fbpx

[Foto] Sredi mesta razneslo avtomobil bombo. Vsaj 28 mrtvih, 61 poškodovanih

Foto:epa

V središču turškega glavnega mesta Ankara je razneslo avtomobil bombo. Umrlo je vsaj 28 ljudi, okoli 60 je ranjenih. Tarča napada naj bi bil konvoj vojaških vozil. Pravosodni minister je dogodek označil za teroristični napad. 

V Ankari je, ko je razneslo avtomobil bombo, odjeknila močna eksplozija. Umrlo je 18 ljudi, še 45 je ranjenih. Turška vojska je potrdila navedbe guvernerja, da je bil tarča eksplozije konvoj vojaških vozil. Po eksploziji je ogenj zajel tudi bližnji avtobus.

Turški pravosodni minister Bekir Bozdag je eksplozijo že označil za teroristični napad. Odjeknila je nedaleč od generalštaba turške vojske in parlamenta. Po poročanju tujih medijev se je napad zgodil blizu stanovanjskega bloka za visoke vojaške častnike.

“To ni napad na našo vojsko, temveč na naš narod,” je dejal namestnik turškega premierja Numan Kurtulmus.

Uradno še ni znano, kdo je izvedel napad, so pa turške oblasti krivdo pripisale skrajni Islamski državi. Turški premier Ahmet Davutoglu je po napadih odpovedal srečanje v Bruslju, turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je sklical nujno varnostno srečanje in odpovedal obisk v Azerbajdžanu. Med žrtvami in poškodovanimi ni slovenskih državljanov.

M. G., STA