fbpx

[FOTO] Ekskluzivno s kraljeve poroke princa Harryja in Meghan Markle

Foto: Twitter

Po dolgotrajnih pripravah na kraljevo poroko na britanskem dvoru bosta danes princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle dahnila usodni DA! Poroko, ki se bo odvila na Windsorskem gradu, si bo znotraj obzidja ogledalo več kot 2.000 ljudi, več deset tisoč ljudi pa si bo mladoporočenca ogledalo med vožnjo s kočijo po Windsorju. V FPA Press Centru, kjer o poroki poroča 260 novinarjev s celega sveta, smo tudi mi in Demokracija, kot edini predstavniki iz Slovenije. 

Harryjeva izbranka, ameriška igralka Meghan Markle, ki je zaslovela z vlogo v seriji Suits, bo danes postala članica britanske kraljeve družine, ki velja za eno najbolj priljubljenih na svetu. Po predporočni drami, ki je nastala po srčni kapi nevestinega očeta Thomasa Markla, so se zadeve normalizirale, ko je postalo znano, da bo Marklovo do oltarja danes opoldne pospremil Harryjev oče princ Charles.

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: epa

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Kot zadnja bo prispela kraljica
Marklova je druga ameriška ločenka in prva nevesta z afroameriškimi koreninami, ki bo postala del britanske kraljeve družine, poroča STA. Prvi gostje so na prizorišče poroke prispeli že ob deveti uri po lokalnem času, zadnja pa bo v skladu s protokolom prispela kraljica Elizabeta II., ki jo bo spremljal mož princ Philip, katerega udeležba na poroki je sicer zaradi zdravstvenih težav dolgo visela v zraku.

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: Ian Bozic

Foto: epa

 

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Princ Harry in nevesta Meghan Markle bosta po poroki nosila naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa, so sporočili iz Buckinghamske palače. Par se bo poročil v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu, po predvidoma eno uro trajajočem obredu se bosta mladoporočenca s kočijo popeljala zunaj gradu. Varnostne sile so še napovedale dodatno okrepitev varnosti v mestu Windsor, da se zagotovi varnost kraljeve družine in več tisoč obiskovalcev, ki so si prišli ogledat poroko.

Več v nadaljevanju …

N. Ž.