fbpx

Francoske oblasti nad radikalni islam: Začelo se je zapiranje mošej

Velika mošeja v Parizu (foto: EPA)

Francoski notranji minister Cristophe Castaner je objavil, da je francoska vlada v letu 2019 zaprla dve “radikalizirani mošeji”, medtem ko jih je še 63 pod stalnim nadzorom.

Francosko notranje ministrstvo je dve problematični mošeji zaprlo na podlagi protiterorističnega paketa zakonov, ki so jih sprejeli oktobra 2017. Notranji minister Cristophe Castaner je ob tem povedal, da je bilo v državi od začetka leta 2017 31 terorističnih napadov.

Pri tem je Castaner opozoril, da je “30 krajev za molitev pred zaprtjem, 7 postopkov pa je že v teku.” V nekaterih primerih naj bi se francoske oblasti po pisanju Breitbarta posluževale celo sanitarnih predpisov in predpisov o varni gradnji.

Že pred tem je državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Laurent Nuñez naznanil, da so francoske oblasti zaprle 30 lokalov, 12 molilnic in tri šole ter prepovedali delovanje devetim organizacijam. Vsi našteti naj bi bili povezani z radikalnim islamom.

Glavna uprava za notranjo varnost (francoska varnostna služba DGSI) je medtem ugotovila, da je v Franciji kar 150 sosesk po celi državi v rokah muslimanskih radikalcev.

Ravno tako pa je med “francoskimi” volivci zaznati vedno večjo podporo za islamistične politične stranke, kakršna je Zveza francoskih muslimanskih demokratov (UDMF). Vse rezultati raznolikosti, ki tako zelo bogati.

Ivan Šokić