[FOTO] “Nikoli te ne bomo pozabili”: V Sesvetu ganljivo zadnje slovo z vojaškimi častmi od mladega vojaka Briškega, ki je padel v napadu talibanov v Afganistanu

Pogreb Josipa Briškega (Foto: Index.hr)

Na pokopališču v Sesvetu pri Zagrebu je danes potekal pogreb mladega vojaka Josipa Briškega, ki je v sredo umrl v Afganistanu ter zapustil soprogo in sina, ki je pred kratkim praznoval svoj prvi rojstni dan. Briški je bil pokopan z vojaškimi častmi. Pogreba se je med drugim udeležil tudi hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević.

V Sesvetu pri Zagrebu je na tamkajšnjem pokopališču Markovo polje po poročanju spletnega portala Index.hr danes potekal pogreb 27-letnega pripadnika poveljstva specialnih sil Josipa Briškega, ki je v sredo po jutranjem samomorilskem napadu talibanov v glavnem afganistanskem mestu Kabulu umrl v tamkajšnji bolnišnici. Ob talibanskem napadu sta bila sicer ranjena še dva hrvaška vojaka, ki pa sta že izven življenjske nevarnosti in se bosta kmalu vrnila v domovino.

Briški, ki je zapustil soprogo ter enoletnega sina, je bil pokopan z vojaškimi častmi. Od njega so se na pokopališču v Sesvetu med drugim poslovili njegova družina, sodelavci in prijatelji, številni pripadniki hrvaške vojske, hrvaški podpredsednik vlade in minister za obrambo Damir Krstičević ter načelnik generalštaba oboroženih sil Republike Hrvaške Mirko Šundov. Obred je bil zaprt za javnost. Vodil ga je mons. Jure Bogdan.

Foto: MORH

Foto: Index.hr

Žalni nagovor polkovnika Mirka Bošnjaka
V imenu vseh pripadnikov hrvaške vojske se je od Briškega prišel posloviti tudi polkovnik Mirko Bošnjak, ki je ženi pokojnika izročil hrvaško zastavo. Ob tem je povedal: “Ponosno je nosil zeleno baretko, imel je srce in dušo vojaka ter pustil neizbrisen pečat v našem življenju. V čast mi je bilo imeti takšnega vojaka, vedno se bomo spominjali tvojega optimizma, volje in lahkotnosti, s katero si opravljal naloge.” Zaključil je: “Dragi Josip, bil si časten hrvaški vojak, nikoli ne boš pozabljen.”

Foto: Index.hr

Foto: Index.hr

Od Briškega se je poslovil celoten državni in vojaški vrh
Truplo Briškega je bilo na zagrebško letališče Pleso pripeljano že v petek. Dostavilo ga je ameriško transportno letalo C-17, poleg družine ubitega vojaka pa ga je po poročanju Jutarnjega lista na letališču pričakal celoten vojaški in državni vrh. Tam sta bila namreč med drugim hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović in predsednik vlade Andrej Plenković. Navzoči so bili tudi predstavniki držav članic Nato, in sicer Združenih držav Amerike, Francije, Nemčije, Češke in Albanije.

Hrvaški vojaki v Afganistanu ne sodelujejo v bojnih operacijah
Krstičević je že v sredo na novinarski konferenci pojasnil, da hrvaški vojaki v Afganistanu delujejo kot mentorji in svetovalci in kot taki ne sodelujejo v bojnih operacijah. V sklopu hrvaškega kontingenta je v Afganistan odšlo še 41 pripadnikov partnerskih držav, in sicer 31 Črnogorcev, 6 Makedoncev, 2 Albanca in 2 pripadnika oboroženih sil Bosne in Hercegovine. Afganistanski mediji so poročali, da so za napad že prevzeli odgovornost talibani. V medije je med drugim pricurljala tudi fotografija tragičnega vozila, v katerem je bil Briški ubit.

