Francoske oblasti nad radikalni islam: Začelo se je zapiranje mošej

Velika mošeja v Parizu (foto: EPA)

Francoski notranji minister Cristophe Castaner je objavil, da je francoska vlada v letu 2019 zaprla dve “radikalizirani mošeji”, medtem ko jih je še 63 pod stalnim nadzorom.

Francosko notranje ministrstvo je dve problematični mošeji zaprlo na podlagi protiterorističnega paketa zakonov, ki so jih sprejeli oktobra 2017. Notranji minister Cristophe Castaner je ob tem povedal, da je bilo v državi od začetka leta 2017 31 terorističnih napadov.

Pri tem je Castaner opozoril, da je “30 krajev za molitev pred zaprtjem, 7 postopkov pa je že v teku.” V nekaterih primerih naj bi se francoske oblasti po pisanju Breitbarta posluževale celo sanitarnih predpisov in predpisov o varni gradnji.

Že pred tem je državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Laurent Nuñez naznanil, da so francoske oblasti zaprle 30 lokalov, 12 molilnic in tri šole ter prepovedali delovanje devetim organizacijam. Vsi našteti naj bi bili povezani z radikalnim islamom.

Glavna uprava za notranjo varnost (francoska varnostna služba DGSI) je medtem ugotovila, da je v Franciji kar 150 sosesk po celi državi v rokah muslimanskih radikalcev.

Ravno tako pa je med “francoskimi” volivci zaznati vedno večjo podporo za islamistične politične stranke, kakršna je Zveza francoskih muslimanskih demokratov (UDMF). Vse rezultati raznolikosti, ki tako zelo bogati.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Zakaj nekaj odpreti, če bo treba kmalu to zapreti?
  Res morš bit bebav, da počneš kaj takšnega. Ali pa pokvarjen!!!

  • Marija

   Islamizacija pač.Pri nas so dolgo poskušali in uspeli.Sedajmimajo mošejo.Francozi se pa očitno prebujajo.Mi še ne.

  • Marko Ocvirk Pax

   ko jim daš mošejo si oni mislejo, da je Alah to podaru, ker so dobri teroristi

 • pajot

  Premalo. Bi rekel,pesek v oči.
  Pizda,zapret je treba vse mošeje in djamije in to golazen sterat ven iz Evrope.

  • Marko Ocvirk Pax

   točn tko

 • samsara

  Zanimivo, da je za tovrstne ustanove v tujini uporabljan izraz mošeja, za ljubljansko pa, za domačo rabo, džamija, čeprav je še kako mošeja.
  Sklepam, da gre za balkanski vpliv, ker tam se je očitno prijel drugi od navedenih izrazov. Morda zato, ker je tam v preteklosti šlo večinoma za manjše tovrstne objekte, džamije, medtem, ko je za večje, ki so ekvivalent krščanskim cerkvam ali katedralam ustrezen izraz mošeja.
  Tako mi je bilo glede razlike džamija/mošeja, pojasnjeno v Turčiji, zaslužni za pojav džamij v Bosni in še kje na Balkanu.

 • Unikatna

  Najprej so dovolili, sedaj zapirajo. Če bi v začetku rekli “ne”, ne bilo hude krvi…sedaj je skoraj že prepozno, če “pa je med “francoskimi” volivci zaznati vedno večjo podporo za islamistične politične stranke, kakršna je Zveza francoskih muslimanskih demokratov (UDMF).” Demokrati se imenujejo zato, da bi lažje prišli v parlament in čisto nič drugega.

 • skorpijon93

  zelo težko da bodo kaj dosegli glede na to kako močno muslimansko skupnost majo, odprte meje, liberalizem , čaka jih uničenje, adijo francija, adijo zahod

 • Van Der Waals

  Zveza francoskih muslimanskih demokratov… SOCIALNI DEMOKRATI LAHKO POZABIJO GLASOVE MUSLIMANOV. NIČ KOLI KORAT SO SE LEVAKI DOKAZALI DA SO LEVAKI V GLAVAH!

 • Antonius

  Zakaj zapiranje, zakaj v rokavicah francoski pocarji* A ste že pozabili na skurjeno krščansko cerkev Notre Dame v Parizu?
  Skurite jim vsaj eno džamijo, da bodo spoznali kaj delajo pritepenci cerkvam v krščanski Evropi.
  Zanimivo se je ozreti na zemljevid na povezavi, da bodo najbolj zaplankani spoznali, kdo in kaj so njihovi šerijatarji.
  https://v4na.com/en/map-of-286-attacks-is-proof-that-christians-are-not-safe-in-europe#

 • Gren

  Pojdimo narediti red Slovenski ne šeriatarski !

 • PORK Amashina

  Bravo tam jih zapirajo pri nas so ga pa odprli ta teroristični center.

 • xtc

  Ne se sekirat komnisti-socialisti in isamisti z Mcronom imajo ideje,pa to……….

 • Anton Slapnik

  zaprli bodo pivovarno union, vizavi oni ničvredni belini čez tire
  ker nekateri to zahtevajo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • bojan

  Super novica, upam da se razširi na vso evropo čimprej … samo naj se vse zapira ne samo posmezne… pa sterat te kozjejebce in pedofile ven iz evrope…

 • Boštjan

  Začelo se je to, kar želita obe strani. RKC sveto vojno, muslimani pa džihad