fbpx

[FOTO] Orjak napoveduje: Ustavil bom Islamsko državo

Foto: Instagram

Islamski državi preti resna grožnja. Iračan Sajad Gharibi je odločen, da se bo postavil po robu tej skrajni teroristični skupini, zato je prestopil v iransko vojsko, ki se bo borila proti džihadistom. Vendar pa Gharibi ni navaden borec – ob pogledu nanj se bodo marsikomu zatresla kolena, morda tudi islamskim skrajnežem. 

Iranski Hulk se bo v vojski, ki se bori proti Islamski državi, boril kot prostovoljec. 24-letni bodybilder ima na svojih družabnih omrežjih več kot 127.000 sledilcev, tem pa je pred kratkim sporočil, da odhaja v boj proti IS, ki je okupirala Sirijo.

Kot pravi Gharibi, gre večji del zaslug za njegovo velikost in težo pripisati genetiki. Zaradi svoje izredne velikosti je moral stalno zanikati govorice, da se pod imenom Buldožer bori za IS.

Bodybilder z mrkim pogledom je sicer zelo priljubljen na družabnih omrežjih, kjer objavlja fotografije, na katerih počne tisto, kar obožuje – dviguje uteži. Poleg hrane, ki jo rad uživa, z uporabniki deli tudi fotografije “zgoraj brez” in informacije iz vsakdanjega življenja, poroča Daily Mail.

Gharibi, ki se ga je prijel vzdevek Hulk, lahko dvigne več kot 180 kilogramov, kar znaša več kot njegova telesna masa. Udeležuje se številnih tekmovanj v bodybuildingu, tako doma kot po svetu. Ali bo velikemu orjaku uspelo ustaviti tudi džihadiste, pa se bo pokazalo v prihodnosti.

N. K.