Vojaško vozilo, v katerem je Briški izgubil življenje (Foto: 24.sata)

Rajko Golob

 • Mirko

  Talibani ne marajo tujcev v svoji državi. Hrvatom se je odprla možnost, da ravnajo kot talibani, če ne marajo nelegalnih ali nelegitimnih tujcev v svoji državi.

  • tretjerazredni

   Katolibani proti talibanom.

 • Basileus

  Padel je za višji interes bogate elite.

 • Olga101

  Evropski vojaki umirajo v mirovnih misijah od roke islamskih teroristov, evropski politikanti, ki jih plačuje Soros, pa uvažajo teroriste brez dokumentov, za nagrado (!?) kar v Evropo in s tem še doma ogrožajo lastno prebivalstvo! Sramota!

  • to_mi_delaj

   sedi 5

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   Zakaj so ti Evropski vojaki v Afganistanu, zakaj mi davkoplačevalci plačujemo za vojne za Izrael, namesto da bi naši vojaki varovali naše nacionalne in Evropske meje ???
   Vse vlade neglede ali so leve ali desne so izdajalske ker svojo vojsko trošijo za tuje interese, nikakor nacionalnih.

   Zanima me argument kako korist imajo hrvaški ali katerikoli Evropski NATO narodi, da pošiljajo svoje vojake na BV ? kaj ima narod od tega ali država ?

   • ZatonMesecnikov

    #Zakaj so ti Evropski vojaki v Afganistanu,#

    ker je vaš Brežnjev začel projekt komunistične Revolucije v Afganistanu. Ko je propadel, je poslal leta 1980 vojsko čez mejo. od takrat naprej, je Afganistan greznica.

    krivi ste pa vi levičarji, mamicu vam spalim…

    • tretjerazredni

     Kako to misliš, mar Hrvaška pa ni bila komunistična?
     Hrvati so največji komunisti, sicer podn od komunistov, a vendarle komunisti. Samo zato še obstajajo, njihov Tito se je odločil, da jih ne bo uničil, če se bodo prekrstili v komuniste, sicer bi morali biti po 2.vojni kaznovani.

     • ZatonMesecnikov

      Hrvatje uspešno razkrinkavajo NOB in Komunizem. malo še traja zaradi Borčevskih penzij, ampak to je to.

      naravno gravitirajo na Zahod, medtem ko Slovenija naravno gravitira na Balkan.

    • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

     haha kdo mi ? kaki levičarji ? o čem ti blebletaš ? daj popij kozarec vode vidim da te je vročina zdelala, govoriš totalno nepovezano ne razsodno in mešaš hruške in jabolke.

     priporočam da si te dni manj na vročem soncu in vročini, ker pišeš nepovezane nesmiselne bedarije.

     kaj ima leto 1980 z 2001 ? Sovjeti so propadli davnega 1989 nehaj jokati za njimi, pozabi na nostalgijo. Raje gledaj kdo vodi medije in komu je interes za bližnji vzhod da je destabiliziran. Ampak ti priporočam da se s tem začneš ukvarjati v hladnih dneh, ko se ti bodo čustva ohladila in racionalni um vsaj malo izboljšal, upam

     • ZatonMesecnikov

      Vnesli so s komunistično Revolucijo nemir in kaos v deželo. Tako kot pri nas nekoč….

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Čakaj po tvoji logiki so vse ex komunistične države nestabilne ?
      Madžarska, Češka, Poljska in Slovaška so nestabilne ? a res tega pa nisem vedel.

      Dovolj tvojega nepovezanega nesmiselnega bluzenja, čas je da izklopiš čustva in začneš uporabljati razum, če ti je že morala tuja.
      Svojetov od Februarja leta 1989 tam več ni. Tudi te talibane v bistvu niti niso ustvarili Sovjeti ampak Amerika ki je rabila nekoga da se bori proti Sovjetom.
      Ampak kot sem rekel od leta 1989 jih tam ni so bile pač vlade – tako kot po vsem svetu nekater bolj koruptivne nekatere manj, islamska država kot islamska država.

