Francija: Alžirski migrant je naključne ljudi napadal z izvijačem!

V Franciji je alžirski migrant napadal naključne mimoidoče z izvijačem. Za zdaj so zabeležili šest žrtev tovrstnih napadov, ki so rezultirale v štirih lažjih poškodbah. Kot navaja vir, je bil ilegalec že aretiran.

Napade naj bi alžirski migrant izvedel v petek, 4. junija, v kraju Nantes. Kot je navedeno, bi mu morali soditi še ta teden na kazenskem sodišču v Nantesu. Potem ko je bil napadalec izpuščen iz bolnišnice, ga je policija v soboto zaslišala v pridržanju. Znano je že, da gre za 27-letnega moškega, čigar napadi naj ne bi bili teroristične narave. Policiji je sicer že priznal svoje nasilno vedenje, njegovo podlo ravnanje pa je že potrdilo več prič. Svoja kriminalna dejanja je lažnivo opravičeval z občutkom ogroženosti, poroča Remix News.

Vendar pa se njegova pojasnila niso zdela prepričljiva. Prav tako policija ne verjame, da bi napade izvedla psihično neuravnovešena oseba, čeprav so preiskovalci najprej razmišljali v tej smeri. Alžirec potemtakem nosi odgovornost za svoja pritlehna dejanja. Prav zato tožilec tudi ni zaprosil za psihološko izvedensko mnenje (ekspertizo). Med zaslišanjem je migrant prav tako podrobno opisal svojo pot od matične države do Italije ter skozi različne evropske države, preden so mu v Parizu ukradli potni list, zatem pa se je odpravil v Nantes.

Najtežje ranjena žrtev njegovih napadov je utrpela rane prsnega koša. Šlo je tudi za edino osebo, ki je bila v petek hospitalizirana. Še ena oseba pa je imela zaradi napada z orodjem plitve ureznine. Še dve osebi pa sta se branili pred agresorjem in posledično skupili zgolj praske, ki pa niso zahtevale zdravniške oskrbe. Zadnji dve osebi, vključno z varnostnikom, ki je napadalca spravil na tla in s tem prispeval k njegovi aretaciji, je napadalec fizično ogrožal, ne pa tudi zabodel. Pred sodišče je bil postavljen v ponedeljek, sodili pa mu bodo za nasilje z orožjem.

Domen Mezeg