fbpx

[FOTO] Revija Sports Illustrated podlegla islamističnim pritiskom

Vir: instagram

Revija Sports Illustrated je očitno še ena v nizu revij, ki so podlegle islamističnim pritiskom. Na svojo naslovnico izdaje posebne revije o kopalkah so namreč uvrstili muslimanko, oblečeno v burkini. Ob tem ironično dodajajo, da je lahko tudi ženska, zavita od nog do glave, ki se namaka v vodi, seksi. Kakor da nočejo videti, da sta burka in z njo povezana kopalna različica eden od simbolov zatiranja žensk in ženskih pravic v muslimanskem svetu, nikakor pa ne svobodna izbira.

Sports Illustrated je na svojo naslovnico uvrstil Somalijko Halimo Aden, ki so jo oblekli v tradicionalno muslimansko oblačilo za v vodo, imenovano burkini. Ob tem naj bi Halima kakor sporočala drugim ženskam, da “lahko stojimo skupaj in praznujemo”. No, dejstvo je, da imajo ženske pod burko, hidžabom in preostalimi vidnimi simboli zatiranja žensk bolj malo za praznovati, saj omenjena oblačila niso stvar svobodne izbire, ampak prisile.

Vir: Twitter

V preteklosti sta naslovnico omenjene revije že krasili teniška zvezdnica Maria Sharapova in ameriška smučarka Lindsey Vonn, na njej se je pojavila tudi že pevka Beyonce, tokrat pa so se odločili za somalijsko-ameriško manekenko Halimo Aden. Ta je muslimanka, ki je bila rojena v Keniji v taboru za begunce, nato pa se je, ko je bila stara 7 let, preselila v ZDA, piše spletni portal DW.

Vir: Instagram

Leta 2016 je postala prva ženska, ki je nosila hidžab na izboru Miss Minnesota ZDA. Poleg tega se je že pojavila v britanski reviji Vouge ter se sprehodila po modni pisti med tednom mode v New Yorku.

M. S.