      Vprašanje je tukaj drugje, zakaj takoj po zrušitvi dvojčkov v NY, je Bush brez preiskave vedel da je to bil Osama bin Laden (nikoli ne bomo vedeli če je sploh resnično obstajal in kdo je to bil kdo mi je plačeval, še niti trupla nismo nikoli videli, tako da nevemo če so sploh ga sploh res ubili in če so pravega ubili – toliko od tem da poštenjaki ne skrivajo dokazov)
      Kako so lahko mainstream mediji povedali da so našli potne liste v ruševinah ? vse se stalilo in zgorelo iz kakega meteriala so ti afganistanski potni listi ? a Slovenski, Nemški, Hrvaški in ameriškega pa niso nobenega našli ? in v Parizu ko so po”slučaju” našli o ne moreš verjeti spet te Afganistanske potne liste, pa kaj je s temi teroristi ki promovirajo Afganistan, kar na vsakem koraku puščajo potne liste ?

      zgodba ista kot v primeru Notredama, preiskovalci še niso začeli z preiskavo vse politiki in novinarji povedo, da to ni šlo za namerni požig…kako pa to vedo brez da bi pregledali prostore ?

      Najbolj smešno je to karkoli bo ameriški predsednik rekel to bo ljudsto verjelo to je pač za ljudi kateri niso sposobni razmišljati s svojo glavo, raje z čustvi operirajo, ker je očitno lažje.

      Smo kao v Zahodnem Svetu vsi ste tako ponosni da imamo znanstvene metode dokazovanja, tu pa vas plačani laživci a.k.a politiki iz Zahodnih držav napizdijo kot male otroke pod 5 let starosti.
      Brez dokazov, politiki povedo nekaj, to so pri vas ovcah v glavah zakorenini kot resnica, avtoriteto se ne sme postaviti pod vprašanje in dvoimiti…pravi komunistični idoltriniranci ste nekateri tukaj gori.
      Imate se za Antikomuniste, a verjamete vsakemu kekcu ki uradna oseba iz ZDA ali Nemčije, kot da ne je nemogoče da bi kdo lagal ?
      kod da je laž samo možna v Sloveniji, Rusiji in Srbiji in državah tretjega Sveta…ostali so pa 100% pošteni in iskreni kljube temu da a svojimi konkretnimi dokazi vedno delujejo neiskreno sploh ko je treba dati dokaze na mizo, zatajijo na celi črti…samo saj veš tudi v Titovi Jugoslaviji se ni smelo dvomiti v Tita in njegovo verzijo resnice.

      Razlika med takšnimi kot si ti in takšnimi kot jaz da ste vi NAUČENI “antikomunisti”, ki niti ne razumete kdo je vse skozi stal za komunisti in za vsemi ideolgijami marksizma…vi ste antikomunisti ker sta ata in mama tako rekla…drugi pa točno vemo da to svinjarijo so podtaknili isti ljudje ki so tako kot v Hladni vojni tudi zdaj furajo obe strani. Tako lahko vsak vidi da LGBTQ+P in vsiljene migracije, kaj to pomeni za Evropo vidiš sam, tebe seveda zanima motiv. Seveda motiv je jasen močna enotna Evropa nikoli ni bila interes elite, lažje jo imeti za poligon za vojne in hkrati pa se ve da bo prihodnost Izrael Evropa in ZDA sta pač svoje odslužila, tukaj se samo pripravlja samo teren da se bo preoblikovala v tehnokratske velike države kjer bo država imela veliko nadzora…kako bodo ljudje prepričali da bodo te super velike vlade vladale, bodo poskrbeli nemiri v Evropi in Severni Ameriki preko migracij in marksističnih ideolgij.
      Evropska sociala se bo sesula, nemirov in poboje je že zdaj toliko v velikih Zahodnoevropskih mestih, medtem ko teorija spola, pedofilija in podobne zadeve bodo še prilile olje na ogenj…naprej si pa sam lahko misliš kaj se bo s takšno družbo zgodilo.

      glavno pravilo vladanje globalne elite je:

      problem-reaction-solution

      ustvari problem, delaj tako dolgo da dobiš željeno reakcijo in pol ponudi “rešitev” katero ti množica ljudi ne bi sprejela, ampak sedaj pa bo.

