fbpx

[FOTO] Neurje Jonas: Skoraj meter snega, močan veter in 18 smrtnih žrtev

Foto: epa

Snežno neurje Jonas je popolnoma ohromilo vzhodno obalo ZDA. V nekaterih delih je zapadlo več kot 90 centimetrov snega, snežilo pa je celo na Floridi. Zaradi posledic neurja je umrlo že 18 ljudi, od tega dva človeka zaradi podhladitve. 

Hud veter in obilno sneženje sta popolnoma ohromila vzhodno obalo ZDA. Neurje, ki so ga poimenovali Jonas, je tako popolnoma opravičilo vse napovedi. V nekaterih delih je zapadlo več kot 90 centimetrov snega, močan veter pa je onemogočal čiščenje cest. Zaradi neurja so morali odpovedati več kot 6300 letov.

Najhuje je v New Yorku, Bostonu in Washingtonu. Zaradi izredno slabih cestnih razmer je Andrew Cuomo, guverner New Yorka, ukazal zapreti ves cestni promet v mestu, razen za reševalna, gasilska in policijska vozila. Prav tako so bile zaprte vse proge podzemne želznice na območjih, kjer vlaki vozijo nad zemljo.

Iz ZDA pa poročajo tudi o več smrtnih žrtvah zaradi posledic neurja. Več ljudi je umrlo v prometnih nesrečah zaradi izjemno slabih pogojev na cestah, med kidanjem snega so umrli trije ljudje, v Ohiu je umrl najstnik, ki se je sankal za avtomobilom, nakar ga je povozil kamion, v Severni Karolini pa je moški, ki je z avtomobilom zdrsnil s ceste, ustrelil drugega moškega, ki mu je želel pomagati. Kot je dejal strelec, se je drugega moškega pač ustrašil.

Močan veter s hitrostjo do 80 kilometrov na uro je stanje še poslabšal, saj je s seboj raznašal velike količine snega. Oblasti so prebivalce pozvale, naj ostanejo doma na toplem.

Fotogalerija posledic neurja (foto: epa):

M. G., STA