[Foto] Aretirali pripadnike klana srbskega mafijca Velje Nevolje, ki so svojim žrtvam rezali jezike in glave!

Foto: posnetek zaslona

V veliki akciji so policisti aretirali šest moških, ki so bili osumljeni sodelovanja v organizirani kriminalni združbi, pod vodstvom Veljka Velivuka (ki mu pravijo tudi Velja Nevolja) in Marka Miljkovića znanega po vzdevku “Mesar in zver”. Pred nekaj meseci so v javnost prišle grozljive podrobnosti njihovih zločinov, kako so se Velja Nevolja s pajdaši zverinsko izživljali nad svojimi žrtvami. Sedaj pa jih bo za to doletela tudi kazen.

21- letni Aleksa S., 40-letni Slobodan M., 24-letni Aleksa D. 19-letni Vojislav Đ., 21-letni Miloš S. L. in 21-letni Mijat S. so člani organizirane kriminalne združbe, ki so osumljeni ugrabitve in storitve večih kaznivih dejanj. Sodelovali so v grozljivih zločinih, med katerimi so se snemali, si med seboj pošiljali in smejali. Med drugim so jim rezali jezike in glave, s slednjimi pa igrali nogomet. Trupel so se znebili tako, da so jih uničevali v kislini.

Velja Nevolja je namreč tudi vodja Partizanove navijaške skupine Grobari, njegov klan pa je izjemno okruten in zverinski. Člane njegove združbe je v srbska žandarmerija in policisti v Beogradu na večih lokacijah aretirali. Enega v dvorani Rokometnega kluba Partizan ostale pa v svojih stanovanjih. Očitno aretacije niso pričakovali, saj so vsi skušali zbežati, eden celo skozi visok balkon. Osumljen so najmanj treh okrutnih umorov, mučenja in ugrabitve, preprodajanja mamil in načrtovanja usmrtitev. Obširna preiskava je v teku, sumijo pa da so njihovi zločini še veliko hujši.

Spomnimo, da je vodja klana Velja osebni prijatelj z nekdanjim predsednikom srbske nogometne reprezentance Slavišo Kokezo, ki pa je dober znanec Aleksandra Čeferina, skupaj s predsednikom hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem.

Sara Kovač