    • cosmosjasnovidec

     Tokrat pa tudi jaz ne razumem kaj si konkretno hotel povedati.
     Res je,da so rusi hoteli vsiljevati musličem komunistični režim oziroma nekatere arabske dele zavzeti vendar ni nikjer popolnoma garantirano zapisano,da bi bivša Yuga pri tem sodelovala oziroma sploh ni razen pri prodaji arabskim musličem ogromno število orožja.
     Tako je naredila tudi sedaj pred časom “kurćanova” komunajzerska kriminalna združba,ko je muslimanskim đihadistom v Sirijo prodala ogromno število orožja katero bi naj bilo predvsem namenjeno za odpis in uničenje na Češko.
     Tale odpis je seveda bil blamaža orožje so pa vojaški tovorni avioni cel teden dni dan in noč dostavljali đihadistični teroristični morilski golazni v Sirijo tako,da je SLO vojska ostala brez orožja ter municije.
     Tako je tale kriminalna komunajzerska “kurčanova” združba tudi prala denar preko NLB banke nazadnje jo pa še pokradla ter uničila.
     Pri vsem tem je seveda kot je tudi dokazano sodeloval sam izdajalec Slovenije tovariš “pahor” kateri tudi kljub vsemu vedno na novo zasede mesto predsednika.
     In misliš,da ga voli toliko volilcev???Haha kje pa.
     Če volitve že v naprej ne bi bile zaključene po zaslugi komunajzarske golazni v sodelovanju z levuharsko tovariš “pahor” že zdavnaj ne bi bil več niti v parlamentu kaj šele predsednik Slovenije.
     Ampak vsa ta lopovska drhal mora na določenih položajih imeti ter obdržati svoje sodelavce saj bi v nasprotnem,če jih kdo zamenja vse skupaj o njihovem početju prišlo na beli dan in bi bili javno vsi skupaj razkrinkani kar so tudi že sedaj ampak se proti njim ne ukrepa.
     Logično,če so na vseh položajih njihovi podkupljeni izmečki tako,da se nobena sporna,niti kriminalna zadeva glede njih ne obravnava in tudi,če se poglej samo mazanje oči folku z zadevami copatarskega čefutarskega kriminalca tovariša “jankovića” šerifa Ljubljane kateremu sledijo vse šiptarske,oziroma čefutarske ter levaške ovce.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • ZatonMesecnikov

      #Res je,da so rusi hoteli vsiljevati musličem komunistični režim oziroma
      nekatere arabske dele zavzeti vendar ni nikjer popolnoma garantirano
      zapisano,da bi bivša Yuga pri tem sodelovala oziroma sploh ni razen pri
      prodaji arabskim musličem ogromno število orožja.#

      neuvrščeni so naravni zaveznik Varšavske Zveze (Fidel castro, havana 1978).

      kar pomisli, neuvrščeni so vedno navijali za sovjetsko politiko. Sovražniki sovjetov so bili sovražmiki neuvrščenih in obratno (Arabci, Izrael, Angola, Vietnam, Koreja, Mozambik, Etiopija, Rodezija).

    • M. Ritchie

     In ker je aka Mr. Poppy (senior Bush) sel nato braniti poppy fields in svoj biznis, ker so se njegovi varovanci, Talibani, obrnili proti njemu. Koncno je sel tja kamor si zasluzi, ne pa tile ubogi mladi fantje, ki jih koristijo za svoje umazane cilje.

     • ZatonMesecnikov

      Daj kaj več povej o tej Agendi. Mamesto da bi Bush ploskal, ker so mu razrušili Twinse. Oziroma fejk razrušili. Tisto se je Cia zaletavala v Twinse.

      Možeš bit još glupiji Rićiću?

     • M. Ritchie

      Malo se izobrazi, morda preberi kaksno kolumno profesorja Stephen Cohena, The life and Crimes of G. Herbert Walker Bush…a si po njegovem pogrebu se kje zasledil Busha juniorja? Ce se ni sel v vecna lovisca, pa se bo.

