fbpx

Francoska policija zahteva uničenje posnetkov terorističnega napada v Nici

foto: STA

Francoska policija od oblasti v Nici zahteva, da uničijo posnetke napada s tovornjakom, ki so jih posnele varnostne kamere. Francoz tunizijskega rodu Mohamed Lahouaiej Bouhlel je minuli četrtek v Nici z 19-tonskim tovornjakom zapeljal v množico ljudi, ki se je zbrala ob praznovanju državnega praznika, pri čemer je umrlo 84 ljudi.

Protiteroristična policija v Parizu je oblasti v Nici pozvala, naj v celoti uničijo posnetke vseh kamer, ki so nameščene na Angleški promenadi, kjer se je zgodil napad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Želijo preperečiti širjenje “pretresljivih posnetkov”
Vir na tožilstvu v Parizu, ki vodi preiskavo napada, je pojasnil, da želi policija s tem preprečiti širjenje “izredno pretresljivih” posnetkov. “Ti posnetki so zapečaten dokaz, ki se ga lahko uporablja samo za namene preiskave,” je za AFP dodal vir.

Odvetnik mestnih oblasti v Nici, ki jo vodi opozicijska Republikanska stranka, je dejal, da je zahteva policije problematična, ker predvideva nedovoljeno poseganje v dokaze. Kot je dodal, bi se posnetki sicer avtomatično izbrisali po desetih dneh.

Sofija Pika Simič