[FOTO] Revija Sports Illustrated podlegla islamističnim pritiskom

Vir: instagram

Revija Sports Illustrated je očitno še ena v nizu revij, ki so podlegle islamističnim pritiskom. Na svojo naslovnico izdaje posebne revije o kopalkah so namreč uvrstili muslimanko, oblečeno v burkini. Ob tem ironično dodajajo, da je lahko tudi ženska, zavita od nog do glave, ki se namaka v vodi, seksi. Kakor da nočejo videti, da sta burka in z njo povezana kopalna različica eden od simbolov zatiranja žensk in ženskih pravic v muslimanskem svetu, nikakor pa ne svobodna izbira.

Sports Illustrated je na svojo naslovnico uvrstil Somalijko Halimo Aden, ki so jo oblekli v tradicionalno muslimansko oblačilo za v vodo, imenovano burkini. Ob tem naj bi Halima kakor sporočala drugim ženskam, da “lahko stojimo skupaj in praznujemo”. No, dejstvo je, da imajo ženske pod burko, hidžabom in preostalimi vidnimi simboli zatiranja žensk bolj malo za praznovati, saj omenjena oblačila niso stvar svobodne izbire, ampak prisile.

Vir: Twitter

V preteklosti sta naslovnico omenjene revije že krasili teniška zvezdnica Maria Sharapova in ameriška smučarka Lindsey Vonn, na njej se je pojavila tudi že pevka Beyonce, tokrat pa so se odločili za somalijsko-ameriško manekenko Halimo Aden. Ta je muslimanka, ki je bila rojena v Keniji v taboru za begunce, nato pa se je, ko je bila stara 7 let, preselila v ZDA, piše spletni portal DW.

Vir: Instagram

Leta 2016 je postala prva ženska, ki je nosila hidžab na izboru Miss Minnesota ZDA. Poleg tega se je že pojavila v britanski reviji Vouge ter se sprehodila po modni pisti med tednom mode v New Yorku.

M. S.

 • Oregon

  jaoooooo, se tega nam je treba. Puste to tam kamor sodi, v srednji vek.

  • Steiermark

   Tudi v srednjem veku , ženske niso bile tako opravljene, razen mohamedove sledilke….

   • Oregon

    miselnost, razgledanost, navade,kultura… ne oprava :-)

    • Steiermark

     Oprava je, če dovoliš, tudi in predvsem posledica miselnosti, kulture, razgledanosti, ki pa je v srednjem veku ni bilo v takšni obliki ….

     • Oregon

      Dovolim.:-) Drži.

 • Nata

  Pa ste res požrtni !! Samo denar vodi vaše poslovanje ?? Naj se ženske z uhani vred kopajo tam, kjer so doma !!
  Ste kaj pomislili , ali so materiali, iz katerih so te ” kopalne obleke ” , narejeni po halal postopku ??

  • xtc

   Iz svinjskih ščetin baje.

   • ROMAN Naprudnik

    Pol jo pa sigurn rajca.

    • KAPIBARA

     So ščetine na vun obrnjene..

 • xtc

  Tako revijo je najbollje bralno in naročniško na IGNORE.
  Seveda ima vsak pravico izražati kar želi.
  Seveda leičarji,anarholiberali ipd drhal zelo težko razume,kaj je svobodna država,v svobodni državi je nakdo lahko zaradi mene nacist,islamofob,komunist,socialist,rasist,tudi kristjanofob , in tudi vse to lahko javno izraža ammpak le dotlej,ko začne pozivati k nasilju ali poškodovanju imovine ipd.
  To ,da nekdo ne mara Juda,Muslimasna,Homoseksualca,Negroida,komunista,kristjana,socialista ali karkoli že je njegova stvar in tudi ta stališča lahko izrazi a vse dotlej dokler ne gre za pozive k nasilju ali poškodovanju česa.
  Prav tumasto je ,da država preganja nekega zasebnika,ker noče zaposliti negroida ,ali muslimana ali kakega drugega človeka iz mejnih skupin.
  Firma ,ki je v zasebni lasti,pač zaposluje po svojem ključu,država nima kaj vsiljevati lastniku,kvot id jajc -vsak lastnik bo zagotovo zaposlil človeka ne glede na vse,če izpolnjuje kriterije,prinaša dodano vrednost in izpolnjuje standarde in vedenjske vzorce v firmi-če tega ni zmožen pač razni izmi in fobije nimajo nič s tem.

  • Nata

   Dobro napisano. Vendar ima vse svojo mejo. Da smo včasih tako zelo našpičeni, je pač posledica . . .

 • ROMAN Naprudnik

  Vsem se že meša.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!