     • ZatonMesecnikov

      Zakaj najdete vedno nekega hipijevskega zmešanca, ki seka vedno po Ameriki.

      Daj kaj iz ruskega govornega področja, pa nemškega. Vas jezik fuka? Vi pobirate tele neumnosti iz ameriških agend, novinarčki pa svoje novičke iz angleškega rumenega tiska. Dajte še kaj iz drugih jezikovnih področij, ne boš tukaj šopal, da ima samo amerika največje probleme tega sveta…

      Pa Amerika najbolj gnile predsednike. Daj kaj o Mugabeju? Pa Nigerijskih predsednikih. Pa Putinu. Pa Macronu.

   • cosmosjasnovidec

    Narod in država nič imajo pa tisti kateri jih pošiljajo saj na njihov račun z krajami sami sebi polnijo žepe stroške pa prikažejo oziroma pripišejo vojaškim.
    Razen tega ravno državljani plačujejo vse tole z raznimi dvigi davkov,večanja cen itd. ne pa,da bi oni imeli kako korist.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   Že res.
   Vendar,če si vojak ti je smrt vedno v pričakovanju in moraš računati na to,da ti je stalen spremljevalec,ker je to pač takšen poklic in za njega je prostovoljna odločitev vsakega posameznika.
   Sicer pa kdo je kriv tem kateri lezejo nekam v Arabske dežele kjer jim ni mesto in se nimajo kaj vtikati v zadeve musličev.Nobenemu ni nujno iti in lahko tako stvar zavrne,če se ne strinja.
   Vsak pameten ne bo lezel tja in bo raje branil svojo domovino kar mu je tudi dolžnost ne pa laziti nekje drugod v njo pa spuščati teroristično muslimansko morilsko golazen katera ilegalno prečka meje.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Common Sense

  Kaj počnejo CRO in SLO vojaki v Afganistanu?

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   enako sem tudi jaz vprašal, kaj počnejo tam ? in zakaj ?

  • samsara

   Služijo obskurni globalni odločevalski eliti, o kateri se ne piše, govori, poroča…
   Oni delajo vojne, profitirajo, terorizirajo ljudi, uničujejo države, ekonomije, povzročajo epidemije…
   Kronski psihopati.

  • ZatonMesecnikov

   Zavezništvo.

   zavezništvo ni samo takrat, ko ga potrebuješ. je v dobrem in slabem.

   kako ljudje imenujejo takšnega, ki te pokliče samo ko kaj rabi? Drugače te pa ne šmirgla? kakšne je ljudski izraz za takšno vrsto osebe?

   Slovencelj…

   • tretjerazredni

    Slovenci imamo dober izraz za hrvaške plačance, ki jim pravimo ustaši.

    • ZatonMesecnikov

     To ste prinesli sem đođoši s PVC vrečkami v rokah nekoč in slovencem vsilili srbske dedne sovražnike. maddžare, avstrijce, Švabe, Ustaše, Šiptarje, Bolgare, Turke…

     vaša obkroženost s sovražniki je impozantna. Pravzaprav imate le enga prijatelja. Oziroma mislite da ga imate. Slovenci v letih 41-45 niso imeli noibenega problema z Ustaši. bili so zavezniki v boju slovenskih Antikomunistov proti Komunizmu…

   • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

    kakšno zavezništvo ? kakšno korist ima Ameriški narod od bombadiranje bližnjega vzhoda ? če znaš kako logično povedat zakaj je pomembno da je tam anarhija in destabilizacija ? zakaj se je pomembno da se tisti prostor izprazni.
    Če hočem nafto ne rabim območja spraznit, raje lokalne ljudi prisilim da mi poceni delajo na naftnih vrtinah – še bolj pocenim bencin in še bolj maksimiziram profit.
    Ampak kot vidiš se masovno izpraznjuje to okolje, zakaj ? naj živijo ljudje na tistem pesku če so že tisočletja tam živijo. Ampak mogoče bo treba prvo razmislit komu vsi predsedniki ZDA služijo. In zakaj neka država na območju Levanta ima preko miljard Dolarjev, Funtov, Evrov donacij najboljše laboratorije in razvojni odelek. čigav je ta denar ? tuj denar je lahko deliti. Ker ljudem preko davkov je lahko pobirat denar.

