosečnica delala kot čistilka. Kljub temu, da so reševalci, takoj po prihodu na mesto divjanja z mačeto, pričeli z oživljanjem nosečnik, je ta umrla skupaj z otrokom, ki ga je nosila pod srcem. Eden izmed očividcev je za nemški Bild povedal, da je napadalec izgledal povsem brez glave, saj je z mačeto divjal celo za patruljnim avtomobilom.

Tiskovni predstavnik policije Bjoern Reusch je v izjavi za javnost povedal, da so priče videle, kako se je 21-letni migrant pred napadom kregal z žensko, ki naj bi delala na stojnici s kebabom. Dodali so, da napad naj ne bi kazal znakov terorističnega napada. Na podlagi razpoložljivih informacij je storilec ravnal sam, prebivalci Reutlingena in okolice pa najverjetneje niso v nevarnosti, je še dodal v izjavi. Šlo naj bi za starega znanca policije, saj je bil ta že vpleten v incidente, v katerih so bili poškodovani drugi ljudje. Glede moškega, ki bi rad pridobil azil, ni znano, kdaj natančno je prispel v Nemčiji.

Hana Murn