    Mene zanima kaka bi bila tvoja reakcija če bi naša vlada nam pobirala denar in ga preko donacij dajala recimo v Srbijo ?
    No takšna bi bila reakcije amerike ko bodo izvedeli oz ko si bodo upali upreti vsiljenim manipulacijam.

    • ZatonMesecnikov

     Za takšne kot ti, imam eno samo vprašanje.

     Zakaj je Amerika in Zahod razsfukala Tunizijo, kjer se je Arabska pomlad začela in širila. Kje je bil interes rasfukati zvestega zaveznika zahoda Ben Alija in priljubljeno turistično destinacijo Tunizijo in vnesti kaos in anarhijo.

     Ajde, kaj pravi Agenda glede Tunizije? odpri mi oči.

     Na koncu bova prišla d tega, da sta Amerika in CIA rasfukali Francijo in vnesla anarhijo in kaos leta 1789 v Pariz.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Preprosto Tunizija bi bila dobra odskočna deska za migrante v Evropo, vse države ki so v kaosu omogočajo prehod illegalcev proti Severu oz proti Evropi. Ko sta Tunizija in Libija bile stabilni državi si nihče ne upal illegalno prečkati meje, zdaj Non Government organisations lepo imajo možnost masovno švercat ljudi skozi ta ozemlja, prej je Rekel Gadafi stop, kako korist imam jaz da mi prečkate ozemlje mase in mase ljudi.
      Tudi Rostchildovi plačanci…tudi koristilo je logistično za napad na Libijo, lahko pa je bila Tunizija tudi stranski efekt tega kaj so ti psihopati omogočili s financiranjem lokalnih ekstremističnih skupin v Libiji, meni ne čudi če se je to preneslo čez mejo v Tunizijo. Smo videli zakaj so Turki imeli vojsko na mejah z Irakom in Sirijo ker so se bali da bodo kurdske vojaške skupine iz Iraka in Sirije razširile v Turičijo.

      Posebaj agende za Tunizijo ni, saj vse laufa po planu, noedvisnih držav več itak ni v Severni Afriki in Ne na BV….napada na Iran je vprašanje časa. Sam si povedal da Tunizija ima Ben Alija in podobne, kar pomeni da nasprotnikov oz neposlušne opozicije do Globalistov tam ni.

      Vrniva se raje na to kar je Ameriši general Wesley Clark za javnost povedal v letu 2007 katere države so to
      https://www.youtube.com/watch?v=-MqVY1-ncBI

      kot vidiš so čisto vse omenjen države v video že destabilizirane in zrušene s pomočjo Ameriške administracije, z izjemo Irana. Če spramljaš medije pol vidiš da smo ravno na tej točki kdaj bodo ZDA napadle Iran. Torej vse kar je povedano v Videu je res, Tunizija ni nikjer omenjena, zgolj stranski produkt kateri ni bil paniran, ampak glavni akterji v video so pa bili res izpolnjeni.

      Francoska revolucija je tema za kdaj drugič je tudi kompleksna.

     • ZatonMesecnikov

      pa saj iz Tunizije ne hodijo. niti prej niso niti sedaj ne hodijo.

      teorije o načrtnem uvažanju migrantov v Europo, so samo bedaste teorije. Europa je le “mehka” in so začutili svojo priložnost. Načrta pa ni.

      Gre za enak proces, ki je nafilal slume indijskih pa brazilskih velemest. Le da sedaj to poteka na globalni ravni z odprtostjo meja. In strahom pred branjenjem meja s strelnim orožjem.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      kako da ne, ta migracijski kaos jim koristi, med tem časom so se podpisale nove dokumentne na medarodnem nivoju, marakeška deklaracija, zdaj bomo Imeli v Evropi nadnacionalne inštitute, ustanovili bodo Evropski FBI, vpeljali so cenzuro v Evropi (kaj nisi opzil koliko cenzure je vsepovsod…meni so blokirali dostope do določenih Youtube video ter ostalih vseebin), vpeljali so veliko regulacij in nadzora pod taktirko preprečevanje rasizma/sovražnega govora,…očitno si spal v tem času, ker si ogromno zamudil…seveda Svet zate gre dalje, ampak vedno večje regulacije, večja birokracija, s tem marakeškim sporazumom se bo zgodilo da bo države članice čez čas to ratificirale v zakonodajo mogoče celo v ustavo nacionalnih držav, v Sloveniji bo zelo lahko, ker so nam že ukinili moč referenduma odločanja ljudstva, da se zdaj vsak referendum šteje samo še kot posvetovale, levi in desni združno to podprli, torej tudi kar piše v marakeški deklaraciji bo pisalo počasi v državnih zakonih, ker tudi pri človekovih pravica je bilo enako, prvo je bil samo sporazum, zdaj pa imajo vse države na Zahodu to vpeljano v ustave in zakone.

     • ZatonMesecnikov

      Vprašal sem, če hodijo iz Tunizije?

      ne rabim lekcije, samo da ali ne. In zakaj se je arabska pomlad začela v Tuniziji.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      je Tunizija pomembna za njih ? v Videu je lepo povedano Libija, Somalija, Libanon, Sirija, Irak in Iran.

      Tvoja Tunizija je stabilna zdaj, zakaj ker si sam povedal da so tam zavezniki in tudi na tem seznamu je ni.
      https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

      To samo dokazuje da si ignorant ker zdaj to Tunizijo klačiš, ko pa veš da je dovolj da je Libija še naprej destabilizirana da o državah Levanta/Mezopotamije ne govoriva, tam je totalni kaos in Afganistan tudi,…globalisti za mašinerijo ZDA + NATO zaveznikov že vedo zakaj, Generali so samo da izpeljejo strategijo za zmago v bitkah in nenazadanje v vojni, medtem ko vplivni ljudje za kolisami odločajo zakaj ravno te države oz sploh zakaj kogarkoli napasti…to pa je problem ko imaš ljudi s svojo agendo za prihodnost Bližnjega vzhoda in tam štejejo samo države katere so njihovi zavezniki Saudska familija, Jordanski kralj, ter podobni kalibri.

     • ZatonMesecnikov

      #Libija, Somalija, Libanon, Sirija, Irak in Iran.#

      Oklepaš se svoje Agende. naštel si države, ki so kao pomembne za njih in spadajo v države bivše sovjetske interesne sfere. In sedanje ruske. ter v krog neuvrščenih.

      Nepomemben je podatek, da je Tunizija bila prej tudi stabilna, Arabska pomlad se je pa iz nje razširila v Egipt (ki ga tudi izpustiš kot nepomembnega) pa v Libijo, deloma Alžirijo pa Sirijo. In Arabska pomlad je enoten proces. En in sam. Vzroki zanj so rapidna rast prebivalstva teh držav, (v 50 letih se je podeseterilo) ter ozka klika vladajočih bogatunov. Kjer so kar dedovali naziv predsednika države. Na eni strani brezperspektivnost in brezposelnost, na drugi bajno bogastvo.

      Predstavljaj si situacijo, da ima Slovenija 10 milijonov ljudi, od tega jih je 6 milijonov mlajših od 30 let. (toliko bi jih namreč bilo, če bi imeli od leta 1950 arabske stopnje natalitete). Vladal bi pa Serpentinšek II, sin Serpentinška I z ozko kliko razširjene žlahte ter mogočnežev iz Kamniškega okraja. Še za 2 milijona ni dovolj dela, kaj šele za 10 milijonov.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Dovolj je Libija za pretok migrantov v Evropo in ker je sosednja država od Egipta. Zakaj je pomembno da je sosednja država Egipta…ti pa lahko dajo misliti te karte projekta velikega Izraela:
      http://www.ahavat-israel.com/eretz/future

 • tramal

  Moje sožalje hrvaški družini.

 • samsara

  “Nikoli te ne bomo pozabili”

  Vznesenost, velike besede… Vse to pa je kratkega veka.
  Medtem bodo počeli isto kot doslej. Do naslednje ali naslednjih žrtev. In spet isto…
  Lahko bi se tudi zamislili, a to je težko…

  • tretjerazredni

   Afganistanci tudi ne bodo nikoli pozabili hrvatov, ki so se jih mnogi zapomnili že zaradi ustašev, ta narod že dolgo sam sebi koplje grob.

 • tretjerazredni

  Mladi očka je napumpal otroka in se odpravil služiti krvav denar. Hrvati imajo res hude probleme z identiteto, sami hočejo terorizirat in pobijat ljudi, ko so podledice, so pa najbolj ubogi in nedolžni.
  To so plačanci, hrvati so napadli in okupirali Afganistan, skupaj s koalicijo dobre volje, ne obratno. Dobili so kar so iskali, take se pokoplje z vojsškimi častmi, družini se izplača odškodninsko zavarovanje, da otroci ne bodo odraščali kot cigani, in to je to, zgodba zalljučena.

  • centurion

   Tebi je tudi pes pofukal mater.
   In fukal jo je tok dolgo, da jo je obrejal.
   Povrgla je levičarja, TEBE, TRETJERAZREDNI.
   Kakšno pizdo ima tvoja od psov razčefukana kkurba mati?
   lep pozdrav.

   • tretjerazredni

    No, točno to sem hotel povedati, hrvaška naveza, obnašate se kot žival.
    Ne razumeš niti golih osnov dialektike, jaz lahko poskušam opisovati očitno, saj sem slovenec, meni Hrvaška ne pomeni nič, tebi se pa takoj sproži program v glavi, čeprav nisi bil ogovorjen ali drugače sprovociran.
    Lahko bi ti vrnil kakšno o tvoji mami, morda sestri, ampak jaz nisem bosanc in dobro vem, da si navadna pička, ki si ne zasluži niti oznako neprimeren komentar. Pokojni je bil verjetno isti, take nesreča sama najde.

    • centurion

     Pa še debilna je bla, no.
     Pizda ti nepietetna komunajzrska.
     In še pozdrav komunistični,
     prosto po svetlanovićććki-
     jebotipasmater.

 • tretjerazredni

  Hrvaška naveza pri nas globoko žaluje, vidim.
  Hrvati so nas napadli med NOB in med odamosvojitvijo, okupirali so vse kraje ob meji in zaprli Piransko uvalo, prisvojili so si našo nuklearko, k nam pa so poslali par sto tisoč ideološko lobotomiziranih hrvaških migrantov, da bi nas asimilirali. Edino hrvaška naveza še nabija o prijateljstvu s takimi sosedi.

  Lahko bi se z Nato zmenili, da bodo stražili kakšna bolj mirna območja, če že, kot to delajo slovenski plačanci, ki jim komandirajo pametni italijani, potem bi bilo bistveno manj možnosti za take incidente. Ampak ne, oni bi radi prelivali kri za tuje gospodarje in se kalili na bojni črti, tudi prav, ampak to so pa zdaj podledice. Ne bo zastonj, američani imajo pa radi take bedake, jim bodo šenkali še kakšno opremo, ki se jim je ne splača voziti čez lužo nazaj, bo manj američanov mrtvih. Njim se splača, od kolonije imajo koristi, hrvati dobijo samo krvav denar in otroke nazaj v črni plastični vrečki.

 • Jovo Jamnica

  centurion tretjerazredni 22 minutes ago

  Tebi je tudi pes pofukal mater.
  In fukal jo je tok dolgo, da jo je obrejal.
  Povrgla je levičarja, TEBE, TRETJERAZREDNI.
  Kakšno pizdo ima tvoja od psov razčefukana kkurba mati?
  lep pozdrav.

 • Valter BraniSlav

  RIP preljubi Josip
  Naj ti bo lahka hrvaska zemlja

 • Miki Miška

  naše meje bi morali varovat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!